”FC U” Craiova a ajuns la cinci transferuri pentru sezon de Liga 2. Călin Cristea, un belgian venit de la Mouscron și un italian sunt noile achiziții ale trupei lui Eugen Trică

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 13:19 Liga 2

Nou-promovata în Liga 2 ”FC U” Craiova e cea mai activă echipă pe piața transferurilor în această perioadă de vară, dintre cele care ar trebui să ia startul în noua ediție a eșalonului secund. Trupa antrenată de Eugen Trică a perfectat încă trei achiziții, ajungând la un total de cinci fotbaliști noi aduși pentru următorul sezon.

După portarul Robert Popa (17 ani, ex Flacăra Horezu) și fundașul dreapta Alexandru Gîț (22 de ani, ex SCM Gloria Buzău), U Craiova 1948 SA a prezentat oficial încă trei noi achiziții prin intermediul site-ului de casă al clubului lui Adrian Mititelu, ediție.ro, știrea fiind distribuită apoi pe pagina oficială de Facebook.

În prima zi oficială în care s-a deschis perioada de transferuri pentru noul sezon competițional, ”FC U” Craiova a anunțat că a bătut palma cu Jeremy Huyghebaert (31 de ani), Andrea Compagno (24 de ani) și Călin Cristea (32 de ani). Toți au semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept pe prelungire pe încă unul.

Călin Cristea a lăsat CSM Reșița pentru ”FC U” Craiova

Călin Cristea este un mijlocaș central ofensiv originar din Alba Iulia care în sezonul recent încheiat a evoluat pentru CSM Reșița, în 21 de meciuri, 17 ca titular și un gol înscris. În cariera sa, în care are și multe meciuri jucate la nivelul Ligii 1, a mai evoluat pentru Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, Racing Beirut (Liban), CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Călărași, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și SC Oțelul Galați.

În 2013 a ieșit vicecampionat cu Pandurii, iar în 2018 a promovat în Liga 1 cu Dunărea Călărași, însă n-a fost păstrat în lot și pentru a evolua în prima ligă, ajungând apoi la Energeticianul.

Jeremy Huyghebaert a evoluat mulți ani din cariera sa la Mouscron

Jeremy Huyghebaert este un fundaș belgian originar din Mouscron, oraș unde a și evoluat ultima dată, la Royal Excel Mouscron Peruwelz, fosta echipă antrenată de Mircea Rednic. În sezonul 2019/2020 a avut 78 de minute strânse în cinci partide, în toate începând ca rezervă, și în altele 16 a rămas pe bancă.

În cariera sa a mai evoluat pentru KSV Roeselare (Belgia), Auxerre II (Franța), YR KV Mechelen, Royal White Star Bruxelles (ambele din Belgia) sau Neuchatel Xamax (Elveția).

Acesta a venit în România de trei săptămâni, iar în primele două a stat în carantină.

Andrea Compagno a jucat în ligile inferioare din Italia și în ultimii doi ani a evoluat în San Marino

Andrea Compagno este un atacant italian care în ultimele două sezoane a evoluat în San Marino, la echipa Tre Fiori, alături de care a câștigat Cupa și Supercupa. În ediția 2019/2020 a avut 13 meciuri și 11 goluri, iar în cea trecută a avut 23 de partide și 22 de goluri.

E originar din Palermo, s-a format la Catania și în cariera sa a evoluat pentru echipe din ligile inferioare din Italia, precum: Due Torri, Pinerolo, Argentina, Borgosesia sau Nuorese. În vara lui 2018 a semnat cu Tre Fiori, din San Marino.

U Craiova 1948 SA s-a despărțit de șase jucători după promovare

”FC U” Craiova s-a despărțit în această vară de șase jucători: Claudiu Dragu (atacant, 28 de ani), Constantin Grecu (fundaș stânga, 31 de ani), Claudiu Chindriș (portar, 21 de ani), Cornel Suciu (fundaș, 26 de ani), Kevin Trabalka (atacant, 23 de ani) și Ovidiu Dănănae (fundaș, 34 de ani).

Samuel Luică (fundaș stânga, 23 de ani) a revenit la U Craiova 1948 SA după ce a fost împrumutat la ACSO Filiași, nu e dorit de Eugen Trică și, fiindcă cele două părți nu ajung la un acord privind rezilierea, jucătorul se antrenează separat de restul echipei. Acesta mai are încă doi ani de contract cu trupa lui Mititelu.

Dănănae s-a retras din cariera de fotbalist și va continua la echipa din Bănie ca antrenor secund în stafful lui Eugen Trică.

Foto: Ediție

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-dananae-a-fost-numit-antrenor-secund-la-fc-u-craiova-acum-incep-aceasta-cariera-si-o-sa-fiu-la-fel-de-dedicat-pentru-club-fostul-fundas-vrea-sa-promoveze-c-19137356

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă