FC Buzău a câștigat bătălia pentru Mihai Neicuţescu! Fostul atacant al lui Dinamo a semnat, dar sub comanda lui Cristian Pustai au mai ajuns doi jucători: un fotbalist cu peste 120 de meciuri în Liga 2 și un sud-american

Răzvan STÎNGĂ 15 Jan. 2022, 19:28 Liga 2
FC Buzău a câștigat bătălia pentru Mihai Neicuţescu! Fostul atacant al lui Dinamo a semnat, dar sub comanda lui Cristian Pustai au mai ajuns doi jucători: un fotbalist cu peste 120 de meciuri în Liga 2 și un sud-american

FC Buzău a mai făcut trei achiziții, pe care le-a anunțat oficial în urma unui comunicat legat de lotul pe care îl are Cristian Pustai la dispoziție în primele zile ulterioare reunirii. Toți sunt atacanți: Dorin Burlacu (29 de ani, fost la Aerostar Bacău), Mihai Neicuţescu (23 de ani, fost la Dinamo) și Gonzalo Latorre (25 de ani, fost la Cerro Largo FC – Uruguay).

FC Buzău a câștigat bătălia pentru Mihai Neicuţescu

De departe, cel mai important nume este Mihai Neicuţescu, care a părăsit Dinamo în această iarnă, după ce în prima parte a sezonului de Liga 1 a evoluat în numai patru meciuri. Iată că atacantul, deși se zvonea că va rămâne în prima divizie și după ce a reziliat cu formația din ”Ștefan cel Mare”, a dat curs propunerii venite de la FC Buzău.

Toată cariera lui Neicuțescu s-a legat până acum doar de Dinamo, întrucât acolo s-a format, iar până în această iarnă a fost cedat de ”câinii roșii” doar sub formă de împrumut, de două ori Chindia Târgoviște.

Neicuțescu a mai fost interesant pentru cel puțin o echipă din Liga 2, fiind și în atenția Politehnicii Iași.

Dorin Burlacu, peste 120 de meciuri la nivelul Ligii a 2-a

Dorin Burlacu a mai jucat la Buzău, dar la fosta structură, SCM Gloria Buzău, până în ianuarie 2019, când a mers la CSM Râmnicu Sărat. Pe lângă precedenta echipă, Aerostar Bacău, el a mai evoluat în România, printre altele, și la Concordia Chiajna.

Este un fotbalist cu foarte multă experiență, cel mai experimentat dintre achizițiile anunțate de FC Buzău, având mai mult de 120 de meciuri în Liga 2.

În fine, Gonzalo Latorre s-a născut în Uruguay, iar anterior experienței de la Cerro Largo FC a mai jucat pentru Cruzeiro U20 (Brazilia), Sambenedettese (Italia) sau CA Atenas (Uruguay).

FC Buzău mai negociază cu trei jucători 

FC Buzău nu e nici pe departe la ultimele achiziții, pentru că a anunțat că vor mai veni trei fotbaliști. Astfel, buzoienii vor ajunge, la reluarea Ligii a 2-a, la șapte noutăți, întrucât la echipă a mai sosit și Robert Sălceanu.

FC Buzău a schimbat și planurile pentru perioada de pregătire, urmând, până la urmă, să facă un cantonament la Râmnicu Sărat, în perioada 17-28 ianuarie.

Cantonament la Râmnicu Sărat şi şase partide de verificare pentru FC Buzău

După o săptămână în care s-a pregătit la Merei şi pe Gloria, FC Buzău va efectua şi cantonamentul de iarnă tot pe plan local. Astfel, în perioada 17-28 ianuarie, elevii lui Cristian Pustai se vor muta la Râmnicu Sărat acolo unde vor avea la dispoziţie cele două terenuri de joc, unul dintre acestea sintetic. În acelaşi timp s-au perfectat şi jocurile de verificare din această perioadă, FC Buzău urmând să întâlnească CSM Râmnicu Sărat, Metalul Buzău, Metaloglobus Bucureşti, CSM Focşani şi Politehnica Iaşi.

În cantonamentul de la Râmnicu Sărat, Cristian Pustai va avea la dispoziţie, pentru început, 24 de jucători, urmând ca alţi trei să li se alăture în următoarele zile.

Aceştia sunt: Relu Stoian, Cristian Avram, Dragoş Horeboiu (portari), Modibo Keita, Ariel Lopez, Bogdan Oteliţă, Robert Sălceanu (Dunărea Călăraşi), Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Radu Zamfir (fundaşi), Dorin Burlacu (Aerostar Bacău), Alin Cîrstocea, Cristian Ciobanu, Malolo Ekollo, Pablo Gaitan, Dragoş Lazăr, Alin Manea, Alexandru Munteanu, Tudor Oltean, Ciprian Petre, Ioan Paţurcă (mijlocaşi), Adi Chică-Roşă, Mihai Neicuţescu (Dinamo Bucureşti), Gonzalo Latorre (Cerro Largo FC – Uruguay).

Programul partidelor de verificare

1.FC Buzău – CSM Râmnicu Sărat
(vineri, 21 ianuarie, ora 15.00, stadionul Olimpia – Rm. Sărat)

2.FC Buzău – Metalul Buzău
(vineri, 28 ianuarie, ora 15.00, Stadionul Metalul – Buzău)

3.FC Buzău – Metaloglobus Bucureşti
(sâmbătă, 5 februarie, Buzău/Rm. Sărat)

4.Metaloglobus Bucureşti – FC Buzău
(miercuri, 9 februarie, Bucureşti)

5.CSM Focşani – FC Buzău
(sâmbătă, 12 februarie, Focşani)

6.FC Buzău – Politehnica Iaşi
(miercuri, 16 februarie, Stadionul Gloria – Buzău)”, a precizat FC Buzău pe pagina de Facebook.

FC Buzău, în lupta aprigă pentru un loc de play-off 

În ultimele trei etape din 2021, FC Buzău a obținut o victorie și a pierdut de două ori. A trecut de FC Brașov cu 1-0, dar a cedat contra CS Comunal Șelimbăr și Steaua, cu 1-2, respectiv 0-1. Formația lui Pustai are un total de 28 de puncte, la egalitate cu Steaua, locul 6, și un avans de numai două puncte peste poziția a 7-a, FK Miercurea Ciuc.

În ultimele trei etape din sezonul regular, după vacanța de iarnă, FC Buzău le va întâlni pe Astra, Petrolul și Concordia Chiajna. Doar partida cu ploieștenii va avea loc în deplasare, celelalte vor avea loc la Buzău.

Foto: FC Buzău și Martin Ferreira

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jan. 2022, 19:28 Liga 2
Pe aceeași temă