Fostul secund al naționalei Scoției, în tratative cu Pandurii. Impresarul din conducerea clubului gorjean vrea să facă mutări pe banca tehnică. Reacția lui Călin Cojocaru

Fostul secund al naționalei Scoției, în tratative cu Pandurii.** Impresarul din conducerea clubului gorjean vrea să facă mutări pe banca tehnică. Reacția lui Călin Cojocaru

Impresarul belgian Jean-Willy Ngoma, numit la finalul lunii februarie director de scouting la Pandurii Târgu Jiu, încearcă să se implice tot mai mult la ultima clasată din Liga 2. După ce n-a reușit să perfecteze transferurile unor foști fotbaliști la Tottenham sau PSV, așa cum se lăuda la conferință, deoarece clubul nu avea drept de a legitima jucători, acum, Ngoma, vrea să facă numiri în stafful tehnic condus de directorul tehnic Călin Cojocaru. James McFadden (foto), fost secund la Motherwell și naționala Scoției, e curtat pentru a ajunge la gorjeni.

James McFadden, fost asistent la naționala Scoției, ar putea ajunge la Pandurii

Camilian Floroiu, directorul sportiv al echipei gorjene, a auzit de existența unor discuții cu scoțianul James McFadden și a spus la GSP LIVE că impresarul Jean-Willy Ngoma e în tratative cu acesta pentru a-l aduce antrenor la Pandurii.

McFadden are, până acum două experiențe ca antrenor, însă nu ca principal, ci ca secund. Prima a fost la Motherwell, formație din prima ligă scoțiană pentru care a și jucat, unde a stat aproape un an (iulie 2016-mai 2017). A doua experiență a lui James McFadden a fost la naționala Scoției. L-a ajutat pe Alex McLeish în 12 meciuri (martie 2018-aprilie 2019). De atunci, nu și-a mai găsit angajament și este liber de contract.

„Nu este o promisiune făcută de Jean-Willy Ngoma, ci doar o discuție între impresar și antrenorul James McFadden. Nu e un lucru confirmat. E doar la nivelul de discuție. Ngoma încearcă să vadă dacă e interesat să vină pentru un proiect la Târgu Jiu. Este strict treaba impresarului Willy problema salariului, așa cum procedează și cu jucătorii aduși. El știe foarte bine situația clubului. Le asigură salarizarea, biletele de avion. El face toate aceste lucruri. Ngoma încă nu a venit în țară pentru că este această situație cauzată de coronavirus”, a declarat Camilian Floroiu la GSP LIVE.

Călin Cojocaru spune că scoțianul ar putea fi preperator fizic sau metodist

Contactat de Liga2.ro, Călin Cojocaru, directorul tehnic al echipei Pandurii, practic antrenorul principal, a explicat care e, de fapt, discuția cu fostul atacant scoțian trecut pe la Everton, Birmingham City, Sunderland (toate echipe din Anglia), Motherwell, St. Johnstone și Queen of the South (toate din Scoția).

Lui James McFadden nu i s-a propus să vină antrenor principal, ci ca preparator fizic.

„Știu despre ce este vorba. Mi s-a propus să vină ca preparator fizic, metodist. Am vorbit cu Ngoma chiar înainte să plecăm de la Târgu Jiu. I-am transmis că trebuie să vorbească cu domnul Golea (n.r. – Marin Golea, administratorul special al clubului) despre asta. Având în vedere tragedia care s-a abătut peste noi, nu am mai discutat despre acest lucru. Acum, cel mai important este să trecem cu bine peste această tragedie și o să vorbesc mai multe când ne întoarcem la antrenamente”, a spus Călin Cojocaru pentru Liga2.ro.

Pandurii Târgu Jiu se află în acest moment, după 24 de etape, pe locul 19 în Liga 2, ultimul, cu 8 puncte, și este la distanță mare de prima poziție care asigură salvarea. Diferența față de poziția a 15-a este de 16 puncte. Gorjenii au pierdut toate cele trei partide jucate în 2020 (1-4 cu CSM Reșița, 0-4 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-4 cu Campionii FC Argeș).

Ffoto: Motherwell

Pe aceeași temă