Floretin Petre, încrezător că mai poate să scoată Brăila la liman după ce s-a pierdut și la Timișoara. Fostul dinamovist, dezamăgit de atmosfera de pe ”Dan Păltinișanu”: ”E trist, dar frumos”

Anda DELIU 03 Oct. 2021, 13:44 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a cedat, sâmbătă, în etapa a 9-a a Ligii 2, la scorul de 2-0 cu Poli Timișoara, echipă condusă de un staff interimar la acest meci.

Deși nou-promovata în Liga 2 nu a obținut niciun succes în nouă etape, Florentin Petre e convins că elevii săi mai au un potențial de progres. Fostul dinamovist a avut, pe lângă regretul înfrângerii, și regretul că a jucat pe un ”Dan Păltinișanu” aproape gol.

Jucătorii Brăilei îi dau speranțe lui Florentin Petre

Florentin Petre a recunoscut superioritatea poliștilor, dar spune că atitudinea echipei sale constitutie un punct de la care se poate construi.

”Toate meciurile sunt grele. Etapele trecute am jucat cu primele șapte clasate ale campionatului, am întâlnit numai adversari puternici. Am crezut că astăzi, într-adevăr, vom întâlni un adversar mai de talia noastră, dar ne-a dat o replică foarte-foarte bună. Mă refer ca organizare de joc și ca atitudine. Un plus pentru jucătorii noștri este că și-au schimbat atitudinea. Asta m-a încântat foarte tare și ne dă speranțe pe viitor”, a declarat Petre despre joc.

  • Dacia Unirea Brăila în meciul cu Poli Timișoara: Duță – Pătlăgică (Al. Duțu 72′), D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru – Fl. Lungu (cpt.)(N. Ioniță 72′), G. Apostol (Voinescu 84′), Taciuc (Aur. Petrache 58′), Cocîrlă – Raph. Stănescu, Gab. Răducan (Priboi 58′). Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Moroianu, Paliu.

Nu se teme de retrogradare

Anul viitor se vor juca doar trei meciuri din sezonul regulat, dintr-un total de 19. Florentin Petre e optimist în ceea ce privește salvarea de la retrogradare.

”Avem meciurile care joacă în play-out sau la baraj. Sunt o grămadă de meciuri. Nu asta este problema. Situația la coada clasamentului nu este foarte-foarte grea. Dacă am câștiga două sau trei meciuri cu siguranță urcăm în clasament. Adevărul este că astăzi ne-au avantajat un pic rezultatele. Așteptam mai mult de la acest joc. Dar am întâlnit un adversar omogen, cu experiență, mai ales pe linia de fund unde au jucători care au jucat prin Liga 1 și au făcut diferența, mai ales la jocul aerian”, a spus antrenorul Brăilei.

  • Cosmin Bîrnoi (22′) și Erik Gerbi (50′) au marcat golurile victoriei pentru Poli Timișoara, echipă care pierduse ultimele patru meciuri.

Dacia Unirea mai vrea transferuri

Liga 2 se oprește o săptămână, iar Petre a spus că ar mai dori câteva transferuri din rândul celor liberi de contract. La Timișoara, Dacia Unirea, care are un lot restrâns și mai mulți jucători accidentați, a avut opt rezerve.

”Dacă la Liga 3 am avut cel mai bun atac din 100 de echipe, aici avem o problema destul de gravă. Am avut în mai toate meciurile ocazii, am dat de multe ori în bară cu mingea. Dar asta este, nu avem ce să facem. Avem două săptămâni la dispoziție în care poate mai aducem doi-trei jucători să ne ajute. Probabil că următoarele meciuri le vom aborda altfel și, bineînțeles, vom face primele puncte. Mă refer la prima victorie în campionat”, a punctat antrenorul Brăilei.

Dezamăgit că stadionul din Timișoara a fost aproape gol

Fostul dinamovist a recunoscut că nu a jucat niciodată pe un ”Dan Păltinișanu” atât de gol.

”Nu! E trist, dar frumos! E un stadion cu o istorie aparte. Aș fi vrut astăzi să vină suporterii. 5-6-10-20.000 cum erau pe timpuri, când veneam cu Dinamo și jucam aici, sau cu echipa națională. Se pare că acele amintiri ale mele, frumoase, nu se vor repeta cât de curând”, a conchis Florentin Petre.

Cu doar două puncte acumulate în nouă etape, Dacia Unirea Brăila rămâne pe locul 19, penultimul, asta doar pentru că Astra, ultima clasată, are o penalizare de 14 puncte și momentan are -2 în clasament. După întreuperea campionatului, echipa din Brăila va primi vizita celor de la FC Buzău (locul 6).

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures) și Leckzi Joszi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-un-nou-succes-cu-antonio-foale-cel-mai-vechi-om-din-club-pe-banca-o-gura-mare-de-oxigen-19203954

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-impune-usor-cu-dacia-unirea-braila-intr-un-meci-in-care-galeria-a-protestat-si-nu-a-cantat-19203854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1400-ardelenii-pot-egala-la-puncte-ocupantele-locurilor-2-si-3-19203730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-primele-meciuri-incep-la-ora-1100-patru-la-numar-steaua-joaca-acasa-de-la-ora-1130-19203706

Anda DELIU 03 Oct. 2021, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă