CSM Vaslui a defilat în acest sezon, a primit titlul de campioană județeană și se pregătește de barajul pentru promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 27 May. 2023, 11:51 Liga 4

Vasluiul își cunoaște campioana județeană din acest an, respectiv echipa care o va reprezenta în barajul de promovare în Liga 3.

Joi seară, 25 mai, CSM Vaslui a trecut pe teren propriu de a doua clasată Sporting Club Comstar Vaslui, cu scorul de 4-0, s-a detașat de aceasta la 14 puncte și cu patru runde înainte de finalul sezonului a primit, din partea AJF Vaslui, trofeul de campioană a Ligii a 4-a.

  • În dubla manșă a barajului de accedere în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, CSM Vaslui va întâlni reprezentanta județului Iași.

CSM Vaslui, imbatabilă în acest sezon, a devenit campioana județului Vaslui cu patru runde înainte de finalul play-off-ului Ligii 4

CSM Vaslui a defilat în acest sezon al Ligii a 4-a. Campionatul regular l-a încheiat cu 20 de victorii din tot atâtea meciuri disputate și cu un golaveraj 104-13. S-a situat la 19 puncte peste a doua clasată Sporting Club Comstar Vaslui (60 de puncte față de 41).

În play-off au mers primele patru clasate, CSM Vaslui, Sporting Club Comstar Vaslui, Flavăra Muntenii de Sus și Viitorul Vetrișoaia, iar după primele două etape din cele șase a obținut matematic titlul de campioană județeană. În prima rundă a trecut cu 8-0 de Vetrişoaia, iar în cea de-a doua în învins-o cu 4-0 pe Sporting Club, astfel că față de aceasta din urmă s-a desprins la 14 puncte (36 față de 22) și nu mai poate fi depășită chiar dacă, printr-un miracol, ar pierde ultimele patru jocuri.

”CSM Vaslui este noua campioană din Liga 4 Vaslui, după ce și-au asigurat avantajul matematic în fruntea clasamentului!
Un prim obiectiv îndeplinit! Urmează barajul de promovare în Liga 3!”, a scris CSM Vaslui pe pagina sa de Facebook.

Vasile Buhăescu, cel mai important jucător pe care îl are CSM Vaslui

Echipa îl are ca antrenor și jucător pe Gabriel Crăciun (41 ani), fost fundaș la FC Argeș Pitești, FCM Râmnicu Vâlcea, ARO Câmpulung, Gaz Metan Mediaș și Petrolul Ploiești, iar în iarnă l-a cooptat în lot și pe Vasile Buhăescu (35 de ani), la acel moment plecat de la Dinamo.

Alți jucători cunoscuți din lot sunt Bogdan Panait (39 ani / fundaș, fost la FC Vaslui, CS Otopeni, Poli Iași, FC Tiraspol, Dunărea Galați, Dunărea Călărași, Metaloglobus), Adrian Neniță (26 ani, atacant, fost la FC Vaslui, Chindia și Viitorul Constanța) sau Bogdan Cernat (33 ani, portar, fost la Farul Constanța, CSM Roman, Atletico Vaslui sau Rapid Brodoc).

”E locul de unde am plecat în fotbalul mare. Acum sunt pe final de carieră și vreau să dau o mână de ajutor ca să ne îndeplinim obiectivul, acela de a promova în Liga 3. Sper să reușim. Pe câțiva colegi îi cunosc, pe unii nu, dar avem timp să ne cunoaștem. M-au primit bine. Cred că o să ne înțelegem foarte bine și în afara terenului, dar și pe teren, pentru a ne îndeplini obiectivele noastre”, declara, citat de FRF, Vasile Buhăescu, la începutul anului, când semna cu CSM Vaslui.

Moldova Cristești, posibila adversară din baraj a CSM Vaslui

Reprezentanta județului Vaslui va juca barajul de promovare în Liga 3 cu cea din Iași, acolo unde, cu două runde înainte de finalul campionatului lider este Moldova Cristești, cu 78 de puncte acumulate în 28 de jocuri, cu patru mai mult față de a doua clasată AS USV Iași (74 puncte).

Antrenorul echipei CSM Vaslui vorbea la momentul aflării județului din care va avea adversara de la baraj despre dubla care va avea loc în datele de 17, respectiv 24 iunie 2023.

”Indiferent cu cine picam, tot un baraj greu aveam. La Iași este un campionat județean puternic, dar principalul nostru obiectiv este promovarea. La Iași, pe primul loc se regăsește Moldova Cristești și este principala favorită să câștige titlul de campioană. Dacă din vară și până acum jucătorii mei au muncit foarte mult la antrenamente, de acum încolo vor trebui să o facă și mai mult. Am toată încrederea în fiecare jucător în parte și mai știu că munca și dăruirea vor fi răsplătite. În vară îmi doresc din tot sufletul să ne bucurăm de promovare pentru că la felul cum se antrenează merită să fie acolo, în Liga 3”, spunea Gabriel Crăciun.

  • Județul Vaslui are o reprezentantă în Liga 3, pe Rapid Brodoc, care își dispută meciurile de pe teren propriu chiar pe stadionul Municipal din Vaslui. Aceasta a evoluat în premieră în Liga 3, în play-out, unde a terminat pe locul 3 din 5, asigurându-și menținerea în competiție și în sezonul următor.

Festivitatea de premiere a campioanei Vasluiului în 2023, CSM Vaslui:

https://www.youtube.com/watch?v=xV8Hn0Y9j3Q

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni), Mehedinți (Recolta Dănceu), Constanța (Axiopolis Cernavodă),Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), Dâmbovița (Recolta Gura Șuții), Gorj (CSO Turceni), Vrancea (Victoria Gugești) sau Ialomița (Bărăganul Ciulnița).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 (17 iunie / 24 iunie):

Foto: Sport ActualCSM Vaslui
Video: Religia Sportului

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-din-play-out-11-meciuri-au-loc-astazi-echipele-aflate-in-lupta-pentru-evitarea-ultimelor-cinci-pozitii-retrogradabile-19272716

https://liga2.prosport.ro/liga-4/comisia-de-recurs-din-cadrul-frf-va-judeca-un-caz-banal-din-fotbalul-mic-argesean-suntem-tarati-intr-o-mocirla-toata-lumea-stie-cine-coordoneaza-19272535

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-cinci-echipe-au-retrogradat-matematic-din-liga-3-printre-ele-fiind-fcsb-2-si-sanatatea-cluj-in-ultima-etapa-a-play-out-ului-se-vor-decide-ultimele-cinci-formatii-care-pica-in-liga-4-19272409

https://liga2.prosport.ro/liga-4/victoria-gugesti-si-baraganul-ciulnita-campioane-in-liga-4-19272386

https://liga2.prosport.ro/liga-4/va-era-dor-de-inter-sibiu-onesti-vaslui-lupeni-sau-ramnicu-valcea-in-fotbal-harta-cu-localitati-si-cluburi-de-traditie-romanesti-gata-sa-revina-la-nivel-inalt-special-19267001

Marius ANGHEL 27 May. 2023, 11:51 Liga 4
Pe aceeași temă