Flavius Stoican recunoaște că a fost demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii și distruge credibilitatea propriului club. Antrenorul trece peste lovitura de imagine primită: ”Chiar dacă au greșit față de mine, merg mai departe! Dacă nu mai plac, să mi se spună în față!”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2021, 18:29 Liga 2
Flavius Stoican recunoaște că a fost demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii și distruge credibilitatea propriului club. Antrenorul trece peste lovitura de imagine primită: ”Chiar dacă au greșit față de mine, merg mai departe! Dacă nu mai plac, să mi se spună în față!”

Flavius Stoican (44 de ani) a prins grai peste noapte, după ce, inițial, a refuzat dialogul cu reporterul Liga2.ro despre situația sa de la Viitorul Pandurii, acolo unde, ieri, pentru câteva ore, a fost demis de finanțatorul clubului gorjean și mai apoi înștiințat că poate reveni pe banca tehnică.

Antrenorul uneia dintre echipele surpriză ale acestui sezon de Liga 2 a vorbit pentru gsp.ro (site care nici măcar nu scrisese un rând despre demiterea sa și care acum citează o altă sursă care nu are informațiile furnizate în exclusivitate, de fapt, de Liga2.ro) despre decizia șocantă primită de la apropiații lui Nicolae Sarcină, patronul din umbră al clubului din Târgu Jiu.

Flavius Stoican, după ce a fost demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii: ”Am înțeles că s-a supărat șeful. «A zis să nu mai vii», mi s-a răspuns.”

Stoican a povestit cum a fost demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii și cum s-a revenit asupra deciziei, după ce a cerut o înștiințare în mod oficial a rupturii unilaterale a contractului.

Antrenorul pare că nu este încă sigur că a scăpat de demitere, privind ceea ce spune: ”Eu mă întorc dacă merg pe mâna mea”.

”M-au sunat să-mi spună că se renunță la mine. Am înțeles că s-a supărat șeful. De ce s-a supărat? Nu știu! «Păi de ce?», am întrebat. «A zis să nu mai vii», mi s-a răspuns. Apoi nu au mai fost siguri când le-am cerut o foaie oficială cu decizia.

Nu vă bateți joc de munca mea, am venit și am făcut treabă. Dacă nu mai aveți nevoie de Stoican, sănătate și Doamne ajută! Eu am Dumnezeul meu, atât! Cât sunt eu la echipă, regulile se joacă după cum zic eu. Aaa, dacă nu-ți place, spune: «Gata, Stoicane, la revedere și un praz verde!». 

Dar hai să lămurim. Nu să dai fumigene prin presă, că Stoican dirijează jucătorii. Toți cei aduși au dat goluri, și-au făcut treaba. Cât sunt în curtea mea, eu cred în jucătorii ăștia, sunt oxigenul meu. Nu e treaba mea ce vor face din vară, din partea să-i văd la Barcelona! Cât merită sunt la fotbal, cât nu merită îi scutur eu.

M-am săturat de fitile. Acum, am vorbit cu președintele clubului și am înțeles că sunt antrenorul echipei, așa mi-a zis. Eu mă întorc dacă merg pe mâna mea, merg la război, nu am făcut rău la nimeni și nu mi-e teamă”, s-a plâns Flavius Stoican.

Flavius Stoican: ”A fost influențat patronul sau nu știu ce să mai cred. Dacă nu mai plac, să mi se spună în față!”

Stoican a continuat apoi cu un discurs în stilul caracteristic, întortocheat, fără să spună clar motivul pentru care s-a ajuns în situația de a fi demis, chiar și pentru câteva ore. Antrenorul iartă lovitura de imagine pe care a primit-o și spune că merge mai departe cu Viitorul Pandurii. Își dorește ca, dacă nu mai e dorit, să i-o spună în față chiar patronul Nicolae Sarcină.

”Am simptome idioate din cauza coronavirus, mă lupt cu el, dar am vorbit cu echipa, pe speaker, cu indicații, fă aia, fă aia, jucătorii m-au sunat după, «Mister, te iubim, ești al nostru!», și ce crezi că aud? «Ce, mă, Stoican e Dumnezeu aici!». Chiar dacă că oamenii au greșit față de mine, eu merg mai departe! Nu sunt slab de înger. M-au sunat alți oameni că să vin la ei, că facem, dar eu am rămas alături de jucătorii mei și ne batem cu toți, cu puști, cu săbii, cu orice vor. Dar să-și asume când vorbesc despre mine! Eu bag la echipă pe cine consider eu că trebuie să joace. Cât sunt în curtea mea, eu îi bag, pentru că merită cu prisosință, sunt forță. Ce-or face apoi din vară, că mai semnează sau nu cu clubul, e treaba lor.

Ăștia sunt copiii mei, ați înțeles! Mor cu oricine de gât pentru ei. Chiar dacă unii au greșit față de mine, trec peste… A fost influențat patronul sau nu știu ce să mai cred. Patronul (n.r. – Nicolae Sarcină) i-a încurajat pe jucători cu bani, cu gânduri bune, totul OK, apoi aud altceva de nu mai știu ce să cred. Dacă nu mai plac, să mi se spună în față! Dureros este că m-am luptat cu COVID-ul, intru pe YouTube să văd meciul, dau indicații, ca să aud după aia fitile. Am trimis-o pe soție la biserică să se roage să ne meargă bine, să mă întremez. Măcar atât merit, să mi se spună în față adevărul. I-am învățat fotbal pe jucătorii ăștia, ei și-au dat viața pe teren, avem un stil de joc, nu e ușor, antrenez și de acasă și batem și pe Miercurea Ciuc, da? Asta dacă mai sunt dorit! Eu respect pe toată lumea, de la primul până la ultimul om, merg mai departe și iert dacă s-a făcut o greșeală”, a mai spus Flavius Stoican pentru gsp.ro.

Stoican distruge credibilitatea propriului club

Prin ceea ce spune Stoican, confirmă informațiile furnizate de sabotorii.ro și Liga2.ro, și distruge credibilitatea propriului club, Viitorul Pandurii, care după apariția știrii că antrenorul a fost demis, emitea un comunicat, lucru istoric pentru club, în care nega realitatea și acuza de dezinformare. Asta cu toate că chiar soția lui Flavius Stoican distribuia informația demiterii.

”În această seară un trust local de presă a publicat un articol cu o informație eronată legată de antrenorul formație noastre, Flavius Stoican!
Ca urmare a dezinformării totale dorim să vă aducem la cunostință că Flavius Stoican este și va rămâne antrenorul echipei noastre, absența lui în momentul de față fiind pricinuită doar din cauza faptului că acesta se află în izolare după ce la sfârșitul săptămânii trecute acesta a ieșit pozitiv la testarea PCR împotriva covid 19, urmând ca acesta să se alăture echipei în momentul când va fi apt din punct de vedere medical!”, a transmis Viitorul Pandurii.

Flavius Stoican, alături de soția sa, Maria, cea care distribuia informația că antrenorul a fost demis de la Viitorul Pandurii. ”?Familia este sursa de dragoste și energie?”, mesajul soției antrenorului postat astăzi, după ce Flavius a fost reprimit la echipă.

Flavius Stoican, demis pentru că ar direcționa jucătorii cărora le expiră contractele în vară către echipe din Liga 1

Sursele Liga2.ro din cadrul clubului spun că la Viitorul Pandurii este scandal în această perioadă.

Motivul este reprezentat de situația mai multor jucători din cadrul lotului care în această vară își vor încheia contractul cu echipa, iar acum sunt în ultimele șase luni de contract și pot negocia cu orice altă formație, ba chiar pot semna și precontract.

Nicolae Sarcină, finanțatorul din umbră al clubului, a aflat că Flavius Stoican ar fi direcționat jucătorii cărora le expiră contractele spre Liga 1, la Academica Clinceni și FC Botoșani. Acesta ar fi motivul pentru care Sarcină și-a pus apropiații să-i transmită lui Stoican că este demis.

Despre jucătorul Andrei Dragu, presa din Moldova a scris că ar fi ajuns la un acord cu FC Botoșani, chiar finanțatorul Valeriu Iftime confirmând acest lucru. Dragu are o clauză de 1 milion de euro la Viitorul Pandurii, însă aceasta nu va mai fi valabilă la vară, când îi expiră contractul.

Daniel Paraschiv este un alt jucător căruia îi expiră contractul în vară și care nu mai vrea să continue cu Viitorul Pandurii. Golgheterul echipei gorjene are oferte de la UTA, Sepsi OSK, Academica Clinceni sau Petrolul.

Stoican informă aceste informații obținute din surse foarte credibile.

Marius ANGHEL 18 Mar. 2021, 18:29 Liga 2
Pe aceeași temă