Robert Sălceanu a semnat cu FC Buzău! Fundașul a lăsat Dunărea Călărași pentru lupta la promovare și colaborarea cu antrenorul care l-a debutat în Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2021, 14:51 Liga 2

FC Buzău a făcut primul transfer din această pauză de iarnă. Cristian Pustai a decis să îl aducă la echipă pe fundașul de bandă Robert Sălceanu (17 ani), pe care chiar el l-a descoperit, sezonul trecut, când antrena Dunărea Călărași. ”Profesorul” l-a debutat în Liga 2.

În acest sezon, Robert Sălceanu, până să facă trecerea la FC Buzău, a fost unul dintre oamenii de bază ai formației din Călărași, pentru care a ratat o singură etapă în campionat, bifând 15 meciuri (1342 de minute) din totalul celor 16 runde. În plus, a fost integralist în 14 partide și a purtat banderola de căpitan în majoritatea lor.

Robert Sălceanu a semnat cu FC Buzău! 

Stagiunea trecută, când a fost antrenat de Cristian Pustai, Sălceanu a fost tot fotbalist important, bifând 30 de meciuri în Liga 2, 18 în sezonul regular, 10 în play-off și două în barajul de promovare al Dunării Călărași cu FC Voluntari.

E și jucător cu prezențe la echipele naționale, a jucat aproape toate meciurile până acum, e și căpitan de echipă. Sperăm să fie o alegere bună și să ne ajute la dezvoltarea echipei. Aveam nevoie de dublură pe poziția de fundaș stânga, așa că ne-am luat măsuri și sper că am făcut o decizie bună cu acest transfer.

E un jucător descoperit de Cristian Pustai, de aceea ne-am și dus spre el, pentru că e un jucător descoperit de dânsul. Uite că am ajuns și noi să lucrăm cu el, pentru că domnul profesor are încredere în acest băiat”, a spus Marin Mitran, președintele buzoienilor, pentru Campus TV.

În 2021, Sălceanu a avut mai multe convocări la echipele naționale sub 18 și sub 20 de ani. Pentru România U18 a jucat în cinci partide, iar pentru selecționata U20 a bifat două meciuri.

Robert Sălceanu a lăsat Dunărea Călărași și merge să se bată la promovare! 

Robert Sălceanu a făcut trecerea de la o echipă care are șanse mici să se salveze de la retrogradarea din Liga 2, la una care are șanse foarte mari la play-off, iar după aceea să se lupte pentru o poziție care să o ajute să urce în Liga 1.

Dunărea Călărași termină anul pe locul 18 din 20 de echipe, cu 7 puncte, cu două mai mult peste poziția a 19-a, Astra, și la un punct de locul 17, Unirea Constanța. De partea cealaltă, FC Buzău e pe locul 5, cu 28 de puncte.

Cristian Pustai, după meciul FC Buzău – Dunărea Călărași, din Cupa României: ”E destul de tristă imaginea dacă Sălceanu este căpitan de echipă” 

FC Buzău și Dunărea Călărași s-au întâlnit în Cupa României în acest sezon, în optimile competiției, iar Cristian Pustai avea o reacție apăsată la finalul confruntării pe care actuala sa echipă a câștigat-o fără probleme, cu 3-0.

”Profesorul” remarca faptul că, în comparație cu stagiunea trecută, Dunărea Călărași e total diferită, în sensul rău. Scotea în evidență și faptul că un fotbalist de 17 ani, Sălceanu, a ajuns căpitan.

De fosta echipă e doar numele, Dunărea AFC. Jucători rămași sunt doar doi-trei pe care i-am avut. E destul de tristă imaginea dacă Sălceanu este căpitan de echipă”, spunea Pustai despre fosta sa echipă, după întâlnirea din Cupa României, din 28 octombrie.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pregatire-in-stil-comando-la-fc-buzau-cristian-pustai-ii-incarca-pe-fotbalisti-cu-trei-cantonamente-si-deplasari-in-ungaria-pentru-meciuri-amicale-19214545

https://liga2.prosport.ro/seria-1/record-de-memorii-in-2021-fotbalistii-s-au-adresat-intr-un-numar-urias-catre-afan-din-cauza-problemelor-cu-cluburile-emilian-hulubei-e-cel-mai-greu-an-echipele-inregistreaza-datorii-mari-19214502

https://liga2.prosport.ro/seria-1/posibila-prezenta-a-stelei-in-play-off-contestata-cristian-pustai-pozitie-dura-nu-inteleg-cum-o-echipa-poate-intra-intr-o-lupta-in-care-nu-poate-castiga-varianta-indicata-de-ant-19214447

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Dec. 2021, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă