FOTO Încă un stadion ultramodern în România! Timişoara îşi face arenă de 5 stele

31 ian 2012 16290 afişări Liga 2
FOTO Încă un stadion ultramodern în România! Timişoara îşi face arenă de 5 stele FOTO Încă un stadion ultramodern în România! Timişoara îşi face o arenă de 5 stele

2011 a însemnat apariţia pe harta României a trei noi arene, la Cluj, Ploieşti şi Bucureşti. Conform banatsport.ro şi la Timişoara urmează a se construi o arenă ultramodernă de 30.000 de locuri, ce va respecta standardele FIFA şi UEFA. Lângă noua arenă ar urma să se ridice şi o sală polivalentă de 10.000 de locuri.

Arhitecţii au propus trei variante de realizare a proiectului. Prima este cea mai scumpă (aproximativ 100 de milioane de euro), presupune alăturarea celor două construcţii. "Cele două funcţiuni sunt "înfăşurate" într-un spaţiu comun de legătură care adăposteşte spaţiile publice, accesele şi funcţiunile comerciaje şl de servicii care ating -în această Ipoteză dimensiunile maxime. În subsolul general se realizează spaţiile tehnice şl parcajele - care, la rândul lor, ating aici dimeslunile maxime. Extensia spaţiilor de legătură permite spaţii publice exterioare de două feluri: pieţele acoperite (vestibule exterioare) la nivelul solului şi platforme pietonale la nivelul primului nivel (acoperirea spaţiilor comune)", se arată în proiectul aprobat de CJT.

Cea de-a doua variantă vizează suprapunerea sălii şi a stadionului, costurile ajungând, în acest caz, la 86 de milioane de euro. "Avantajele variantei "Suprapunere" constau în ocuparea redusă a terenului, amenajarea peisagistică de calitate, silueta dominantă care organizează vizual toată zona de dezvoltare, vizibilitatea de la mare distanţă", se arată în acelaşi proiect.

Cea de-a treia şi cea mai ieftină variantă constă în intersectarea construcţiilor, costul fiind mai mic de 50 de milioane de euro. "Aceasta este o variantă "optimă"; taluzele de nord şi de sud ale vechiului stadion se conservă, se compactează şl se remodelează prin refolosirea terenului rezultat din excavarea zonelor de est şi de vest", se explică în proiect.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.