FC Buzău are conducere administrativă! Consiliul Județean și Local și-au ales reprezentanții în AGA și Consiliul Director al clubului care îi ia locul în Liga 2 echipei SCM Gloria Buzău. Ce buget va avea

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 18:27 Liga 2

Consiliul Județean Buzău și Consiliul Local al Municipiului Buzău și-au aprobat astăzi, 17 iunie 2021, în ședințe extraordinare, reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor a AS FC Buzău, respectiv în Consiliul Director al noului club căruia SCM Gloria Buzău îi va cesiona dreptul de a evolua în Liga 2.

FC Buzău are conducere

La mai bine de o lună de zile după ce Consiliul Județean Buzău, Consiliul Local al Municipiului Buzău și un investitor privat, SC TV Buzău Trust Campus SRL, s-au unit în cadrul Asociației Sportive Fotbal Club Buzău, cu 40, 40, respectiv 20 la sută din procente, primele două instituții publice au votat astăzi, în ședințe extraordinare, pentru desemnarea reprezentanților lor în conducerea noului club înființat.

SCM Gloria Buzău, echipa care a activat în ultimele două sezoane ale Ligii 2, își va cesiona, cu acordul FRF, dreptul de participare în noul campionat al eșalonului secund, ediția 2021/2022, nou-înființatei FC Buzău. Echipă care se vrea de drept privat, deci să aibă drept de promovare în Liga 1, însă care are ca factor de decizie două instituții publice care dețin împreună 80 la sută din procente.

Consiliul Local și Consiliul Județean Buzău și-au decis reprezentanții în AGA, respectiv Consiliul Director al AS FC Buzău

Consiliul Local va fi reprezentat în AGA de Ștefăniță Oprea (șef Serviciu Administrativ), iar în Consiliul Director de Cristian Ceaușel (director executiv al Direcției Economice) și Eduard Pistol (secretarul general al municipiului Buzău). Proiectul a fost votate cu 17 voturi pentru 4 abțineri.

Consiliul Județean va fi reprezentat în AGA de Laurențiu Gavrilă (secretarul general al județului Buzău), iar în Consiliul Director de Dragoș Cefălan (șef Birou Audit Public Intern) și Gheorghe Guiu (fost președinte, actual vicepreședinte al clubului Metalul Buzău și fost membru al Asociației Județene de Fotbal). Proiectul a fost votate cu 18 voturi pentru și 4 abțineri.

Atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean cei care s-au abținut au fost consilierii de la PNL, informează Șansa News.

Aleșii din Consiliul Director nu vor fi remunerați, în caz contrar, președinte CJ, Petre Emanoil Neagu, se va retrage din proiect. ”În condiţia pe care am pus-o, am vorbit şi cu domnul primar şi cu cei care investesc din privat, nimeni nu va primi niciun leu din Comitetul Director. În momentul în care se vor plăti măcar 10 lei, mă voi retrage”, a amenințat Neagu.

Reprezentantul investitor privat al FC Buzău, SC TV Buzău Trust Campus SRL, este Constantin Cristea, chiar omul de afaceri proprietar al trustului media buzoian și, totodată, patronul echipei de Liga 4 Voința Lanurile. Acesta este socrul vicepreședintelui Consiliului Județean, Felix Rache. Practic, Cristea este un apropiat al CJ Buzău, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu putând avea, astfel, majoritate în conducerea clubului.

În AGA va fi și Cristian Lupu, din postura de membru fondator al AS FC Buzău. Acesta era șeful secției de fotbal a SCM Gloria Buzău.

https://www.youtube.com/watch?v=ooCTSH4cIGo&t=185s

SCM Gloria Buzău nu își cesionează numai locul în Liga 2, ci își dă și echipele de juniori către FC Buzău

Totodată, consilierii locali ai Municipiului Buzău au aprobat astăzi atât cesionarea dreptului de participare în Liga 2, obținut prin merit sportiv, de către SCM Gloria Buzău către FC Buzău, cât și transferul grupelor de copii și juniori U19, U17, U15, U13 și U11 de la SCM Gloria Buzău la FC Buzău.

Prima ședință a Consiliului Director al FC Buzău va avea loc mâine, 18 iunie, de la ora 10:00, când va fi ales președintele executiv sau vicepreședintele. Din sursele Liga2.ro, favorit pentru postul de președinte este un fost impresar, fost conducător la CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Pentru postul de antrenor favorit este, așa cum Liga2.ro a scris în exclusivitate, Cristian Pustai, care la finalul acestei luni își încheie contractul cu Dunărea Călărași, echipă pe care a dus-o la barajul de promovare în Liga 1, însă pe care le-a pierdut în fața celor de la FC Voluntari.

Buget de ”aproape 1,2 milioane de euro” pentru FC Buzău. Promovarea în Liga 1, ”în 2-3 ani”

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mai anunțat și faptul că instituția pe care o conduce va asigura un buget anual de 400 de mii de euro pentru FC Buzău. Astfel, CL Buzău ar trebui să ofere la fel, iar investitorul privat să vină cu 200 de mii, ceea ce înseamnă că noua echipa din Crâng va avea cel puțin 1 milion de euro la dispoziție.

Neagu vorbește însă de un buget total și mai mare de care va dispune FC Buzău. Promovarea în Liga 1 nu se dorește imediat, ci în doi-trei ani.

”Noi, CJ Buzău, vom aloca un buget anual de 400.000 € pentru Gloria. Aste înseamnă, cu ce pun Primăria Buzău și investitorul privat, plus ce se mai strânge la club, un buget de aproape 1,2 mil. €. Un buget bun, care va permite Gloriei să atace promovarea. Obiectivul este promovarea în 2-3 ani, nu vom finanța decât performanța”, a spus Petre Emanoil Neagu, citat de buzoienii.ro.

”Noi vom aloca anumite sume de bani. În funcţie de alocările bugetare, aproximativ 400 de mii de euro pe Legea 69. Noi alocăm sumele de bani, se face raportul şi în funcţie de cum se cheltuiesc banii, putem continua sau nu. Pe un proiect viabil de 2-3 ani, unde trebuie să punem cu partenerii din acest club bazele unui centru de juniori puternic şi destul de dezvoltat ca să avem şi baza de unde să selectezi anumiţi jucători de fotbal din judeţul nostru şi nu, numai. Avem şi target într-un proiect în care în aproximativ 2-3 ani să fim o echipă de Liga 1, cu această ocazie promovându-se şi judeţul”, a declarat Neagu, potrivit Sansa News.

Așa arată emblema noului club din Cârng: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingineria-prin-care-scm-gloria-buzau-va-avea-drept-de-promovare-din-sezonul-urmator-tot-politicul-va-fi-la-conducere-si-va-pompa-bani-publici-in-club-cine-este-partnerul-privat-care-se-numeste-19184171

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-sergiu-pirvulescu-al-patrulea-transfer-perfectat-de-petrolul-pentru-noul-sezon-performanta-deloc-de-neglijat-cu-care-i-a-impresionat-pe-ploiesteni-19189052

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-s-a-saturat-sa-astepte-prelungirea-cu-scm-gloria-buzau-si-si-a-anuntat-plecarea-mesajul-de-adio-al-antrenorului-19188391

Marius ANGHEL 17 Jun. 2021, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă