Flavius Stoican are o singură dezamăgire după înfrângerea cu Rapid: „Altfel nu ar fi atât de mare supărarea.” Care e „buba” Petrolului și mesajul pentru jucătorii săi

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 19:24 Campionat

Rapid a câștigat cu 1-0 Primvs Derby cu Petrolul, miercuri, în Regie, după un meci animat în prima repriză și închis în partea secundă. Unicul gol al partidei a venit în minutul 80, după un corner, finalizat cu capul de Bogdan Manole.

Ocaziile mari de gol au venit în prima repriză. Atunci Petrolul a dominat și a irosit șansa de a marca prin Younes (15, 45+2), Munteanu (33) și Arnăutu (42), în timp ce giuleștenii au irosit și ei o situația mare de gol, prin Jorza (32). În partea secundă, Rapid a controlat jocul, iar ploieștenii au fost de nerecunoscut, însă, în afară de gol, alte situații reale de gol n-au fost.

Flavius Stoican: „Asta e buba noastră, ratăm cu seninătate”

La finalul partidei, antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, a reclamat din nou ratările jucătorilor săi și a dat vina pe suprafața de joc a stadionului Regie.

„Asta e buba noastră, ratăm cu seninătate ocazii. Am avut în prima repriză șanse, apoi repriza a doua a fost anostă, doar cu dueluri fizice, nu un joc spectaculos, nici de partea noastră, nici a celor de la Rapid. A venit acel corner, gol, 1-0 și s-a terminat. Asta mai pe scurt, așa.

Nu vreau să dau vina sau să caut alibi, dar un impediment important este terenul. Nu se prezintă în condiții foarte bune și asta este clar. Și te îngreunează atunci când ai posesie. Și, în plus, încărcătura jocului, e al doilea lucru. Dar învățăm din toate”, au fost primele concluzii ale lui Stoican, la microfonul DigiSport.

„Cel puțin, să nu spun mult mai mult, un rezultat de egalitate era ok”

După joc, fotbaliștii Petrolului au fost certați de suporterii ploieșteni, iar apoi Stoican a urlat la ei în vestiar. Antrenorul spune că nu va lua măsuri drastice, pentru că Rapid nu a arătat că a fost mai bună, ci a câștigat meciul norocos. Un egal crede că era echitabil.

„Le-am reproșat faptul că ratăm cu seninătate și e normal ca, până la urmă să greșești. Este un corner, o fază fixă și am luat un gol dintr-o fază care nu anunța nimic ca joc. Cel puțin, să nu spun mult mai mult, un rezultat de egalitate era ok. Dar, până la urmă, ăsta este fotbalul. Învățăm din toate și nu vreau să fim cu capetele plecate. Trebuie să fim liniștiți, pentru că sâmbătă avem un noi meci. Am mai făcut noi greșeli dintr-astea, am făcut un egal acasă și a fost foarte multă dezamăgire și apoi ne-am revenit după nu știu câte zile. Nu vreau să repetăm greșelile astea. S-a terminat, asta este, trebuie să vedem unde am greșit și concret trebuie să fim responsabilit, mai ales la faze fixe”, a mai spus Stoican.

„Dezamăgirea mea și a jucătorilor este că nu i-am făcut bucuroși pe suporteri”

După acest succes al Rapidului, giuleștenii au trecut peste Petrolul cu două puncte, ba chiar au și un meci mai puțin disputat. Ploieștenii au căzut pe locul 9. Flavius Stoican nu este îngrijorat și așteaptă meciul retur.

„Drumul este lung. Important este ca în momentele astea mai dificile să fim așezați și să nu facem înmormântare după un eșec, mai ales când vine pe acest fond. Dacă era Rapidul echipa care domina și câștiga cu autoritate, atunci da, jos pălăria. Dar, așa, a fost un meci echilibrat”, a declarat Flavius Stoican.

Regretul antrenorului este că nu a putut să-i facă pe suporteri fericiți. „Asta este dezamăgirea. Dezamăgirea mea și a jucătorilor este că nu i-am făcut bucuroși pe acești oameni. Până la urmă este un joc pierdut în deplasare, nu ar fi atât de mare supărarea, mai ales că nu a fost o echipă care să ne domine sau care să ne pună probleme. O să vină și revanșa, o să vină și returul și un meci bun pe terenul de acasă. În rest, sunt trei puncte, bravo lor, cinste lor, au câștigat”, a mai spus Stoican.

Cu 18 puncte strânse în 11 meciuri în 12 etape, Petrolul a coborât pe locul 9 în Liga 2, iar în runda următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna. În etapa a 14-a va sta, deoarece partida cu Turris-Oltul din deplasare și-a amânat-o.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 16 Oct. 2019, 19:24 Campionat
Pe aceeași temă