FC Hermannstadt se întoarce în Liga 1 după doar un an. Sibienii au obținut contra Stelei punctul de care aveau nevoie pentru a promova direct. Petrescu a ratat un penalty pe final

Ovidiu BOICA 15 May. 2022, 19:04 Liga 2

FC Hermannstadt se reîntoarce în Liga 1 după un an petrecut în Liga 2. Sibienii au obținut cu Steaua punctul de care aveau nevoie, deși puteau să le ia pe toate trei, Petrișor Petrescu ratând o lovitură de la 11 metri pe finalul jocului.

Chiar dacă ar fi pierdut, ”alb-roșii” tot ajungeau în Liga 1, pentru că ”U” Cluj a pierdut la Chiajna și va merge la barajul cu Dinamo.

Sibienii au vrut un penalty în prima repriză

Cele două echipe au început prudent jocul, astfel că prima ocazie a picat de-abia după mai bine de 10 minute de la debut, Horia Iancu respingând peste transversală ”trasorul” lui Baba Alhassan de la aproape 30 de metri (12). Petrescu a trimis la bara a doua, din corner, Mino Sota a reluat neconvingător, din voleu, iar Florin Bejan a pus capul, dar a trimis pe lângă (13).

Un minut mai târziu, sibienii au cerut lovitură de la 11 metri după ce Adrian Ilie l-a călcat ușor cu vârful ghetei pe Daniel Paraschiv, în marginea careului mare, dar ”centralul” Coza a considerat că e prea puțin pentru a indica punctul cu var.

Steliștii și-au arătat pentru prima dată colții la șutul lui Bărbulescu, Iliev respingând în lateral, iar în urma cornerului rezultat, Mihăescu a faultat în atac (15).

O vreme a fost liniște, apoi Oroian s-a descurcat bine pe stânga și a trimis în fața porții, dar Paraschiv era prea în spate (25).

Peste alte două minute tot în urma unui corner, Paraschiv a trimis cu capul, dar mingea, după ce a luat pământul, a trecut peste transversală.

Ultimele 10-15 minute s-au disputat mai mult în jumătatea de teren a sibienilor, ”roș-albaștrii” pasând bine, fără însă să mai pună în pericol poarta apărată de bulgarul Iliev.

Au primit pe finalul jocului, după o gafă incredibilă a lui Mihăescu. Petrescu a bătut însă slab

Petrișor Petrescu a încercat să-l surprindă pe Iancu dintr-o lovitură liberă, din unghi, dar a trimis în bară, la 10 minute de la reluare. Oroian a preluat elegant, pe piept, și a șutat în brațele goal-keeper-ului Stelei de la 18 metri (59).

Năstăsie a avut o bună oportunitate de a ”dezgheța” tabela, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, dar a trimis exact pe portarul Iancu (62).

Presiunea sibienilor la poarta lui Iancu a crescut de la un minut la altul, ”alb-roșii” dorind să-și ia măsuri de precauție, în caz că la Chiajna ”U” ar fi reușit să întoarcă rezultatul, dar goal-keeper-ul Stelei a reținut d ela picioarele lui Petrescu, la centrarea lui Oroian (64).

Petrescu a avut golul de 1-0 în vârful ghetei, de la punctul cu var, Mihăescu greșind impardonabil în marginea careului de 16 metri, după care l-a faultat pe Buhăcianu, dar Iancu a ghicit colțul și a parat lovitura de la 11 metri (88).

Jocul s-a terminat fără gol, iar pe gazonul arenei de pe malul Târnavei Mari s-a declanșat fiesta, jucătorii lui Măldărășanu sărbătorind promovarea alături de mai mult de o mie de suporteri.

FC HERMANNSTADT – STEAUA BUCUREȘTI 0-0

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Alhassan – P. Petrescu (cpt.)(Antoche 90′), Biceanu (I. Năstăsie 46′), Al. Oroian – D. Paraschiv (Buhăcianu 74′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Blejdea, Issah, Bucuroiu, Hora
Antrenor: Marius Măldărășanu

Steaua: H. Iancu – Răsdan, Mihăescu, Bactăr, Ad. Ilie – Ius. Răducan (Cl. Dragu  70′), Enceanu (Erhan 54′), Val. Bărbulescu, Băjenaru (cpt.) – Em. Pacionel (T. Marin 54′), Huiban
Rezerve neutilizate: Bălbărău – Rob. Neacșu, Walace, Donose, Chipirliu, St. Drăghici
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Gaz Metan (Mediaş – Sibiu); Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov); Asistenți: Ciprian Florin Danşa și Ioan Alexandru Corb (ambii din Satu Mare); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara) și Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).

FC Hermannstadt a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 2, cu 61 de puncte, la două puncte sub liderul Petrolul și la patru peste ”U” Cluj. Steaua s-a situat pe locul 4, cu 50 de puncte, însă această nu va merge la barajul de promovare, fiindcă nu are dreptul să promoveze. Locul ei va fi luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-merge-la-barajul-de-promovare-pentru-liga-1-adrian-voicu-eroul-ilfovenilor-in-partida-cu-u-cluj-intr-un-succes-in-stil-italian-19231492

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-in-liga-2-cele-trei-meciuri-incep-la-ora-1600-azi-vom-afla-campioana-acestui-sezon-a-doua-promovata-direct-in-liga-1-si-cele-doua-echipe-care-merg-la-barajele-de-prom-19231445

Ovidiu BOICA 15 May. 2022, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă