Flavius Stoican vede partea pozitivă a numeroaselor șanse de gol ratate de Petrolul cu ASU Poli: „Îmbucurător e faptul că ne creăm ocazii”. Ce crede că îi neliniștește pe jucători

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 14:48 Campionat

Petrolul s-a prezentat bine, astăzi, în fața Politehnicii Timișoara, chiar dacă la mijlocul săptămânii trecute, față de adversarul de astăzi, a jucat în Cupa României și a avut o deplasare până la Cluj. Jucătorii lui Flavius Stoican au dominat partida aproape pe toată durata ei, s-au impus cu 1-0, au ratat alte câteva mari ocazii, nu au primit un 11 metri clar, iar emoții au avut în special în prelungirile primei reprize, când bănățenii au avut o transversală. Cu trei puncte obținute în etapa a 15-a, „lupii” ajung din nou la 21 strânse în total, după ce pierduseră trei în urma retragerii din campionat a celor de la Daco-Getica.

Golul victoriei cu ASU Poli a fost marcat de Sergiu Arnăutu în minutul 26, după ce Marinescu a șutat de la 23 de metri, iar atacantul a deviat mingea. Pe parcursul întâlnii desfășurate pe „Ilie Oană”, Younes (10, 38, 75), Marinescu (40, 41, 75) și Gavrilă (40) au ratat mari ocazii la poarta lui Mario Contra, dar ar fi trebuit să primească și un penalty în minutul 41, când Cherecheș a făcut henț la o minge trimisă pe lângă el de Younes.

În schimb, timișorenii au avut o dublă șansă în minutul 45+1, la reluarea cu capul a lui Axente în transversală și apoi a lui Scutaru, din foarfecă, din 7 metri, reținută de Avram. Apoi, în partea secundă, Avram a bâlbâit niște baloane la șuturile lui Alin Manea (60) și Axente (82), însă nu atât de periculoase.

Flavius Stoican: „Poți să intri într-o teamă, într-o neliniște și să poți greși”

După joc, antrenorul Flavius Stoican a văzut o neliniște la jucătorii săi pe final de meci, datorată faptului că nu au reușit să marcheze și al doilea gol, pentru a sta liniștiți pe final.

„Nu știu dacă am avut emoții pe final, ci neliniște un pic, pentru că am avut situații de a marca, nu am reușit să fructificăm. Am mai avut, din ce am auzit, și un penalty foarte clar în prima repriză. Nu ni s-a acordat și atunci când echipele nu marchează, nu neapărat noi, ci în general, mai au și o nemulțumire în ceea ce privește neacordarea unei lovituri de pedeapsă și poți să intri într-o teamă, într-o neliniște și să poți greși. Dar mă bucur pentru jucători, pentru că în urmă cu câteva zile am reușit să mergem mai departe în Cupa României, la trei zile am jucat acest meci și cred că am avut un joc destul de consistent”, a spus Stoican la microfonul DigiSport.

„Ceea ce e îmbucurător e faptul că ne creăm ocazii”

Întrebat cum comentează ocaziile mari de gol ale lui Younes și Marinescu, dar și faptul că antrenorul îi duce pe jucători până în fața careului, iar acolo aceștia trebuie să-și demonstreze calitățile pentru a marca, Stoican a spus că și el este de vină pentru că echipa nu înscrie. Totuși, antrenorul Petrolului s-a declarat mulțumit de jocul arătat astăzi, cât și de faptul că s-a ajuns la șapte meciuri consecutive în care s-a primit doar un gol.

„Și în prima repriză a avut Gavrilă a ocazie și a scos-o portarul lor. În a doua repriză, Hamza a dat cu capul, a scos-o portarul lor, apoi acea bară a lui Marinescu, mingea revine la Hamza, iarăși o ocazie. Pe mine mă bucură faptul că ajungem în fața porții. Cred eu că tot antrenorul este cel care trebuie să le dea liniște înainte de partidă, pentru că liniștea asta mentală îi face ca în momentele respective să fie mult mai lucizi și mult mai atenți. Ceea ce e îmbucurător e faptul că ne creăm ocazii. Sigur, pentru ei, și pentru noi, și pentru echipă, bine ar fi să și marcăm din toate, dar nu toate meciurile îți dă șansa asta să dai multe goluri. În ultimele șase-șapte partide, în campionat și Cupa României, nu am primit decât un singur gol și acela din față fixă. Am reușit să marcăm goluri, ne creăm ocazii, jucăm, oamenii sunt încrezători, noi, la fel, și trebuie să fim așezați acum, pentru că urmează meciuri miercuri – sâmbătă, miercuri – sâmbătă, dar nu ne plângem. Am jucători care, chiar dacă au jucat acum trei zile, au avut un presing destul de bun, avansat, un ritm bun”, a mai declarat Flavius Stoican.

Pentru Petrolul urmează acum restanța din etapa a 5-a a Ligii 2 cu FK Csikszereda, pe care o va disputa marți, pe teren propriu, de la ora 17:45. „O echipă pe care o tratăm foarte serios. Am în componența lotului jucători care astăzi au jucat mai puțin sau nu au jucat deloc și cred că la fiecare le va veni rândul. Cred în ei, sper să reușim să marți un joc bun”, a spus Stoican.

Cu 21 de puncte acumulate în 12 meciuri disputate în 15 etape, Petrolul se clasează, momentan, pe locul 7 în Liga 2, la egalitate cu Rapid și Viitorul Pandurii.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 02 Nov. 2019, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă