”FC U” Craiova, învinsă de CSM Slatina la finalul cantonamentului de la Mogoșoaia. Ovidiu Stângă n-a contat însă pe mai mulți jucători

Marius ANGHEL 01 Feb. 2021, 19:58 Liga 2

CSM Slatina, ocupanta locului 16 în Liga 2, a învins cu 1-0 echipa U Craiova 1948 SA, liderul clasamentului după 15 etape, într-un meci amical desfășurat astăzi, 1 februarie, la Slatina.

Echipa lui Dinu Todoran a fost la primul joc test desfășurat în 2021, în timp ce formația lui Ovidiu Stângă s-a aflat la al patrulea joc de pregătire din acest an.

CSM Slatina, la primul amical. ”FC U” Craiova, la al patrulea test

După ce a încheiat miercurea trecută cantonamentul de la Cheile Grădiștei și s-a întors acasă, CSM Slatina n-a disputat niciun amical în weekend, dar nici în perioada de pregătire efectuată până acum, deși reunirea a avut-o tocmai la data de 5 ianuarie.

Singurul test pe care îl avusese stabilit în stațiunea brașoveană trebuia să aibă loc chiar în ziua plecării, cu Corona Brașov, însă a fost anulat din cauza condițiilor meteorologice neprielnice.

Astfel, Dinu Todoran și-a văzut pentru prima dată jucătorii într-un meci amical, primul joc cu el pe banca tehnică, chiar împotriva liderului campionatului Ligii 2, ”FC U” Craiova.

În schimb, Craiova, care astăzi a încheiat cantonamentul de două săptămâni efectuat la Mogoșoaia, învinsese cu 9-0 pe Kids Tâmpa Brașov, cu 5-2 pe Mostiștea Ulmu și sâmbăta trecută a avut prima sincopă, un 0-0 cu FC Voluntari 2.

Cristian Preda a înscris unicul gol în amicalul dintre CSM Slatina și ”FC U” Craiova

Partida desfășurată de la ora 14:00, pe unul dintre terenurile sintetice din cadrul Complexului Sportiv 1 Mai din Slatina s-a încheiat fără gol după prima repriză, de 45 de minute. Gazdele au scris pe pagina lor de Facebook că Daniel Rogoveanu, jucător fost la ”FC U” Craiova, a fost la un pas de a marca înainte de încheierea primei părți a jocului, însă şutul său a fost scos in extremis de portar.

Unicul gol al partidei a picat în minutul 75, atunci când, după o centrare a lui Rogoveanu din flancul drept, fundașul Cristian Preda a trimis în plasă cu o lovitură de cap.

Probabil stoarsă de energii după un cantonament efectuat la Mogoșoaia, dar lipsită și de mai mulți jucători, accidentați sau menajați, ”FC U” Craiova s-a văzut învinsă pentru prima dată în meciurile amicale din această iarnă.

Nu au jucat Popa, Ispas, Voicu, Munteanu, Răducanu, Diakite, Diallo, Ciolacu, care au primit liber și n-au făcut deplasarea cu echipa la Slatina, Baeten și Huyghebaert n-au fost utilizați, în timp ce Anghelina și Cacheiro sunt accidentați, potrivit ediție.ro.

Ovidiu Stângă n-a folosit mulți dintre jucătorii titulari

Dintre cele două echipe, doar CSM Slatina a informat despre acest test, în timp real, pe pagina sa socială, în timp ce U Craiova 1948 SA, în mod surprinzător, n-a precizat nimic.

În ciuda acestui lucru, Slatina a refuzat însă să anunțe jucătorii utilizați, cel puțin măcar ”primul 11” trimis pe teren de Dinu Todoran. A preferat să transmită în schimb banalul: ”Antrenorul echipei noastre, Dinu Todoran, a rulat întreg lotul aflat la dispoziţie”.

În schimb, de pe ediție.ro aflăm că pentru ”FC U” Craiova au evoluat: Taborda – Gîț, Paramatti, Gugu – Vl. Pop, Dr. Albu, C. Cristea, Stoenac – Raicea, Cl. Bălan, Luboya. În repriza a doua au intrat: Taborda (Mogoșanu 60) – R. Negru, Gugu, Paramatti, Zanfir – Vl. Pop, Zimța, Stoenac – Miuțescu, Compagno, Grădinaru.

E de precizat că la acest amical au asistat, din afara stadionului, și câțiva fani ai echipei ”FC U” Craiova.

Dinu Todoran: ”Am fost mulţumit mai ales de implicarea în joc”

Antrenorul echipei din Slatina, Dinu Todoran, s-a arătat mulţumit în mod special de implicarea în joc a elevilor săi.

”Ţinând cont că veneam după cantonamentul montan, am fost mulţumit mai ales de implicarea în joc. Mai avem de lucrat, sunt multe lucruri de pus la punct până la primul meci oficial. Jucătorii vor avea minutele împărţite şi în următoarele jocuri amicale. Dat fiind modul cum se pregătesc, cum au răspuns în cantonament, toată lumea are şansa să joace. Mă bazez pe fiecare jucător în parte”, a precizat Dinu Todoran.

CSM Slatina a revenit din cantonament tocmai miercurea trecută, astfel că echipa a avut destul timp să-și revină după perioada de pregătire de la Cheile Grădiștei. În schimb, Craiova a încheiat stagiul de la Mogoșoaia chiar în ziua amicalului. În plus, liderul Ligii 2 nu a utilizat mulți dintre titularii avuți în prima parte a sezonului.

Slatina are încă patru amicale programate, Craiova mai are doar două

CSM Slatina va continua pregătirea pe plan local, iar până la reluarea meciurilor oficiale din Liga 2 mai are stabilite amicale cu Unirea Bascov (3 februarie), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (6 februarie), Pandurii Târgu Jiu (10 februarie) și ACSO Filiași (13 februarie).

După ce au ajuns la Craiova, jucătorii liderului Ligii 2 au primit liber de la Ovidiu Stângă până joi, cu excepția celor opt componenți ai lotului care au primit liber de duminică seară. Aceștia, enumerați mai sus, se vor prezenta de miercuri la antrenament.

”FC U” Craiova mai are amicale stabilite cu CSM Reșița (6 februarie), la Reșița, și cu Pandurii Târgu Jiu (13 februarie).

Foto: CSM Slatina și Cătălin Ciupureanu (Ediție)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-oprit-robinetul-cu-goluri-la-fc-u-craiova-dupa-doua-victorii-clare-oltenii-facut-doar-0-0-cu-fc-voluntari-2-19167279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-csm-slatina-a-finalizat-cantonamentul-de-la-cheile-gradistei-iar-antrenorul-dinu-todoran-e-multumit-de-cele-intamplate-ne-am-indeplinit-toate-obiectivele-atat-fizice-cat-si-tehnice-19166709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/107-debutanti-autohtoni-in-prima-parte-a-ligii-2-recea-si-slobozia-au-cei-mai-multi-jucatori-cel-mai-tanar-vine-de-la-u-cluj-iar-golgheterul-l-a-avut-turris-oltul-19167503

Marius ANGHEL 01 Feb. 2021, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă