FK Csikszereda a plecat din Ghencea cu moralul la pământ și cu un ”munte” de pesimism. Valentin Suciu: ”Cu jocul prestat nu am putut emite pretenţii. Am arătat ca o echipă de pluton”. Cum a comentat antrenorul scandările fanilor Stelei

Andrei PASCU 04 Aug. 2021, 23:40 Liga 2

Valentin Suciu a fost în mod evident dezamăgit de prestația echipei sale, în prima etapă din Liga 2. FK Csikszereda a pierdut partida cu Steaua, scor 0-1, iar antrenorul a lăsat să i se vadă supărarea la finalul meciului, prin modul în care și-a spus impresiile.

Valentin Suciu, dezamăgit: ”Jocul avut astăzi arată că suntem o echipă de pluton” 

Reproșurile au fost adresate atât jucătorilor din atac, cât și jucătorilor din apărare. Se aștepta să facă mai mult, mai ales că, după cum a declarat Valentin Suciu, în perioada de pregătire s-a lucrat intens la fazele fixe. Ori, în partida cu Steaua, FK Csikszereda nu numai că nu a marcat din fază fixă, dar a și primit gol după un corner.

Faptul că Suciu a fost deranjat de prestația elevilor săi s-a observat și din răspunsul oferit la interviuri, când a fost întrebat de obiectivul din acest sezon. La cald, antrenorul a declarat că dacă echipa se va prezenta astfel, va avea probleme și în privința calificării în play-off, iar de promovare nici nu poate fi vorba.

Puteam să plecăm de aici cu minim un punct, dar cu jocul prestat nu am putut să emitem pretenţii mai mari. Trebuie să ne revenim, a fost prima etapă. Din punctul meu de vedere astăzi ne-am bătut singuri. Puteam să scoatem mult mai mult din acest joc şi trebuia să scoatem, dar atacul nu prea a funcţionat. Nu a funcţionat chiar deloc.

Am avut patru jucători de atac, dar ei nu au avut un şut pe poartă. Un mijlocaş defensiv, în minutul 41, în prima repriză, a trimis primul şut pe spaţiul porţii, ceea ce e puţin.

(N.r – Despre golul primit) A fost o fază fixă, am lucrat foarte mult pe acest aspect, dar se pare că trebuie să lucrăm şi mai mult. Pe faza de atac am avut câteva oportunităţi, dar tot după faze fixe, puteam să marcăm, dar nu a vrut să intre mingea în poartă. Ei au fost mai inspiraţi decât noi şi îi felicit.

(N.r. – Depre promovare) E prima etapă şi am pierdut, hai să fim realişti. Pretenţiile se vor accentua cu trecerea timpului, deocamdată e prima etapă. Jocul avut astăzi arată că suntem o echipă de pluton, nu de promovare. Trebuie să strângem rândurile, iar apoi să vedem dacă putem emite mai mult.

La cum am jucat, putem spune că şi play-off-ul e departe, chiar dacă e prima etapă”, a declarat Valentin Suciu la finalul partidei de pe Ghencea, la microfonul DigiSport.

Valentin Suciu, despre atitudinea fanilor Stelei: ”Galeria e galerie, trebuie să scandeze, dar uneori e păcat că se trece de la fotbal la alte lucruri” 

Suporterii Stelei au făcut o atmosferă incendiară și la propriu și la figurat miercuri seară. Însă, au fost și momente mai puțin dorite la meciurile de fotbal, anumite scandări xenofobe. Valentin Suciu a comentat atitudinea fanilor Stelei:

Organizatorii ne-au primit foarte bine, galeria e galerie, trebuie să scandeze, dar uneori e păcat că se trece de la fotbal la alte lucruri. Nu e normal. Acest stadion frumos merită să fie plin, echipa merită susţinută, dar sportiv. Nu suntem duşmani, suntem competitori, ne întrecem. E o competiţie sportivă.

Eu m-am obişnuit că aceste lucruri, nu pot să spun nici că îmi plac, nici că mă deranjează. În febra jocului, nici nu aud foarte multe, doar că e gălăgie”.

FK Csikszereda va primi vizita Astrei în etapa a 2-a 

Meciul dintre Steaua și FK Csikszereda a fost tranșat de reușita lui Remus Chipirliu, din minutul 79, care a marcat cu piciorul în urma unui corner, după o deviere anterioară cu capul a lui Mihăescu.

În etapa următoare, a 2-a, una în care nu mai puțin de șapte jocuri din zece sunt televizate, Steaua joacă marți, de la ora 19:00, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. FK Csikszereda joacă acasă, luni, de la ora 16:00, cu Astra.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

Andrei PASCU 04 Aug. 2021, 23:40 Liga 2
Pe aceeași temă