Florin Maxim și-a prelungit contractul cu Corvinul după ce a reușit promovarea în Liga 2. Hunedorenii, aproape de prima achiziție, un jucător de la UTA

Călin MNERIE 10 Jun. 2023, 14:47 Liga 3

După ce vara trecută a trăit dezamăgirea ratării promovării în Liga 2 în urma barajului cu Minaur Baia Mare (2-1 acasă și 1-4 în deplasare), Corvinul Hunedoara a luat-o de la capăt în noul sezon.

După un nou campionat fără nicio înfrângere înregistrată, cum se întâmplase și în ediția trecută, până la returul cu maramureșenii, ”corbii” nu le-au dat nicio șansă nici adversarelor din baraj.

În semifinale, Corvinul a trecut cu scorul general de 4-2 de Gloria Bistrița Năsăud, iar în finala pentru eșalonul secund a învins cu 6-1 la general Unirea Ungheni. Manșa a doua cu formația din județul Mureș a adus în tribunele vechii arene hunedorene aproximativ 12 mii de fani, o parte dintre ei invadând terenul după ultimul fluier pentru o amintire cu favoriții sau pur și simplu pentru a imortaliza momentul.

Primarul Hunedoarei insistă și pe promovarea unor jucători din Academia Corvinului

Hunedorenii au sărbătorit timp de două zile revenirea, după 15 ani, în anticamera elitei fotbalului românesc, iar prima decizie luată în vederea sezonului ce vine a fost prelungirea contractului cu antrenorul Florin Maxim.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani și-a legat destinele de ”alb-albaștri” până în 2025 și are ca obiectiv clasarea în primele șapte formații în campionatul ce va debuta la începutul lunii august.

”Consider că stabilitatea funcţiei aduce rezultate pe măsură. Nu ne-am înşelat atunci când i-am propus lui Florin Maxim un prim contract pe doi ani. Sunt convins că prelungirea lui, cu încă doi ani, va aduce satisfacţie miilor de hunedoreni, iubitori ai fotbalului, cât şi lui în sine. Obiectivul pe care ne dorim să îl atingem este accederea în primele şapte echipe ale ligii secunde, cât şi promovarea în lotul de seniori a unor jucători din pepiniera proprie, ştiut fiind faptul că dezvoltăm, în paralel, şi academia de fotbal!”, a fost remarca primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, care l-a avut alături pe impresarul hunedorean de baștină Bogdan Apostu în ziua prelungirii înțelegerii cu antrenorul originar din Brad.

Florin Maxim, contract pe încă doi ani cu Corvinul: ”Îmi doresc să performăm la Hunedoara”

Pentru Florin Maxim va fi prima experienţă ca antrenor în Liga 2, eşalon în care a mai promovat cu Viitorul Şelimbăr (actuala CS Comunal Șelimbăr) în 2021, cu care, însă, nu a mai continuat după ce nu s-a mai înțeles cu conducerea sibienilor. Ulterior a ajuns la CS Hunedoara, așa cum se numea actuala Corvinul până în vara trecută.

”Vreau să îi mulţumesc domnului primar şi celor din conducere pentru încrederea acordată, atât acum, dar mai ales şi după ce anul trecut nu am reuşit promovarea. Pentru mine experienţa de la Corvinul este una specială, având în vedere că, după cum se ştie, am debutat ca jucător, la seniori, pe arena «Michael Klein». Tocmai de aceea, îmi doresc să performăm la Hunedoara şi să ţinem steagul sus, în continuare, şi în liga a doua. Îi asigur pe fanii noştri că, la fel ca până acum, atât noi cei din staff, cât şi jucătorii ştiu ce înseamnă Corvinul şi vom da totul pentru această echipă şi pentru întreaga comunitate”, a spus fostul fundaș de bandă al celor de la Steaua, Sportul, FC Timișoara, Farul sau Petrolul.

În cele două sezoane petrecute până acum pe banca echipei de ”sub furnale”, Florin Maxim a pierdut doar o singură partidă în 62 de meciuri disputate în campionat, sezon regular, play-off şi meciuri de baraj. Este vorba despre returul barajului cu Minaur Baia Mare (1-4), ce a compromis toată stagiunea 2021-2022. S-a pierdut și alte două jocuri, ambele în Cupa României, cu FCSB, pe care a dus-o până în prelungiri, în 2021, și cu CSM Deva, în 2022.

Reunire în data de 22 iunie. Erico da Silva, fost la UTA, ca și acontat

Hunedorenii se vor reuni în data de 22 iunie în vederea pregătirii noii stagiuni, iar de săptămâna viitoare vor apărea și primele noutăți legate de lotul de jucători, plecări și veniri.

Un transfer ca și perfectat este cel al lui Erico da Silva, fundașul central care s-a despărțit de UTA în această vară și care va face pereche în axul central al Corvinului cu fratele său geamăn, Elton.

Momentele de bucurie de la finalul meciului de la Hunedoara, cu Corvinul promovată în Liga 2:

Foto: Bogdan Popescu / Sport Pictures
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-prelungit-contractul-cu-csm-ceahlaul-19274698

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fiesta-sub-pietricica-piatra-neamt-revine-in-liga-2-dupa-o-pauza-de-7-ani-cristian-pustai-explica-unde-s-a-decis-promovarea-ceahlaului-in-fata-forestei-19274635

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sarbatoare-mare-la-resita-dupa-promovarea-in-liga-2-calin-cheregi-dupa-succesul-in-fata-devei-stiam-simteam-ca-acasa-cu-atatia-spectatori-nu-putem-rata-era-inadmisibil-19274594

https://liga2.prosport.ro/liga-3/salve-de-tun-la-marginea-bucurestiului-cs-tunari-a-promovat-in-premiera-si-mareste-din-nou-numarul-echipelor-din-ilfov-in-liga-2-am-sperat-am-luptat-pana-la-capat-am-crezut-in-noi-pana-la-19274435

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vulpea-cand-nu-ajunge-la-struguri-stefan-nanu-e-multumit-de-csm-deva-chiar-daca-a-pierdut-cu-csm-resita-si-nu-a-promovat-in-liga-2-primarul-mesaj-catre-jucatori-si-suporteri-sa-19274556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-tunari-alexandria-resita-corvinul-au-promovat-in-liga-2-19274361

Călin MNERIE 10 Jun. 2023, 14:47 Liga 3
Pe aceeași temă