FC Hermannstadt s-a reunit cu 20 de jucători pentru a pregăti participarea în Liga 1! Marius Măldărășanu a lipsit de la primul antrenament. Cele două noutăți ale sibienilor și absenții

Marius ANGHEL 07 Jun. 2022, 13:17 Liga 2

FC Hermannstadt, a doua clasată în Liga 2 în sezonul recent încheiat, a început pregătirea participării în Liga 1, ediția 2022-2023, cu un lot format din 20 de jucători.

Sub comanda antrenorilor secunzi Laurențiu Costache și Marian Rada, ”principalul” Marius Măldărășanu absentând, fotbaliștii au efectuat primul antrenament de după promovare pe stadionul Obor din Sibiu.

Au absentat mai mulți jucători, cinci dintre ei, susține clubul, fiind învoiți, iar singurele noutăți au fost doi tineri aduși de la echipa secundă, retrogradată din Liga 3 în Liga 4.

FC Hermannstadt s-a reunit pentru Liga 1 cu 20 de jucători, singurele noutăți fiind doi jucători de la echipa secundă

Promovatele direct din Liga 2 la finalul ediției 2021-2022, Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt, au sunat adunarea pentru a începe pregătirea sezonului de Liga 1 în aceeași zi, luni, 6 iunie.

Dacă echipa prahoveană a avut un lot de 26 de jucători, cu mulți tineri de la grupele de juniori, dar și o primă achiziție, Florin Borța de la Concordia Chiajna, trupa sibiană s-a reunit cu un lot mai restrâns și, momentan, fără niciun transfer.

Portarul Călin Grecu și fundașul Beni Hanzu au fost aduși de la echipa secundă în lotul nou-promovatei în Liga 1, cel puțin pentru antrenamente, în timp ce Plamen Iliev, Baba Alhassan, Saed Issah, Mino Sota și Cosmin Bucuroiu au absentat motivat din diverse motive.

”Astăzi ne-am reunit pe stadionul Obor din Sibiu pentru primul antrenament oficial în sezonul 2022-2023 de Liga 1
Au participat 20 de fotbaliști din lotul FCH
Portari: Vlad Muțiu, Ionuț Pop, Călin Grecu (FCH2)
Fundași: Ionuț Stoica, Florin Bejan, Paul Antoche, Raul Opruț, Beni Hanzu (FCH2)
Mijlocași: Petrișor Petrescu, Ciprian Biceanu, Ionuț Năstăsie, Silviu Balaure, Călin Popescu, Alex Oroian, Gabriel Șerban, Loren Niță, Andrei Blejdea
Atacanți: Daniel Paraschiv, Vali Buhăcianu, Ioan Hora
Lipsesc: Plamen Iliev, Baba Alhassan, Saed Issah, Mino Sota & Cosmin Bucuroiu – toți învoiți din motive personale&obiective. Aceștia vor reintra în programul normal de antrenamente după câteva zile.
În perioada următoare vom oferi informații despre cantonamentul pe care FCH îl va efectua în această vară, dar și despre eventualele schimbări în echipă
Împreună am revenit în Liga I!”, a comunicat clubul sibian pe pagina sa de Facebook.

Marius Măldărășanu a absentat de la reunirea FC Hermannstadt

Prima ședință de pregătire a fost condusă de antrenorii secunzi Laurențiu Costache și Marian Rada, antrenorul cu portarii Florin Berța și preparatorul fizic Sergiu Coc, sub privirile medicului Dragoș Rusu și maseurilor George Halmachi și Mircea Fățan, dar și ale președintelui Dănuț Coman, managerului sportiv Radu Neguț și directorului sportiv Dănuț Perjă.

A absentat Marius Măldărășanu, care urmează să se alături de astăzi, 7 iunie, echipei. Antrenorul principal a fost în ziua reunirii la sediul FRF pentru un curs.

Lui Măldărășanu i s-a prelungit contractul automat cu FC Hermannstadt după promovarea în Liga 1.

”«Măldă» e sub contract cu echipa, i s-a prelungit automat înțelegerea odată cu promovarea și sper să continue alături de noi”, a spus, într-un interviu acordat Liga2.ro, administratorul special al AFC Hermannstadt, Dan Raica.

 

Pantea se întoarce la FCSB, despre dispariția din lot a lui Tomșa clubul nu anunță nimic!

Față de lotul cu care FC Hermannstadt a încheiat sezonul de Liga 2, pe lângă fotbaliștii absenți motivat anunțați de club, au lipsit și Alexandru Pantea și Gheorghe Tomșa.

Pantea era împrumutat de la FCSB, unde se întoarce după ce participă cu naționala U19 la Campionatul European, în timp ce despre Tomșa echipa sibiană nu spune nimic. Acesta era împrumutat de la CFR Cluj, club de la care este luat și Daniel Paraschiv, care, iată, se află în continuare la dispoziția FC Hermannstadt, semn că s-a obținut în continuare împrumutul său.

”Împrumutul lui Pantea a ajuns la final, iar evoluțiile avute de el l-au readus în vederea celor de la FCSB. Am văzut declarațiile făcute de Meme Stoica și probabil că el se va întoarce de unde a venit. Pentru noi, a fost un mare câștig, el nu numai că a jucat aproape meci de meci titular ca fundaș dreapta, dar a și dat satisfacție. Dovadă că e luat în calcul pentru sezonul viitor la FCSB.

Atât Petrescu, cât și Opruț și Stoica au semnat în continuare cu FC Hermannstadt. Sunt jucători importanți pentru echipă, care au contribuit decisiv la promovare și e normal să ne dorim să continue alături de noi.

Din câte știu eu, Paraschiv și-ar dori să continue alături de noi și urma să i se propună să semneze cu FC Hermannstadt. Cred că îl vom vedea și la anul în tricoul echipei noastre, dar bineînțeles că este nevoie și de o înțelegere cu CFR, echipa de care el aparține, de fapt. Repet, din câte știu, Daniel ar vrea să rămână la Sibiu pentru că s-a simțit foarte bine aici, deși nu e de mult timp la FC Hermannstadt. Este un atacant de care avem nevoie, a dovedit-o că este un golgheter pur-sânge”, a mai spus Dan Raica.

Foto: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-administratorul-special-al-fc-hermannstadt-raspunde-tuturor-intrebarilor-legate-de-prezentul-si-viitorul-nou-promovatei-in-liga-1-cum-decurge-insolventa-ce-buget-va-avea-echipa-situatia-19233725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-1-cu-26-de-jucatori-prezenti-la-reunire-si-cu-golgheterul-diarra-printre-absenti-prima-achizitie-este-un-jucator-de-la-concordia-chiajna-19234265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-nu-tine-de-post-iar-despartirea-de-fc-hermannstadt-nu-e-imposibila-se-discuta-cu-alt-antrenor-m-a-deranjat-foarte-mult-antrenorul-pune-conditii-19232873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-buna-de-plata-dupa-promovarea-in-liga-1-clauza-secreta-din-contractul-bulgarului-plamen-iliev-si-cati-bani-trebuie-sa-primeasca-dinamo-19232781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-mai-slabe-din-liga-3-echipele-care-au-retrogradat-la-finalul-acestui-sezon-unirea-alba-iulia-dinamo-2-arges-2-sau-sticla-ariesul-turda-cele-mai-importante-nume-din-lista-rusinii-19233303

Marius ANGHEL 07 Jun. 2022, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă