Flavius Stoican, chinuit și de fosta echipă. Autogolul lui Oiță a adus victoria Petrolului, la capătul unui nou joc modest. „Nu trebuie să dezarmăm. Vom ieși din starea asta”

Petrolul Ploiești continuă parcursul neconvingător din actuala stagiune. Deși, înainte de startul sezonului, părea favorită la promovare, echipa antrenată de Flavius Stoican se zbate la mijlocul clasamentului și se chinuie pe teren chiar și când întâlnește adversari aflați în subsolul ierarhiei. A fost cazul și meciului de sâmbătă, de la Târgu Jiu, când formația prahoveană a câștigat la limită, printr-un autogol, în etapa a 10-a, cu penultima clasată Pandurii.

Faza golului decisiv s-a petrecut în minutul 48, când șutul-centrare a lui Younes Hamza a fost deviat în propria poartă de Gabriel Oiță. Cu câteva secunde mai devreme,  același fundaș fusese la un pas de autogol, dar portarul Dinu a respins de pe linie, balonul ajungând în dreapta la tunisian.

„În primul rând, vreau să felicit echipa gazdă. În pofida problemelor financiare cu care se confruntă, jucătorii de la Pandurii au dat dovadă de determinare. S-au și apărat foarte bine, noi am pus mai multă presiune și am câștigat, dar îmi doresc mult mai mult de la jucătorii mei. Nu trecem printr-un moment prea bun, dar, cu siguranță, vom ieși din starea asta, fiindcă am jucători în care cred, jucători cu calitate. Aveam nevoie mai mult de victorie, decât de un joc spectaculos. E normal ca publicul să-și dorească mai mult. Și eu îmi doresc mai mult entuziasm. Ne creem ocazii, dar trebuie să marcăm mai mult. Am jucători care pot să facă diferența, dar aștept mai multă responsabilate de la ei în ultimii 30 de metri. Se simte o oarecare timorare în jocul lor. Nu trebuie însă să dezarmăm”, a declarat Stoican la conferința de presă.

După acest succes, Petrolul a urcat pe locul 9, cu 15 puncte, dar are un meci mai puțin disputat. Mult prea puțin pentru o echipă cu buget care rivalizează cu al multor echipe din Liga 1.

Petrolul câștigase precedentul joc tocmai în etapa a 6-a, când se impusese, tot cu 1-0, în deplasarea de la Ripensia Timișoara, după care a remizat, surprinzător, acasă cu lanterna roșie Sportul Snagov (1-1). Ulterior, a fost surclasată în deplasarea de la Universitatea Cluj (0-4), iar marți a a remizat cu CS Mioveni (0-0). Runda viitoare, ploieștenii întâlnesc Daco-Getica București, pe teren propriu, echipă care în sezonul trecut o învingea pe „Ilie Oană”, într-un moment în care promovarea era în cărți.

Retrogradarea cu Pandurii, cel mai trist moment al carierei pentru Flavius Stoican

La finalul meciului de la Târgu Jiu, olteanul Flavius Stoican a rememorat și perioada în care a pregătit Pandurii. Deși a retrogradat cu echipa gorjeană din Liga 1, Stoican n-a uitat că a fost la câteva clipe de o salvare miraculoasă.

Pandurii a retrogradat după un gol primit în minutul 90+4, la Botoșani, în ultima etapă. Stoican nu exclude posibilitatea de a reveni într-o zi la Pandurii, mai ales dacă echipa va avea putere financiară să lupte pentru promovare.

„Nu se știe niciodată. Am păstrat o relație bună cu domnul Condescu, care a fost mereu lângă noi în momentele dificile și care continuă să fie lângă echipă. Când am preluat eu echipa (n.r.  – în ianuraie 2017), nimeni nu ne mai dădea nicio șansă, dar am reușit să sperăm până în ultima clipă în salvare. Înfrângerea din prelungiri, de la Botoșani a fost cel mai trist moment din cariera mea. Am fost foarte aproape și am retrogradat pe nedrept. Acum, echipa e în Liga 2, dar va beneficia în curând de un stadion superb. Eu cred că se va salva de la retrogradare. Pandurii merită mai mult”, a afirmat Stoican.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă