FK Miercurea Ciuc s-a întărit cu doi jucători de la echipe din prima ligă. Unul este chiar fiul managerului sportiv și încalcă o regulă nescrisă a clubului

Marius ANGHEL 06 Sep. 2022, 20:39 Liga 2

Ultima zi a perioadei de transferuri din această vară (5 septembrie) a adus la FK Miercurea Ciuc doi noi jucători, ambii veniți de la cluburi din prima ligă. Amândoi au fost prezentați oficial la o zi distanță după ce s-au despărțit de fostele lor echipe, CS Mioveni și Universitatea Cluj.

Este vorba despre Szilard Vereș (26 de ani), mijlocaș care revine la echipa din Miercurea Ciuc, și despre Paul Pîrvulescu (34 de ani), fundaș sau mijlocaș care încalcă o regulă nescrisă la care clubul din Harghita a ținut până acum.

Ambii jucători au semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul, după cum informează clubul în limba maghiară: ”Mindkét játékos 1+1 évre kötelezte el magát a piros-fekete színek mellett. Isten hozott, fiúk! Sok sikert kívánunk klubunk színeiben!”

Szilard Vereș s-a întors la FK Miercurea Ciuc după doi ani petrecuți la CS Mioveni

Szilard Vereș este originar din Cluj Napoca și la CS Mioveni, ultima echipă pentru care a evoluat vara anului 2022 și până acum, a ajuns chiar de la FK Miercurea Ciuc, pentru care a jucat timp de doi ani, în perioada 2018-2020, un sezon în Liga 3 și altul în Liga 2. În eșalonul secund, mijlocașul a evoluat pentru ciucani în 18 jocuri și a marcat 1 gol.

A crescut la CFR Cluj, pentru care a bifat și 15 meciuri în prima ligă, o scurtă perioadă a petrecut-o în Ungaria, la Gyirmot (3 jocuri), a fost cedat la FK Miercurea Ciuc, iar apoi a trecut la CS Mioveni, cu care a promovat în Liga 1, unde în sezonul trecut a prins 23 de partide. În actualul campionat a fost utilizat de argeșeni în 3 jocuri în nouă etape. Acum se întoarce în Liga 2, unde speră la promovarea cu harghitenii.

Paul Pîrvulescu își urmează tatăl și la FK Miercurea Ciuc

O mutare interesantă este cea a lui Paul Pîrvulescu, nimeni altul decât fiul managerului sportiv al echipei din Miercurea Ciuc, Eugen Pîrvulescu. Probabil această rudenie a contribuit decisiv la aducerea jucătorului campion de două ori cu FCSB (2013 și 2014) la trupa harghiteană, ținând cont de faptul că acesta nu are o altă etnie sau naționalitate în afară de cea română, lucru care până acum era obligatoriu la club.

Interesant este și un alt lucru. Cei doi noi jucători ai FK Miercurea Ciuc nu au mai fost prezentați oficial de către managerul sportiv Eugen Pîrvulescu, cel care făcea acest lucru până acum, ci de o altă persoană din cadrul clubului.

Nu va fi prima dată când Paul va activa la un club la care este angajat și tatăl său. S-a mai întâmplat acest lucru și la Gaz Metan Mediaș.

Și, totodată, nu va fi primul jucător din lotul antrenat de Francisc Dican care are o legătură de sânge cu un conducător al clubului.

  • Botond Szondi (20 de ani) este nimeni altul decât fiul președintelui Zoltan Szondi. Acesta nu a evoluat încă pentru echipă în acest sezon, după ce în precedentele două a prins 23 de meciuri (892 de minute).

Pîrvulescu are două promovări în prima ligă în cariera sa, cu Clinceni și ”U” Cluj

Paul Pîrvulescu vine de la ”U” Cluj, echipă pentru care a evoluat în 5 meciuri din cele 9 din acest sezon de primă ligă. Sezonul trecut l-a început la Academica Clinceni, pentru care a avut 14 jocuri, iar în a doua parte a trecut la Universitatea, unde a prins 14 jocuri, incluzând și două prezențe la barajul de promovare în Liga 1.

În cariera sa, jucătorul originar din Mediaș a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, FCSB, Viitorul Constanța, FC Voluntari, ASA Târgu Mureș, Sankt Polten, Sankt Polten 2 (ambele din Austria), Wisla Plock (Polonia), din nou Gaz Metan, Poli Iași, Academica Clinceni și ”U” Cluj. În Liga a 2-a din România a jucat pentru ultimele două echipe, alături de care a reușit din prima promovarea (2019, respectiv 2022).

”FC Universitatea Cluj a ajuns, luni, la un acord cu formația FK Csíkszereda Miercurea Ciuc pentru transferul jucătorului Paul Pîrvulescu (34 de ani).
Sosit pe Cluj Arena înaintea returului din sezonul trecut, Paul Pîrvulescu a bifat 11 partide în tricoul Universității în liga secundă. În Superliga, fundașul stânga a fost utilizat în patru meciuri, în acest început de campionat.
Îi mulțumim pentru munca depusă în tricoul echipei noastre și îi dorim mult succes în noul capitol din cariera sa”, a transmis Universitatea Cluj astăzi la prânz, înainte ca FK Miercurea Ciuc să îl prezinte pe jucător.

  • FK Miercurea Ciuc a început noul sezon de Liga 2 cu două eșecuri, iar în ultimele trei etape a câștigat, cu cele 9 puncte acumulate urcând la finalul etapei a 5-a pe locul 8 în clasament, cu golaveraj 9-5. În runda a 6-a va evolua pe teren propriu, duminică, 11 septembrie, de la ora 11:30, cu Minaur Baia Mare (locul 10, 8 puncte).

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-cu-motor-diesel-acum-merge-din-victorie-in-victorie-si-a-mai-invins-o-pretendenta-la-promovare-unirea-slobozia-impresiile-antrenorului-francisc-dican-19243788

Marius ANGHEL 06 Sep. 2022, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă