FC Buzău trăiește finalul de sezon regular pe muchie de cuțit! Egalul cu Petrolul poate fi văzut din două perpective, dar Cristian Pustai avertizează: ”Sunt echipe care încă se bat pentru locurile 4-6”

Andrei PASCU 05 Mar. 2022, 20:26 Liga 2

FC Buzău a reușit să scoată un egal cu Petrolul, în unul dintre meciurile tari din etapa a 18-a a Ligii 2. Disputa de pe ”Ilie Oană” s-a terminat 0-0, însă echipa lui Cristian Pustai putea, cu puțin noroc, să câștige. Antrenorul a fost însă mulțumit de cum s-au prezentat jucătorii săi, chiar dacă play-off-ul e în pericol.

Cristian Pustai: ”Am avut o tranziție pozitivă bună, dar cu greșeli la pasa finală”

Pustai a recunoscut că Petrolul este cea mai bună formație din Liga 2 și că, foarte probabil, va promova în Liga 1. În ceea ce privește Buzăul, a scos în evidență că jocul a fost unul bun, dar minusul a venit la finalizare. Din unele poziții bune pe care le-au avut sau șuturi de la distanță, elevii săi nu au reușit să marcheze în poarta liderului campionatului.

Cristian Pustai a scos în evidență și plusurile Petrolului.

Nu am fructificat situațiile pe care le-am avut. Am avut o tranziție pozitivă bună, dar cu greșeli la pasa finală. Am întâlnit o echipă care are doar două înfrângeri și încă nu făcuse egal. Probabil sigur va promova, e echipa cea mai bună.

Are și joc bun pe faza de construcție, poate scoate ușor mingea până la mijlocul terenului, de aceea am stat și noi în bloc, am schimbat sistemul, am jucat cu trei mijlocași închizători pentru că nu avea rost să ne irosim într-o presiune în terenul advers”, a spus Cristian Pustai la microfonul Digi Sport.

  • FC Buzău, în partida cu Petrolul: R. Stoian (cpt.) – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Al. Munteanu (A. Manea 46′), Gaitan, Cârstocea, A. Lopez (Pațurcă 88′) – Cr. Ciobanu, Chică-Roșă.
    Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Oteliță, Cip. Petre, D. Burlacu, Neicuțescu, Tud. Oltean, M. Keita.

Cristian Pustai: ”Sunt câteva echipe care încă se bat pentru locurile 4, 5 și 6”

FC Buzău a ajuns în fața unui meci decisiv pentru calificarea în play-off. Ultima rundă va fi de totul sau nimic, mai ales în condițiile în care va fi jucat împotriva Concordiei Chiajna, tot o echipă care nu e calificată matematic în grupa pentru promovare. Deocamdată, cele două sunt la egalitate de puncte, dar ilfovenii nu au jucat în această rundă.

Am ajuns la ultimul joc. Anul trecut au fost mai multe echipe în luptă. Anul acesta vedem, așteptăm și noi meciul Concordiei Chiajna. Sunt câteva echipe care încă se bat pentru locurile 4, 5 și 6”, a mai spus Pustai.

FC Buzău poate termina pe locul 6 etapa

FC Buzău e pe locul 5 în Liga 2, cu 32 de puncte, la egalitate cu locurile 6 și 7, FK Miercurea Ciuc și Concordia Chiajna. Ilfovenii au, cum spuneam, un meci mai puțin. Vor juca duminică, împotriva Politehnicii Timișoara.

În cazul în care Concordia Chiajna va face chiar și un egal cu echipa de pe Bega, atunci FC Buzău va termina runda pe locul 6.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laurentiu-ivan-si-dacia-unirea-braila-sunt-deja-pregatiti-de-liga-3-stiam-la-ce-ma-inham-concluziile-antrenorului-dupa-esecul-cu-ripensia-19221969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-a-gasit-motivul-pentru-care-metaloglobus-a-ratat-play-off-ul-arbitrajul-si-a-spus-cuvantul-in-privinta-noastra-fostul-rapidist-sustine-cu-tarie-numirea-lui-mutu-ca-ant-19221938

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-isi-indreapta-atentia-catre-liga-3-dupa-esecul-cu-unirea-constanta-marian-costea-resemnat-sansele-de-salvare-au-scazut-la-zero-presedintele-a-fost-iritat-de-o-intrebare-19221943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-s-au-impotmolit-in-mocirla-fk-miercurea-ciuc-i-a-aplicat-cel-mai-dur-esec-selimbarului-pe-terenul-de-la-avrig-si-urca-pe-loc-de-play-off-19221924

Andrei PASCU 05 Mar. 2022, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă