FC Buzău a făcut spectacol în meciul de retragere al lui Ciprian Petre: a învins clar Unirea Constanța. Cristian Pustai, cuvinte de apreciere pentru veteranul de 41 de ani

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2022, 14:21 Liga 2
FC Buzău a făcut spectacol în meciul de retragere al lui Ciprian Petre: a învins clar Unirea Constanța. Cristian Pustai, cuvinte de apreciere pentru veteranul de 41 de ani

Așa cum era de așteptat, FC Buzău n-a avut deloc emoții în partida din etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, de pe teren propriu, cu Unirea Constanța. A învins cu 4-1, dar toată atenția s-a îndreptat către semnificația partidei, retragerea veteranului Ciprian Petre.

Cristian Pustai, mesaj pentru Ciprian Petre: ”Sper să-și găsească repede vocația și să vadă în ce direcție va merge”

A fost ultima partidă a mijlocașului în cariera de jucător, care din păcate nu a reușit să marcheze în confruntarea cu formația lui Leonard Strizu. Cristian Pustai, antrenorului Buzăului, a vorbit la superlativ despre cariera importantă a lui Ciprian Petre, dar și că își dorește ca acesta să continue în fotbal, de pe altă poziție, din alt rol, mai ales pentru că este o persoană serioasă.

Trebuia să îi facem o bucurie prin această victorie, nu neapărat conta scorul. Era bine dacă marca și el, dar s-a terminat cariera impresionantă a unui jucător și ne bucurăm că am reușit să îi facem o ieșire din scenă de pe primul loc cu seriozitate, exact cum a fost și el ca fotbalist.

Sper să-și găsească repede vocația și să vadă în ce direcție va merge, pentru că are peste 300 de meciuri în Liga 1 și are ce-i învăța pe tineri. Tinerii au ce învăța din longevitatea și seriozitatea cu care s-a pregătit atâția ani”, a punctat Cristian Pustai la Metropola TV.

Cristian Pustai, după FC Buzău – Unirea Constanța 3-1: ”A fost important că am reușit să facem spectacol agreabil”

FC Buzău nu a avut prea mult de tras pentru un succes cu Unirea Constanța, deja retrogradată în Liga 3. A deschis scorul încă din minutul 7, prin Adi Chică Roșă, iar înainte de pauză, în minutul 44, a mărit diferența la două goluri, prin autogolul lui Alexandru Șuteu, care a deviat decisiv mingea șutată de Cristian Ciobanu. În partea secundă formația lui Pustai a mai înscris de două ori, prin Dinko Trebotic, minutul 51, și Alexandru Munteanu, minutul 68.

Apoi, la 4-0 pentru FC Buzău, a venit și reușita de onoare a Unirii Constanța, care a marcat în minutul 70 prin Rareș Trif.

Au fost și oaspeții periculoși pe final, au avut ceva ocazii, dar și noi am ratat foarte mult. A fost important că am reușit să facem spectacol agreabil.

(N.r. – Despre prezența redusă a suporterilor la meci) Să sperăm că la anul spectatorii vor fi mai mulți și se vor aduna în jurul acestei echipe pentru că este nevoie de susținere.

(N.r. – Despre pauza dintre sezoane) Sistemul ăsta e păgubos, am zis-o de atâtea ori. Zic și de underi, dar… . A fost și vacanța de iarnă de vreo cinci săptămâni, cam așa e și vacanța asta. Așa e sistemul”, a spus Pustai despre jocul cu Unirea Constanța.

  • FC Buzău a început partida cu Unirea Constanța în formula: R. Stoian – Oteliță, Wiktorski, A. Lopez, Sălceanu, Trebotic, Ekollo, Cip. Petre (cpt.), A. Manea, Chică-Roșă, Cr. Ciobanu
    Rezerve: Cr. Avram – D. Burlacu, R. Șt. Zamfir, Pațurcă, Vîrtej, Cârstocea, Al. Munteanu, Gaitan, Tud. Oltean

FC Buzău închide sezonul cu un meci pe terenul Unirii Dej

În ierarhia Seriei B a play-out-ului Ligii 2, FC Buzău e pe locul 1, cu 44 de puncte, cu patru mai mult decât locul 2, Unirea Dej. Unirea Constanța e pe penultima poziție, a 6-a, cu 18 puncte. Sub ea se află doar Astra, -1 punct.

FC Buzău va întâlni în ultimul meci din acest an Unirea Dej, în deplasare. De partea cealaltă, Unirea Constanța nu va mai evolua în acestă stagiune. Ea va sta în runda a 7-a a play-out-ului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-obligata-sa-invinga-steaua-pentru-a-pastra-avansul-in-fruntea-ligii-2-si-dupa-etapa-a-7-a-a-play-off-ului-nae-constantin-promite-victoria-o-sa-atacam-si-o-sa-castigam-v-19229277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-momentului-la-u-cluj-dragos-tescan-convins-ca-unirea-slobozia-va-pleca-invinsa-de-la-cluj-arena-avem-moralul-foarte-ridicat-si-ii-asteptam-de-data-asta-sa-luam-19229212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-tipica-fotbalului-romanesc-rares-murariu-de-la-excludere-din-lot-la-titular-in-poarta-politehnicii-timisoara-in-doua-luni-19229204

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-rea-pentru-petrolul-sory-diarra-principalul-om-de-gol-al-echipei-si-golgheterul-campionatului-rateaza-restul-sezonului-dupa-accidentarea-suferita-cu-u-cluj-situtia-capitanu-19229146

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2022, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă