”FC U” Craiova a perfectat încă un transfer important. Oltenii l-au luat pe Valentin Munteanu de la SCM Gloria Buzău

Andrei PASCU 05 Aug. 2020, 18:07 Liga 2

U Craiova 1948 SA a făcut un nou transfer. În încercarea de a forma o echipă competitivă pentru Liga 2, oltenii au adus mai mulți jucători cu experiență în primele două divizii, iar ultima mutare este cea a lui Valentin Munteanu (30 de ani). Mijlocașul care sezonul precedent a evoluat pentru SCM Gloria Buzău a semnat cu ”FC U” Craiova un contract pe doi ani, anunță Ediție.

Valentin Munteanu are peste 100 de meciuri în Liga 2 

Valentin Munteanu este un fotbalist versatil, care poate juca pe postul de mijlocaș central, dar și pe cel de mijlocaș dreapta. El a fost adus la SCM Goria Buzău anul trecut, în iulie 2019, și a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai grupării antrenate de Ilie Stan. A jucat în 21 din cele 23 de partide disputate de buzoieni în stagiunea precendentă din Liga 2, iar în câteva dintre confruntări a fost căpitan. Mijlocașul de 30 de ani și-a trecut în cont și nouă goluri și două pase decisive.

Munteanu a mai jucat, în afară de echipele amintite, pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Pandurii Târgu Jiu, Academica Argeș, Farul și Concordia Chiajna. La nivelul Ligii 1 are peste 60 de meciuri, iar în Liga 2 peste 100.

”FC U” Craiova a ajuns la nouă transferuri 

U Craiova 1948 SA a ajuns, prin aducerea lui Valentin Munteanu, la opt transferuri după ce a fost desemnată campioană în Seria 4 din Liga 3. Cu ”FC U” Craiova au mai semnat Marian Anghelina (29 de ani, mijlocaș, ex CS Mioveni), Robert Popa (17 ani, portar, ex Flacăra Horezu), Alexandru Gîț (22 de ani, fundaș, ex SCM Gloria Buzău), Călin Cristea (32 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Jeremy Huyghebaert (31 de ani, fundaș belgian, ex Royal Excel Mouscron), Andrea Compagno (24 de ani, atacant italian, ex Tre Fiori) și Constantin Dragoș Albu (19 ani, mijlocaș, ex Utrecht) și Andrei Ciolacu (28 de ani, atacant, ex Tskhinvali).

”FC U” Craiova s-a despărțit în această vară de Claudiu Dragu (atacant), Constantin Grecu (fundaș stânga), Claudiu Chindriș (portar), Cornel Suciu (fundaș), Kevin Trabalka (atacant), Ovidiu Dănănae (fundaș) și Robert Tudor (fundaș). Dănănae s-a retras din cariera de fotbalist și va continua la echipa din Bănie ca antrenor secund în stafful lui Eugen Trică.

În privința lui Robert Tudor, acesta a fost cedat la numai o lună după ce i-a prelungit contractul până în vara anului următor. Tânărul fotbalist a fost împrumutat pentru o stagiune la CSM Alexandria, până în vara lui 2021, tot atunci când îi expiră și noul contract cu oltenii.

Foto: SCM Gloria Buzău 

Andrei PASCU 05 Aug. 2020, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă