Fotbalul ieșean, la borna 77! Președintele Cornel Șfaițer: ”Poli Iași rămâne emblema Moldovei.” Mesaj optimist pentru suporterii clubului din Copou

Narcis POHOAȚĂ 27 Apr. 2022, 12:39 Liga 2
Fotbalul ieșean, la borna 77! Președintele Cornel Șfaițer: ”Poli Iași rămâne emblema Moldovei.” Mesaj optimist pentru suporterii clubului din Copou

Zi de sărbătoare în Copou. Miercuri, 27 aprilie, se împlinesc 77 de ani de fotbal la Iași, o istorie alb-albastră scrisă nu cu trofee sau mari performanțe, dar cu nume de legendă precum Simionaș, Stoicescu, Lupulescu, Iordache, Ciocârlan, Marica, Romilă, Ursu, Costaș, Bucu și mulți alții.

Iașiul a apărut pe harta fotbalului în 1945, sub denumirea de Sportul Studențesc, iar de atunci, în cei 77 de ani de existență, a continuat sub diverse denumiri, cum ar fi Știința, CSMS, Polynx, CSM Poli, Poli Unirea, ACSMU Poli sau Politehnica. Însă, indiferent de siglă sau de titulatura înscrisă în acte, Iașiul a însemnat Politehnica.

”Politehnica Iași rămâne emblema Moldovei”

Intrat de curând în familia ”alb-albastră”, președintele Cornel Șfaițer și-a reamintit de momentele din copilărie, în care urca la meciurile din Copou și susține că Politehnica Iași rămâne un club emblematic pentru fotbalul din Moldova, chiar dacă activează în liga secundă.

”Pentru Politehnica Iași am avut tot timpul o afinitate, pentru că încă din perioada copilăriei, înainte de 1980, prin anii 75-76, am fost prezent pe stadionul din Copou. Și am amintiri frumoase, am văzut jocuri importante, chiar am fost prezent în tribunele arenei din Copou la meciurile importante în decursul anilor, la promovarea din Divizia C în Divizia B, din B în A, la meciurile cu Vasluiul și nu numai. De fiecare dată când am avut oportunitatea am venit cu drag la meciurile Politehnicii. Este o istorie de 77 de ani, iar Politehnica rămâne o emblemă pentru Moldova. A fost echipa studenților din zona Moldovei, s-au perindat foarte mulți jucători importanți prin Copou. Vorbim despre o echipă de tradiție a Moldovei, o echipă care a avut continuitate an de an, o emblemă pentru această zonă. Chiar dacă au mai fost echipe puternice aici, Oțelul campioană, Bacăul, Vasluiul cu meciuri în grupele Europa League, Suceava, Ceahlăul, cu meciuri în Intertoto, mai nou Botoșani, care a rămas în Liga I, cu două prezențe în cupele europene, Politehnica Iași rămâne clubul emblematic al Moldovei pentru că a avut continuitate”, a declarat președintele Consiliului Director al clubului din Copou, Cornel Șfaițer.

Promisiune pentru suporterii ieșeni: ”Poli va reveni în Liga 1”

De ziua fotbalului ieșean, oficialul din Copou le-a transmis suporterilor să sărbătorească cu prilejul aniversării și a promis că va face tot posibilul pentru a readuce Politehnica în elită.

”Era frumos să sărbătorim astăzi sau aseară cu o victorie în play-off. Am văzut ce atmosferă incendiară a fost ieri la Cluj, la meciul dintre Universitatea și Petrolul. Chiar mă gândeam, văzând meciul, că ar fi fost frumos dacă sărbătoream și noi. Dar poate vom sărbători la anul. Le transmit suporterilor ieșeni să aibă răbdare, Poli va reveni în Liga 1. E mult de muncă, dar cred că Iașiul merită mult mai mult în privința sportului. Încercăm să formăm o echipă competitivă, cu răbdare. Să ne bucurăm azi pentru cei 77 de ani și ieșenii să aibă încredere că Poli va reveni în Liga 1”, a mai spus Cornel Șfaițer.

Cornel Sfaițer: ”Ar fi frumos să sărbătorim 78 de ani cu o promovare”

Noul președinte al clubului Poli speră ca în primăvara anului viitor suporterii ieșeni să sărbătorească 78 de ani cu o revenire în Liga 1.

”Mă uitam la Petrolul, la portarul Avram, pe care l-am avut la Botoșani și mă gândeam că a plecat din Liga a 4-a și e în fața unei promovări frumoase. Ar fi extraordinar ca anul viitor, la 78 de ani, să sărbătorim cu o promovare. Chiar la asta mă gândeam ieri, când Petrolul juca cu U Cluj. Vrem în Liga 1, iar primul obiectiv va fi accederea în play-off. Trebuie să fim foarte atenți, să face o echipă care să producă și să joace fotbal. La Liga a 2-a nu e un joc spectaculos, rar vezi meciuri cu multe goluri în play-off, cum a fost aseară. Toate echipele joacă un fotbal pragmatic, la rezultat, probabil lucrul acesta îl va face și Politehnica în sezonul viitor, când va trebui să fim pragmatici, foarte atenți. E foarte greu să produci și fotbal și să obții și rezultate. Pentru că sunt meciuri de muncă la Liga a 2-a, nu va fi ușor”, a explicat oficialul clubului Poli Iași.

Șfaițer vrea două victorii în ultimele meciuri ale Iașiului în acest sezon

Legat de acest sezon, din care Poli mai are de disputat două meciuri, președintele Iașiului a punctat că își dorește un parcurs cu rezultate bune: ”Am vorbit cu băieții înainte de meciul cu Călărași și mesajul meu a fost să încheiem cu victorii. Jucăm mai întâi în deplasare, la Miercurea Ciuc, pe un teren excelent, au toate condițiile să facă un fotbal bun, un joc de calitate. După care urmează ultimul meci, acasă, cu Timișoara, în fața propriilor suporteri. De ce nu, ar fi frumos să facem 6 puncte, nu e imposibil.”

Poli Iași ocupă locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 33 de puncte. În ultimele două etape va întâlni în deplasare FK Miercurea Ciuc (locul 1, 42 puncte) și acasă Politehnica Timișoara (locul 5, 27 puncte).

Cu ocazia împlini a 77 de ani de fotbal la Iași, clubul Politehnica și-a dus pe scena Ateneului Național din Iași jucătorii și stafful tehnic pentru a înregistra imnul clubului:

Tot cu această ocazie, Poli Iași a oferit suporterilor ei un interviu cu Mircea Ungureanu, crainicul stadionului din Copou, cel care a compus versurile imnului Politehnicii. Muzica e semnată de Marius Țâmpău, iar interpretul este Adrian Chița:

 

Narcis POHOAȚĂ 27 Apr. 2022, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă