EXCLUSIV | FC Buzău pare să fi câștigat bătălia cu Poli Iași pentru petrolistul Alexandru Saim Tudor. Ce alte ținte are Costel Enache

Narcis POHOAȚĂ 03 Jan. 2022, 19:24 Liga 2

Ca și plecat de la Petrolul Ploiești, mijlocașul Alexandru Saim Tudor ar putea juca în a doua parte a sezonului de Liga 2 la FC Buzău, în acest moment o altă pretendentă la play-off-ul de promovare. Curtat insistent în ultima perioadă și de Politehnica Iași, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a ales FC Buzău, potrivit surselor Liga2.ro.

Oficialii Politehnicii Iași au negociat în ultimele zile ale anului cu Saim Tudor și ar fi fost dispuși să-i ofere acestuia un salariu lunar chiar și de peste 2.000 de euro, însă Buzăul a plusat și are prima șansă să obțină semnătura sa.

Saim Tudor a marcat chiar împotriva Iașiului, în prima etapă

Pe lângă salariul mai mare oferit, FC Buzău a câștigat lupta cu Poli Iași și prin faptul că jucătorul originar din Râmnicu Sărat (Buzău) a dorit să rămână aproape de casă.

În plus, în alegerea lui Saim Tudor a cântărit mult și faptul că FC Buzău are șanse mai mari de a evolua în play-off, fiind pe locul 5 la final de an, cu 28 de puncte, în timp ce Iașiul iernează pe poziția a 12-a, cu 21 de puncte.

În vârstă de 23 de ani, Alexandru Saim Tudor a marcat un gol în acest sezon pentru Petrolul, chiar împotriva Politehnicii Iași, în meciul din prima etapă pe care actualul lider al ligii secunde l-a câștigat, pe teren propriu, cu 2-0.

  • De când a fost achiziționat de Petrolul de la CSM Râmnicu Sărat, în vara anului 2017, Saim Tudor a avut în acest sezon cele mai puține minute jucate, doar 295 în cele opt partide în care a fost utilizat, în două dintre ele fiind titular, dar în care a și fost schimbat. A promovat cu echipa ploieșteană din Liga 3, iar în Liga 2 a strâns 71 de meciuri și 11 goluri în trei sezoane și jumătate. În ultima perioadă, mijlocașul nu a mai făcut parte din vederile antrenorilor și sunt șanse mari să plece.

Atacant din Liechtenstein, în probe la Poli Iași

Cum pista Saim Tudor are șanse foarte mici să se concretizeze, Poli Iași analizează mai multe variante, inclusiv din străinătate, pentru a întări lotul.

Pe lângă islandezul Arni Vilhjalmsson (27 de ani), pe care antrenorul Costel Enache îl are în vizor, Iașiul este în discuții și cu atacantul Yanik Frick, internațional din Liechtenstein. În vârstă de 23 de ani, Frick este așteptat la reunirea lotului, pe 12 ianuarie, pentru a da probe de joc.

Oficialii ieșeni speră să completeze lotul și cu un jucător sau doi de la Dinamo și au demarat deja discuțiile cu conducătorii din ”Ștefan cel Mare”. Aceștia din urmă ar fi dispuși să împrumute în Copou, însă ceva concret va fi stabilit doar după ce antrenorul Flavius Stoican va definitiva lista cu jucătorii la care va renunța.

Narcis POHOAȚĂ 03 Jan. 2022, 19:24 Liga 2
Pe aceeași temă