Fotbalul fără sclipire e de 0-0. „U” Cluj, al 8-lea egal, după meciul cu ASU Poli

Cel mai trist pentru o echipă de tradiție este momentul în care fanii ajung să se obișnuiască cu mediocritatea, cu anonimatul și nu mai au așteptări de la echipele lor.

O astfel de senzație experimentează și fanii lui „U” Cluj și cei ai lui ASU Poli, într-un sezon de Liga 2 în care doar primii și-au făcut iluzii înainte să înceapă. Și au dreptate. Ce așteptări poți să ai de la două echipe care sunt la doar „o aruncătură de băț” de locurile ce duc în Liga 3?

Avantajul când nu ai așteptări este că nu poți să pleci dezamăgit de la stadion, așa că poți să te destinzi urmărind un astfel de joc, eventual amuzându-te când atacanții lui Poli mai dau pe lângă minge, vezi cazul lui Călin Popescu, din minutul 9, când portarul mai scapă balonul, cum i s-a întâmplat lui Murariu sau când portughezii lui „U” Cluj se mai împiedică în preluare.

Cam așa a fost jocul și ca acesta a fost nivelul tehnic. Noroc cu un Goga sau un Florescu, care mai aduceau ceva claritate. Convinși de valoarea jucătorilor, cei doi antrenori, Falub și Benga, au mers pe o organizare corectă, fără riscuri prea mari. A fost totuși un ritm bun pentru Liga 2, dar fără „sclipiri” a celor din teren n-aveau cum să apară ocazii într-o primă repriză care n-a oferit nimic, din acest punct de vedere.

O bară, un moment de panică și 0-0

„U” Cluj a arătat ceva mai mult în partea secundă. Atacuri parcă mai rapide, mai multă insistență în ofensivă, o posesie superioară și au venit și ocaziile. Goga (49) n-a găsit poarta din 6 metri, iar pe contraatac ASU Poli putea să dea lovitura dacă Zabun (73) nu lovea bara. Tot Goga l-a „trezit” pe Murariu, Inacio și Telcean au încercat și ei, dar mingea n-a intrat în poartă la faza în care a fost panică în careul lui Poli (74).

În zadar au mai încercat clujenii să câștige pe final, cum au mai făcut-o. Reluarea cu capul a lui Inacio s-a dus peste poartă (90+3) și s-a terminat 0-0. Adrian Falub ajunge la egalul cu numărul 8, dar rămâne cu un singur joc pierdut în Liga 2.

0-0 este și rezultatul cel mai întâlnit în etapa a 19-a, ultima a turului. Același scos s-a mai înregistrat și în meciurile Csikszerreda – Argeș, Ripensia – Viitorul Pandurii și Pandurii – Concordia.

UNIVERSITATEA CLUJ – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA  0-0

Dur-Bozoancă – Inacio Miguel, Telcean, Art. Crăciun, Tiago Gomes – Dican, Ceitil (Rafa Miranda 55′), G. Florescu – Gavra (R. Takacs 85′), Goga (cpt.), Al. Pop (Nic. Pîrvulescu 66′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Kay, Guedj, Taub
Antrenor: Adrian Falub

Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Bg. Vasile, Ignea, Dros (Vidrăsan 64′) – C. Popescu (F. Trip 90′), Mir. Axente, Ad. Ungureanu (Zabun 52′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Coadă, Pițigoi, D. Radu
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș); Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare); Observatori: Ion Cristea (București) și Daniel Sabou (Zalău).

Cu 23 de puncte acumulate într-un tur de campionat, „U” Cluj se situează pe locul 11. ASU Poli stă ceva mai bine, cu 25 de puncte situându-se, momentan, pe poziția a 8-a.

TOATE rezultatele și detaliile meciurilor etapei a 19-a a Ligii 2 le poți vedea AICI

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă