Florin Bratu știe ce echipe vor avea de câștigat după ce fotbalul se va relua: ”Reacția trebuie să fie foarte rapidă, exact la început.” Cum crede că va fi în play-out și care e situația financiară la Concordia Chiajna | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 28 Mar. 2020, 09:46 Liga 2
Florin Bratu știe ce echipe vor avea de câștigat după ce fotbalul se va relua: ”Reacția trebuie să fie foarte rapidă, exact la început.” Cum crede că va fi în play-out și care e situația financiară la Concordia Chiajna | EXCLUSIV

Concordia Chiajna, prin vocea antrenorului principal Florin Bratu, își dorește ca actualul sezon să continue sub orice formă, numai să se joace și ierarhia finală în Liga 2 să fie stabilită pe teren, sportiv. Înghețarea campionatului sub forma actuală, după doar 24 de etape disputate, din cauza pandemiei de coronavirus, nu ar avantaja echipa ilfoveană, aflată acum pe locul 16, ultimul retrogradabil.

Florin Bratu (40 de ani) știe că există diverse variante în care ar putea continua actualul sezon, însă singurul lucru pe care și-l dorește este ca activitatea sportivă să fie reluată cât mai curând.

”Eu sper să nu mai stăm mult. Sunt două scenarii. Unul să reluăm antrenamentele pe 16 aprilie și altul la jumătatea lumii mai, atunci când s-ar fi reluat campionatul dacă am începe pregătirea în aprilie. Pentru al doilea am reîncepe campionatul în iunie. Din punctul meu de vedere, vreau să se joace. Acum nu știu cum o să se joace, care sunt discuțiile. Cert este că ne dorim cu toții să începem antrenamentele. Dacă vom începe antrenamente, după aia va fi mai ușor. Nimeni nu își dorește să se termine campionatul în modul ăsta, să se înghețe. Cel puțin, din partea mea, a noastră. Mai sunt meciuri de jucat și cred că, într-un fel sau altul, ar trebui jucat”, spune Bratu pentru Liga2.ro.

Florin Bratu în meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna și ASU Politehnica Timisoara, câștigat de echipa sa cu 2-1. A fost prima victorie a Concordiei, în trei meciuri disputate până acum, cu Bratu antrenor principal. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Florin Bratu: ”Dacă se va trece la sistemul de play-off și play-out va fi mult mai intens. Se vor concentra puțin valorile”

Fostul atacant e de părere că echipa care va reuși să se readapteze cât mai rapid la o formă fizică bună va avea de câștigat în momentul în care va reîncepe campionatul. Bratu e de părere că orice echipă din play-out, dacă se va merge pe această variantă, va avea parte de o competiție dură pentru menținerea în Liga 2.

”Va fi un alt campionat dacă se va trece la sistemul de play-off și play-out. Va fi mult mai intens. Se vor concentra puțin valorile, și la play-off, și la play-out, și echipa care e pregătită foarte rapid și intră bine în meciuri va avea sorți de izbândă. După trei-patru victorii în nouă meciuri de play-out ai șanse serioase să te salvezi de la retrogradare, că, până la urmă, cele care sunt în play-out au acest obiectiv. Toate echipele au șanse. Oricine poate intra în horă. Așa că e foarte important, dacă se va alege drumul acesta, reacția fiecărei echipe și să fie foarte rapidă, exact la început. Contează foarte mult să începi bine. Sunt multe scenarii și nu știu ce se va întâmpla”, e de părere Florin Bratu.

”Încercăm să limităm proporțiile astea de scădere fizică”. Trei dintre jucătorii străini au părăsit România

Antrenorul Concordiei a spus și cum se descurcă în această perioadă în care nu-și poate urmări fizic jucătorii.

”Le dau un program separate pentru fiecare săptămână. Încercăm să limităm proporțiile astea de scădere fizică, pentru că avem două săptămâni de când stăm și e complicat. Nu se știe când se începe. Oricum, la cum se prezintă situația, e de durată. Suntem în discuții cu jucătorii, zilnic, stăm în legătură cu ei, îi întrebăm de absolut tot și au program, de alergare, fizic, fiecare cum poate. Pot alerga pe lângă casă. Noile reglementări te lasă să faci jogging în apropiere de casă. Dacă stai la bloc, te duci într-un parc apropiat”, spune Bratu, care a explicat și situația jucătorilor străini din lot: ”Doar Bilal Bari, Karim Safsaf și Odibe au rămas în țară. Familia lui Odibe e în Italia și nu putea merge acolo. În rest, cei doi portughezi, Nivaldo și Diogo Rosado, și bulgarul Hristov au plecat. I-am lăsat acasă. E de înțeles.”

Bucurie a fotbalistilor din Chiajna la golul lui Andrei Tircoveanu in meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si ACS ASU Politehnica Timisoara, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, sambata 7 martie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Bucuria jucătorilor Concordiei Chiajna după golul marcat de Andrei Tîrcoveanu în meciul cu ASU Politehnica Timișoara (scor 2-1), contând pentru etapa a 24-a a Ligii 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

La Concordia nu sunt probleme financiare: ”Avem banii la zi”

Despre situația financiară a clubului din Chiajna, Florin Bratu spune că totul este în regulă la Concordia și că nu s-a vorbit nimic până acum despre reguceri de salarii sau șomaj tehnic, așa cum se întâmplă la alte cluburi din România. Pandemia de coronavirus dă bătăi de cap economiei și se anticipează că va urma o nouă criză financiară.

”Deocamdată nu s-a discutat despre lucrul acesta. La Chiajna e stabilitate financiară, avem banii la zi în momentul de față. Deci, până în momentul de față, nu s-a pus problema. Cristi Tănase, președintele, e alături de echipă, e sufletist, ține foarte mult la echipă și nu ne lasă el așa ușor. Nimeni nu e avantajată de situația asta”, a mai spus Florin Bratu pentru Liga2.ro.

După 24 de etape desfășurate în acest sezon, în care Concordia Chiajna are 22 de meciuri jucate, echipa ilfoveană locul 16, ultimul retrogradabil, însă e la egalitate de puncte, 24, cu echipa de deasupra sa, CSM Reșița. Dacă se va merge pe sistemul play-off / play-out, Concordia Chiajna ar trebui să joace în play-out alături de zece echipe, iar obiectivul va fi evitarea clasării la final pe ultimele trei poziții, care sunt retrogradabile. După scăderea celor cinci victorii la ”masa verde” din retur, din jocurile cu exclusa Sportul Snagov, în play-out ar trebui trebui să intre ASU Poli, Dunărea Călărași, SCM Gloria Buzău, Viitorul Pandurii, Ripensia, ”U” Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Pandurii.

Marius ANGHEL 28 Mar. 2020, 09:46 Liga 2
Pe aceeași temă