FOTO și VIDEO | Aradul și-a sărbătorit campionii! Utiștii le-au prezentat fanilor trofeul Ligii 2 într-o seară de gală, în care s-a vorbit inclusiv despre Europa!

Liga2.ro 04 Aug. 2020, 01:14 Liga 2

Aradul petrece în cinstea brandului său numărul unu. După o pauză de 12 ani, UTA a revenit în Liga 1 la capătul unui campionat dominat autoritar, dar și un play-off cu multe emoții și trăiri contradictorii. „Bătrâna Doamnă” a fost imbatabilă pe teren propriu timp de 24 de etape, pentru ca punctele fericirii să le ia de afară, din județul Argeș.

Pe lângă remiza internă cu Petrolul, „roș-albii” s-au impus la Mioveni și au remizat la Pitești în play-off, suficient pentru a primi trofeul Ligii 2 și a-și scoate suporterii în stradă. Asta se întâmpla duminică seară, pentru ca luni, pe la ora la care Marcel Bîrsan fluiera pentru prima oară în Trivale, fanii arădeni să pună și ei blitzurile și mâna pe trofeu și să cânte pentru campionii lor.

A fost sărbătoare în toată regula pe terasa restaurantului Marem, luni seară, acolo unde conducerea clubului arădean a montat și o scenă pentru băieții lui Laszlo Balint, scrie Sport Arad. S-au aprins torțe și fumigene la coborârea campionilor din autocar, iar galeria a dat tonul scandărilor: „Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc, UTA e!”. După ce li s-a luat temperatura și s-au dat cu dezinfectant pe mâini, suporterii Campioanei Provinciei au ajuns în zona scenei, unde a început show-ul. După refrenul de la ”Dunăre la Sena” cântat din piepturile celor peste 200 de susținători utiști de toate vârstele, mc-ul Cătălin Lăpușcă i-a chemat rând pe rând pe proaspeții campioni ai Ligii a 2-a. Începând de la maseuri și terminând cu antrenorul Laszlo Balint și managerul Alexandru Meszar.

Au fost și fotbaliști întâmpinați cu ceva mai mult entuziasm de fani, cum ar fi Florin Iacob, Romario Moise (căruia i s-a scandat Reșița, Reșița! – aluzie la golul din foarfecă dat în toamnă în Valea Domanului), Alex Ioniță, Vali Buhăcianu, Florin Ilie sau căpitanul Ciprian Rus. În stilu-i caracteristic, ca fost membru al galeriei utiste în urmă cu 12-13 ani, atacantul arădean a dat tonul câtorva refrene dragi ultrașilor.

Laszlo Balint: ”Căldura cu care ne-ați înconjurat în momentele bune, dar mai ales în momentele mai puțin bune, a contat enorm”

Însă, tonul scandărilor a crescut când pe scenă a urcat Laszlo Balint, care și-a primit – în sfârșit – portretul de pe pânză ce-l înfățișează în fața microfoanelor, alături de explicația ”Liga 1 – Vă dau scris!”. Fanii au mai înrămat și o poză cu antrenorul utist îmbrățișându-și elevii și mesajul: ”Vă mulțumim că ne-ați demonstrat că încă mai există antrenori implicați cu pasiune, cu suflet pentru echipă, care nu se teme de nimic”.

Iar Balint a luat microfonul: „Vă mulțumesc pentru primire și de încrederea acordată. Când am semnat cu UTA, m-am angajat să fac și să reușim ceea ce puțini credeau că se va întâmpla din primăvara anului trecut încoace. Îi am pe băieții aceștia lângă mine și de multe ori am vorbit în acest sezon despre noțiunea de spirit. Iar în interiorul vestiarului am fost o familie, iar o familie trebuie să fie unită și să muncească. Și până la urmă, de fapt, noi am fost doar o parte din familie, iar ceea ce ne-a dat valoare a fost pasiunea și sufletul pe care l-au pus băieții aceștia în munca depusă zi de zi. Cu atât mai mult cu cât a fost un sezon special, lung, desfășurat pe parcursul a 13 luni. Dar, pe lângă toate astea, căldura cu care ne-ați înconjurat în momentele bune, dar mai ales în momentele mai puțin bune, a contat enorm. Vorbim de spiritul acestui club și de un imn cu atâta greutate, unul dintre cele mai frumoase cântate în fotbalul din România. Aș vrea ca toată lumea să se bucure de această performanță pe care am realizat-o, dar, pe de altă parte, aș vrea să se înțeleagă că e doar un capitol pe care l-am scris, e un prim pas spre a deveni din nou importanți în fotbalul românesc. Ne dorim să progresăm și sunt convins că atunci când vă vom avea din nou alături de noi, pe stadion, cel puțin aici, la Arad, o să fim invincibili. Am demonstrat-o și sunt convins că putem realiza acest lucru și la nivel de Liga 1. Vă mulțumesc!”

Alexandru Meszar: ”Arena Națională, Ion Oblemenco, dar vom ajunge și pe stadioane din alte țări din Europa”

„Meciul cât 7 ani”, așa cum l-a denumit Alexandru Meszar s-a terminat fericit pentru „Bătrâna Doamnă” și Aradul e din nou pe harta Ligii 1.

„Am ajuns datorită vouă și echipei. 7 ani ați fost alături de noi, pornind de pe terenurile de la Tauț sau Mailat. Ne-ați încurajat și ați cântat, de acum o să cântați pe stadioane din Liga 1, pe >, pe >. Iar dacă rămânem împreună și ne sprijiniți cum ați făcut-o până acum, cu spirit, corectitudine, atitudine, sunt sigur că vom ajunge și pe stadioane din alte țări din Europa. Vă mulțumesc, hai UTA, hai Aradul, hai arădenii!”, a punctat și părintele proiectului demarat în vara anului 2013, din Liga a 4-a.

Pe acordurile hitului semnat Queen „We are the champions”, jucătorii și antrenorii nu au refuzat pe nimeni când a venit vorba despre autografe sau poze, la mijloc fiind, bineînțeles, trofeul Ligii a 2-a.

https://www.facebook.com/uta1945arad/videos/311393730064879/

https://www.facebook.com/uta1945arad/videos/210600810393961/

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad

CITEȘTE și:

Căpitanul UTA-ei din meciul promovării e optimist: „Noi și orașul țintim play-off-ul sezonul următor!”

Debut cu promovare pentru Balauru, la UTA: „Iacob are un mare merit pentru rezultatele echipei, eu doar am pus lumânarea pe tort”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-se-decid-promovatele-in-liga-1-si-cine-merge-la-baraj-arges-uta-mioveni-petrolul-si-rapid-turris-oltul-incep-de-la-ora-1830-19141900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/parintele-proiectului-uta-dupa-ce-echipa-a-promovat-drumul-a-t%cc%a6inut-7-ani-iar-la-capa%cc%86tul-lui-ca-i%cc%82n-poves%cc%a6ti-visul-s-a-i%cc%82mplinit-am-ajuns-i%cc%82n-liga-1-19142085

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sarbatoarea-suporterilor-echipei-uta-a-inceput-in-fata-primariei-batrana-doamna-revine-in-liga-1-dupa-12-ani-foto-19142049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-dupa-promovarea-cu-uta-in-liga-1-au-fost-momente-in-care-ne-am-clatinat-ca-grup-acum-vrem-sa-sarbatorim-doua-trei-zile-alaturi-de-suporteri-cui-i-a-multumit-in-prim-19142156

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-crisan-la-a-doua-promovare-in-liga-1-de-aceasta-data-cu-uta-pentru-care-a-debutat-in-meciul-decisiv-sunt-fericit-ca-am-scris-istorie-in-sfarsit-am-pus-mana-si-pe-un-trofeu-19142301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-a-explicat-mini-revolutia-din-primul-11-al-echipei-uta-din-meciul-promovarii-am-fost-si-fortati-putin-cui-ii-da-medalia-sa-de-campion-si-mesajul-din-19142220

Liga2.ro 04 Aug. 2020, 01:14 Liga 2
Pe aceeași temă