FK Miercurea Ciuc și arbitrul Robert Avram – Octavian Ursu 1-2. CS Comunal Şelimbăr dă lovitura pe tărâm harghitean și câștigă din nou după șapte meciuri

Marius ANGHEL 28 Nov. 2022, 22:02 Liga 2
FK Miercurea Ciuc și arbitrul Robert Avram - Octavian Ursu 1-2. CS Comunal Şelimbăr dă lovitura pe tărâm harghitean și câștigă din nou după șapte meciuri

Octavian Ursu, introdus pe teren începând din repriza secundă, a fost omul meciului la Miercurea Ciuc, marcând de două ori pentru CS Comunal Șelimbăr, golul decisiv dându-l în al cincilea minut de prelungiri.

Cu 2-1 s-a impus trupa sibiană în fața unui adversar care etapă de etapă este ajutată pe față de arbitri, de parcă cineva superior în fotbalul românesc dorește FK Miercurea Ciuc neapărat în play-off și poate chiar și în Liga 1.

Pentru al doilea joc consecutiv, ciucanii au beneficiat de o gravă eroare de arbitraj făcută împotriva adversarilor, însă de această dată n-au mai putut să câștige, reușita din minutul 90+5 a lui Ursu stricând calculele.

Prima fază de atac a meciului, singura mare ocazie a primei reprize. A lui Ciocâlteu

Fără victorie de șapte meciuri și aflată la a doua partidă cu antrenorul Claudiu Niculescu pe bancă, CS Comunal Șelimbăr a mers încrezătoare la Miercurea Ciuc, unde, totuși, nu se câștigă prea ușor. Ar fi putut înscrie chiar la prima fază de atac, în minutul 2, însă reluarea cu capul a lui Ciocâlteu din 6 metri, a fost pe lângă poartă, deși era nemarcat.

A fost, de altfel, singura mare ocazie din prima repriză, fiindcă până la pauză meciul a fost destul de echilibrat. Ciucanii au jucat sub așteptări, în timp ce trupa lui Niculescu, chiar dacă a mai avut câteva finalizări, nu a fost deloc precisă.

Harghitenii au creat ceva panică în defensiva sibienilor abia aproape de pauză, în minutul 41 și 42, însă șuturile lui El Sawy (în două rânduri) și Lorant Kovacs au fost în blocaj sau apărat de Silveanu. În prelungiri (45+2), Gal-Adrezly a avut și el un șut pe poartă, dar goalkeeperul a reținut fără probleme.

Partea secundă a început identic, cu o mare ocazie a lui Ciocâlteu. Octavian Ursu l-a ”scos” cu golul său

Partea secundă a început cu o înlocuire la Șelimbăr: Octavian Ursu în locul lui Mircea Manole. Dar și aproape identic cu prima. Ciocâlteu (47) a fost servit în careu de Buzan, ”l-a trimis la țigări” pe Kelemen și a șutat din cădere din 7 metri. Gyenge a fost, ca în minutul 2, la fel de spectator, însă a avut noroc că mingea a lovit bara, ca apoi să se lovească de el și să ricoșeze spre un coechipier, în loc să meargă la Gele, care probabil ar fi înscris pentru prima dată în acest sezon pentru Șelimbăr.

A fost 0-2 la mari ocazii și cumva s-a făcut dreptate pentru Șelimbăr. Nou-intratul Octavian Ursu (53) a primit mingea după o degajare direct la adversar a portarului Gyenge și l-a executat din stânga careului cu un șut la colțul lung, printre picioarele lui Panos.

Simulare transformată în penalty de arbitrul Robert Avram. Lorant Kovacs n-a ezitat să transforme

Ciucanii au reacționat rapid prin Lorant Kovacs (54), căpitanul lor, care a tras din colțul careului, dar Silveanu a prins mingea.

Însă de partea celor din Miercurea Ciuc a trecut și arbitrul Robert Avram, un ”central” care aproape că nu are meci în care să nu gafeze. De această dată, arbitrul din Pitești, bine poziționat în careu, a văzut o simulare a lui El Sawy în careul sibienilor, în duelul cu Monea, drept fault și a acordat penalty pentru gazde. Spupfacție, proteste, însă decizia arbitrului Avram a rămas în picioare și lui Lorant Kovacs i s-a servit încă un penalty în acest sezon, al cincilea, pe care nu l-a irosit, astfel că mijlocașul a ajuns la șapte reușite în total.

Mai detaliat, la faza așa-zisului penalty, El Sawy a pătruns în careu pe stânga, Monea a fost mai rapid ca el și a dat în minge, iar atacantul Ciucului a șutat în piciorul fundașului advers și apoi s-a aruncat în careu. Robert Avram, la 2-3 metri de fază, neobstrucționat de nimeni, a arătat punctul cu var.

  • Chiar etapa trecută, FK Miercurea Ciuc a beneficiat în meciul cu Unirea Constanța de o altă favoare din partea arbitrului central. George Roman a anulat un gol perfect valabil pentru Unirea, la scorul de 1-1, ulterior pe final, harghitenii reușind să înscrie golul victorie. La acel joc a fost în tribună inclusiv federalul Mihai Stoichiță, care, potrivit martorilor, mai avea puțin și pica de pe geamul de la oficială la golul victoriei harghitenilor, din cauza modului în care s-a bucurat.

Ocazii mari pentru Ursu și Apro

Ursu a fost aproape de un gol senzațional (67) prin care își putea aduce din nou echipa în avantaj, însă balonul a trecut de puțin pe lângă poartă. Gyenge (69) a mai fost încă o dată pus la încercare cu un șut de la distanță, iar ciucanii au avut și ei apoi minute de forcing. El Sawy și Panos au fost blocați în careu în aceeași fază (72), în timp ce căderea lui Gele (74) în careul advers n-a fost sancționată în niciun fel, nici măcar ca simulare, așa cum a părut să fie. Ar fi primit al doilea cartonaș galben și sibienii ar fi terminat jocul în inferioritate.

Cea mai mare situație de gol a ciucanilor, meritată, prin forțele lor, a venit în minutul 87. Apro a reluat bine cu capul din 5 metri, însă mingea l-a lovit în spatele capului pe coechipierul Kelemen și s-a dus razant pe lângă bară. Silveanu era spectator.

Octavian Ursu a dat lovitura în minutul 90+5

În al cincilea minut de prelungiri, ultimul din cele arătate de arbitru, o fază de contraatac purtată de Raicea l-a adus la finalizare pe Octavian Ursu, care a înscris cu un șut plasat pe lângă Gyenge și a declanșat ”nebunia” în tabăra sa.

Arbitrul a mai lăsat jocul să continue încă trei minute, iar meciul l-a închis după ce a acordat o lovitură liberă în poziție bun pentru ciucani, la o simulare a lui Stancic, însă Ivanovici a irosit-o cu lejeritate.

S-a terminat 2-1 pentru CS Comunal Șelimbăr, care obține prima victorie cu Claudiu Niculescu antrenor și își întrerupe o serie de șapte jocuri fără succes. De partea cealaltă, FK Miercurea Ciuc, în loc să-și simplifice accederea în play-off, a înregistrat al doilea eșec pe teren propriu în acest sezon.

”Singuri împotriva tuturor ne impunem la Miercurea Ciuc! Ursu i-a mușcat de două ori pe ciucani!”, a titrat clubul sibian după succesul din deplasare.

FK Miercurea Ciuc rămâne pe loc de play-off, CS Comunal Șelimbăr continuă să viseze

Rămasă cu 25 de puncte, FK Miercurea Ciuc se menține pe locul 6, ultimul care duce în play-off, dar nu mai e la egalitate cu alte patru formații, ci doar cu Gloria Buzău, care pe mai jos în clasament datorită golaverajului inferior.

CS Comunal Șelimbăr acumulează 21 de puncte, ca Dinamo și Slatina, e pe locul 10 și e îndreptățită și ea să mai spere la play-off, chiar dacă șansele sunt reduse.

În ultima etapă programată în 2022, FK Miercurea Ciuc joacă în deplasare la Poli Timișoara (locul 20), iar CS Comunal Șelimbăr evoluează acasă, la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Dumbrăvița (locul 16). Ambele meciuri au loc sâmbătă, de la ora 11:00.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 15-a

COMENTARIUL LIVE

FK MIERCUREA CIUC – CS COMUNAL ȘELIMBĂR 1-2

Lorant Kovacs 59′ – penalty / Octavian Ursu 53′, 90+5′

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – R. Takacs (Schieb 81′), Kelemen (cpt.), Apro, Vita – Panos, L. Kovacs (P. Ivanovici 84′) – Gal-Andrezly, Jebari, El Sawy – Jelena (Stancic 77′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – M. Kovacs, Nemanic, P. Pîrvulescu, Csuros, Vereș
Antrenor: Francisc Dican

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea (Arhirii 71′), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – Al. Luca, Cărăruș – Buzan (Raicea 61′), Mir. Manole (Oct. Ursu 46′), Ciocâlteu – Gele (Cîrstean 84′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Natea, Tud. Man, Vișa, Curtean
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ). Observator de arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat joc: Romeo Malac (Timişoara).

Min 90+8 Final de joc cu o victorie surpriză, dar meritată a celor de la CS comunal Șelimbăr în deplasare la FK Miercurea Ciuc, o victorie inclusiv împotriva arbitrului central, care a acordat un penalty la o simulare a lui El Sawy. După fluierul final, Claudiu Niculescu bate palma cu arbitrul Robert Avram, iar centralul are mai multe de spus decât antrenorul. Probabil are de cerut scuze.
Min 90+8 Ivanovici bate destul de moale lovitura liberă de la 25 de metri central, peste zid, Silveanu plonjează în dreapta și respinge în lateral, iar arbitrul fluieră finalul
Min 90+7 Arbitrul împinge meciul în prelungirile prelungirilor. Stancic simulează un fault la 25 de metri central, sub privirile lui Avram, iar Ciucul beneficiază de o lovitură liberă periculoasă
Min 90+5 1-2 Fază de contraatac, Raicea avansează pe centru, pasează în stânga pentru Octavian Ursu, plecat din poziție corectă, preia, își așează mingea pe linia de 16 metri și șutează cu dreptul plasat, peste Gyenge, direct lângă bara colțului lung. Șelimbărul marchează și cel mai probabil își asigură victoria
Min 90+1 Ivanovici avansează în dreapta, în careu, și trage slab, direct în plasa laterală, mult prea în spate. Gol turcesc
Min 90 + Meciul e prelungit cu cinci minute
Min 87 Ocazie mare pentru Miercurea Ciuc. Gal-Andrezly centrează dintr-un corner din dreapta, Apro reia cu capul din 5 metri, mingea îl lovește în cap pe Kelemen și trece de puțin pe lângă bara din dreapta. Silveanu era bătut. Apro reproșează către banca de rezerve că Kelemen nu avea ce căuta lângă el, fix în fața sa
Min 86 Schieb pătrunde în careu pe stânga, întoarce la Jebari, care trage cu dreptul din 14 metri, mingea e deviată și se duce peste poartă, în corner. Faza fixă nu aduce pericol la poartă
Min 84 Iese Lorant Kovacs și intră Petre Ivanovici, la FK Miercurea Ciuc, iar Jordan Gele îi lasă locul lui Adrian Cîrstean. Gele încheie și acest meci fără gol marcat
Marcatorii golurilor de astăzi, Octavian Ursu și Lorant Kovacs, sunt la a 3-a, respectiv la a 7-a reușită în acest sezon de Liga 2. Kovacs e la al 5-lea gol din penalty.
Min 81 Dican mută ofensiv. Fundașul Rareș Takacs este înlocuit cu atacantul Marvin Schieb
Min 77⇒ Dino Stancic intră în locul lui Richard Jelena. Slovenul revine pe teren după o accidentare pe care a suferit-o în startul jocului de la Brașov, din etapa a 10-a
Min 75 ||| Radu Crișan primește cartonașul galben pentru proteste. Mai devreme, Gele a căzut în marginea careului gazdelor din duelul cu Rareș Takacs, după o minge ridicată peste zid, din lovitură liberă, însă arbitrul a lăsat jocul să continue
Min 74 Gele îl lovește în față cu brațul pe Kelemen, însă Robert Avram dă fault invers, pentru Șelimbăr și Gele scapă de al doilea cartonaș galben și de eliminare
Min 72 El Sawy și Panos nu pot înscrie din situații favorabile, din apropierea porții, de fiecare dată fiind blocați și obținând doar corner
Min 71 ⇒ Igor Arhirii intră în locul lui George Monea
Min 69 Gyenge este pus din nou la încercare de la distanță și respinge cu greutate în lateral. A tras Cărăruș acum din poziție centrală, de la circa 30 de metri
Min 68 Dandea cade rău dintr-un duel aerian cu Jelena și are nevoie de îngrijiri medicale
Min 67 Ursu prinde un șut spectaculos din stânga, o diagonală, însă mingea trece de puțin pe lângă vinclul colțului lung. Ieri seară, Adi Chică-Roșă a înscris asemănător pentru FC Brașov în meciul cu Steaua. Șutul lui Ursu a fost și mai frumos, dar nu a nimerit poarta
Min 63 ||| Antrenorul cu portarii al Șelimbărului, George Păun, continuă să protesteze, iar Robert Avram merge la margine și îi arată cartonașul roșu. Nu al doilea galben.
Min 61 Alexandru Raicea intră în locul lui Lucian Buzan
Min 59 1-1 Lorant Kovacs execută puternic, în stânga, deloc bine plasat, însă l-a păcălit din fentă pe Silveanu, care a sărit în partea opusă. FK Miercurea Ciuc egalează dintr-un penalty dictat eronat de arbitru. Sibienii protestează încontinuu, iar unul dintre oamenii din staff de pe bancă, George Păun, antrenorul cu portarii, primește cartonașul galben. N-ar fi o surpriză ca federalul Mihai Scoichiță să fie în tribună și să se bucure alături de oficialii gazdelor. S-a întâmplat și la jocul trecut
Min 57 El Sawy pătrunde în careu pe stânga, Monea e mai rapid și dă primul în minge, o oprește, iar jucătorul celor de la Miercurea Ciuc șutează în piciorul adversarului și se aruncă în careu. Robert Avram a avut o poziție excelentă și ia o decizie halucinantă. Acordă penalty!? Încă o fază judecată pro Miercurea Ciuc
Min 54 Lorant Kovacs cere și primește mingea în colțul stânga al careului, pătrunde, trage cu latul, plasat, din 7 metri, însă Silveanu reține fără probleme
Min 53 0-1 Gyenge degajează greșit, în stânga, direct la un adversar, care pasează repede în centru, acesta trimite mai departe în stânga la Octavian Ursu, mijlocașul intrat la pauză pătrunde în careu și șutează plasat, printre picioarele lui Panos, la colțul lung și deschide scorul
Min 47 Ocazie mare pentru Șelimbăr, tot prin Ciocâlteu, exact ca în minutul 2. Acum, Ciocâlteu primește mingea în careu, de la Buzan, îi ”rupe” gleznele lui Kelemen cu preluarea sa prin care schimbă direcția atacului, șutează din cădere din 7 metri ușor lateral dreapta și lovește bara a doua. Mingea revine în joc, îl lovește pe Gyenge și ricoșează în centrul careului, de unde este degajată. Dacă nu-l lovea pe Gyenge, mingea ajungea la Gele, care avea șansa să înscrie
Min 46 S-a reluat jocul
Min 46 Iese Mircea Manole și intră Octavian Ursu
Min 45+3 Pauză. FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză cu ritm, plăcută
Min 45+2 Gal-Andrezly avansează pe dreapta și șutează din 18 metri, mingea țopăie spre colțul lung, iar Silveanu reține fără probleme
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu două minute
Min 44 Pe o fază de contraatac, Monea centrează din dreapta, din alergare, Kelemen nu ajunge la minge să respingă cu capul, balonul trece printre Gyenge și Gele și iese în aut de poartă, Balonul nu a trecut foarte departe de bara a doua
Min 42 Echipa harghiteană atacă în continuare, Lorant Kovacs șutează din marginea careului, Silveanu parează în față, Jelena urmărește în 7 metri, însă Dandea e mai rapid și reușește să respingă. Gazdele au recuperat rapid, au continuat atacul, însă s-a încheiat printr-un șut al lui El Sawy în blocaj, în fața careului
Min 41 Ciucanii combină perfect în dreapta careului, Lorant Kovacs centrează pe jos în centru, iar El Sawy șutează din 10 metri în blocaj
Min 36 ||| Jordan Gele așteaptă mingea, pivotează, dar îl lovește și pe Apro cu brațul, aflat în spatele său, iar atacatul Șelimbărului primește cartonașul galben. Apro sângerează
Min 33 Jele avansează ușor în dreapta, fentează, pătrunde până în fața careului, trage cu stângul, însă fără emoții pentru Gyenge, care reține simplu
Min 31 ||| Alexandru Dandea primește cartonașul galben pentru proteste, față de nimic important, vreo decizie controversată a arbitrului
Min 28 Buzan primește mingea înapoi, preia, și-o face pentru un șut cu stângul, trage din marginea careului, însă o face direct în plasa laterală, la prima bară, prin spatele porții. Execuție ratată
Min 23 ||| Daniel Vita e depășit de Buzan, îl ține și primește și el cartonașul galben
CS Comunal Șelimbăr a pierdut ultimele trei meciuri disputate în deplasare: 0-1 la Buzău, 0-3 la Baia Mare și 0-2 la București cu Metaloglobus. În acest sezon, în jocurile de ”afară”, sibienii au câștigat două partide (2-1 la Buftea cu Progresul Spartac și 1-0 la Concordia Chiajna) și a pierdut de patru ori.
Șelimbărul este la al doilea meci cu Claudiu Niculescu antrenor. În primul, cel din runda trecută, echipa a remizat pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, cu CSM Slatina, scor 0-0.
Min 17 Centrare din dreapta, Gele reia se demarcă bine în careu și reia din prima din drop, din 7 metri, însă pe lângă bara din dreapta
În ultima etapă, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 2-1 la Clinceni de Unirea Constanța, într-un meci în care arbitrul a anulat un gol perfect valabil pentru gazde, la 1-1. Pe teren propriu, echipa harghiteană a înregistrat în acest sezon un eșec, patru victorii consecutive și un egal, 0-0 cu Dinamo, acesta fiind și ultimul joc disputat acasă.
La CS Comunal Șelimbăr titular în poartă fusese stabilit Mitrovic, însă acesta s-a accidentat la încălzire și în primul ”11” a intrat rezerva Silveanu
Min 10 ||| Alexandru Luca îl ține din spate pe Jebari în jumătatea adversă și primește cartonașul galben
Min 8 Lorant Kovacs iese afară pe propriile picioare după ce a primit îngrijiri medicale, însă se clatină ușor
Min 2 Ocazie mare pentru Șelimbăr. Centrare din dreapta careului, Ciocâlteu, nemarcat în 6 metri central, pune capul și trimite pe lângă poartă, în dreapta
Min 1 A început partida de la Miercurea Ciuc


Etapa a 15-a a Ligii 2 se încheie în această seară după disputarea meciului dintre FK Miercurea Ciuc și CS Comunal Șelimbăr. Jocul începe de la ora 20:00 și are loc pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc.

Ciucanii pornesc ca favoriți la victorie în acest joc, având în vedere atât evoluția de până acum în campionat, poziția din clasament, cât și faptul că joacă pe teren propriu.

Robert Avram arbitrează FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Şelimbăr

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 6 în clasament, ultimul care duce în play-off, cu 25 de puncte, în timp ce CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 12-a, cu 18 puncte.

Partida de la Miercurea Ciuc va fi arbitrată de centralul Robert Avram (Piteşti) și de asistenții Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Dragoș Turcanu (Piatra Neamţ), iar observator de arbitri a fost delegat Ion Olteanu (Bucureşti). Delegatul jocului este Romeo Malac (Timişoara).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 15-a

Marius ANGHEL 28 Nov. 2022, 22:02 Liga 2
Pe aceeași temă