„FC U” Craiova a remizat cu Ripensia în Antalya. Timișorenii au evitat înfrângerea în ultimele minute. Mogoșanu a revenit în poarta oltenilor după o pauză de 7 luni

„FC U” Craiova își continuă seria amicalelor din Antalya, iar, duminică, „leii” din Bănie au întâlnit din nou un adversar din Liga 2 din România. De această dată, după victoria cu 3-2 cu Rapid, oltenii au jucat împotriva formației Ripensia Timișoara, cu care au terminat la egalitate, scor 1-1, după câte un gol marcat de ambele echipe în cele două reprize.

Craiova a marcat dintr-o lovitură liberă indirectă, de la 6 metri

Diferența de ligă dintre cele două echipe nu s-a văzut deloc, iar elevii lui Eugen Trică au deschis scorul în minutul 18, prin Claudiu Dragu. Unul dintre fundașii timișorenilor a trimis o pasă către propriul portar, iar după ce acesta a prins mingea în mâini, arbitrul partidei a dictat lovitură liberă pentru Craiova din marginea careului de șase metri, lateral stânga. Rogoveanu i-a mișcat balonul atacantului oltenilor, iar acesta a șutat imparabil în plasa porții, chiar dacă goalkeeperul Ripensiei, Dobre, și jucătorii așezați de către arbitru pe lina porții au încercat să respingă.

În prima repriză, Ripensia nu a avut nicio ocazie notabilă de gol. Singurele situații au fost la o reluare cu capul a lui Tînc pe lângă poartă, dar și o centrare bună din 6 metri, la care Burdeț nu a fost capabil să reia balonul în plasă.

Popovici a egalat pe final. Mogoșanu a revenit pe teren

În partea a doua a jocului, ambii antrenori au făcut foarte multe schimbări, dorind să îi vadă la lucru pe toți componenții valizi din lot. Contrar cursului jocului, după ce Zimța a mai avut alte două ocazii mari, Ripensia a reușit egalarea. În minutul 81, Urvanțev a recuperat o minge în careu, l-a deschis pe Alexandru Popovici, iar timișoreanul a trecut prin apărarea echipei lui Trică, a driblat portarul și a marcat în poarta goală.

Spre finalul partidei, ambele formații au mai avut două ocazii mari de gol. În poarta Craiovei a intrat, în minutul 64, și goalkeeperul Mogoșanu, cel care a revenit pe teren într-un meci după o pauză de șapte luni. În august, portarul oltenilor s-a operat după ce a suferit la picorul drept o fractură de femur.

Următorul meci amical al „FC U” Craiova va avea loc pe 4 februarie, atunci când elevii lui Eugen Trică vor juca împotriva echipei din liga a doua din Austria, Ried. Tot marți, Ripensia are test cu FK Kit Go Pehcevo, din liga a doua macedoneană.

Ripensia: Șt. Dobre (Păduraru 46) – Ad. Popa (cpt.), Tînc, Țieranu, Benea (Gavrilă 43) – Călin, Burdeț – Neagu, Vasluian, Chera – Golda
Ripensia, din minutul 58: Păduraru – A. Macrițchii, Hecsko, Apro, Gavrilă – V. Macrițchii, Stoi – Monea, Sîrbu, Ivan – Popovici

U Craiova 1948 SA: M. Enache – Dănănae, Suciu, Avram, Cristiu – Zanfir, Tănase – Boția, Rogoveanu, Zimța – Cl. Dragu
U Craiova 1948 SA, din minutul 58: M. Enache (Mogoșanu) – Negru, Dănănae, Suciu, Cristiu – Pop, Zanfir, Raicea, Stoenac, Boția (Riza) – Cl. Bălan

Articol scris de Daniel VLAD și Anda DELIU

Pe aceeași temă