FK Csikszereda nu ține cont de recomandările statului în plin focar de coronavirus. Clubul din Miercurea Ciuc organizează ședință cu părinții copiilor

Conducerea clubului de fotbal din Liga 2 FK Csikszereda a întrerupt activitatea grupării, însă a decis să organizeze, duminică, o ședință cu părinții copiilor de la centrele de juniori, deși în țară se duce o amplă politică de informare cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte orice om, în această perioadă în care s-a declarat pandemie. Altfel spus, din cauza coronavirusului, oficialii statului le recomandă tuturor să stea cât mai mult acasă și să iasă doar în cazuri importante, de urgență.

FK Csikszereda pare că nu ține cont de acest aspect și a emis, pe site-ul oficial, un comunicat, scris în limba maghiară, prin intermediul căruia anunță organizarea unei întâlniri la care vor participa, foarte probabil, câteva zeci de persoane. La final apare semnătura președintelui clubului, Zoltan Szondy.

Dragi părinți!

Știrile despre răspândirea coronavirusului în România și situația în schimbare rapidă sunt monitorizate constant de conducerea clubului nostru, iar deciziile cu privire la copiii dumneavoastră au fost luate în consultare cu sindicatele și vor rămâne așa. Pentru a evita orice confuzie, vom organiza o întâlnire comună de părinți duminică, 15 martie, de la ora 12:00, în spiritul unei comunicări sincere cu dumneavoastră, și îi salutăm cu căldură pe părinții tuturor jucătorilor noștri de fotbal rezidenți! Subiectul conferinței de parenting va fi „ce urmează”, întrucât am dori să luăm decizii pentru restul sezonului de primăvară” , se arată în comunicatul emis de președintele clubului din Miercurea Ciuc.

Până la ora publicării articolului, sâmbătă dimineața, în România s-au înregistrat 97 de cazuri confirmate cu virus COVID-19 și, din fericire, niciun deces. China înregistrează cele mai multe cazuri, 80.824, și cei mai mulți morți, 3.189. Italia e pe locul doi în acest top, cu 17.660 infectați și 1.266 de decedați. Țări din Europa în top 10 cu cazuri de coronavirus sunt și Spania, Germania, Franța, Elveția și Norvegia.

Toate cluburile din România și-au încetat activitatea la centrele de copii și juniori, pe perioadă nedeterminată de timp, până la remedierea problemei cu coronavirusul. Situația a fost aplicată și în cazul echipelor de seniori, dar pentru o perioadă mai scurtă, momentan până la finalul lunii martie campionatele fiind suspendate.

FK Csikszereda se află pe locul 17, retrogradabil, după 24 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, cu 22 de puncte. Echipa din Miercurea Ciuc trebuia să joace vineri, pe teren propriu, cu Farul, însă campionatul a fost întrerupt. Până la finalul lunii martie, Csikszereda avea meci cu Ripensia (deplasare, 21 martie), fiindcă apoi ar fi stat și câștigat la „masa verde” jocul cu Sportul Snagov, club exclus din competiție în această iarnă.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: FK Csikszereda

Pe aceeași temă