FC Brașov și-a găsit președinte, pe directorul sportiv de la FC Buzău. Primarul Allen Coliban transmitea de curând că e în căutare de ”profesioniști, nu povestitori”

Adi MARICA, Marius ANGHEL 02 Jun. 2022, 23:51 Liga 2
FC Brașov și-a găsit președinte, pe directorul sportiv de la FC Buzău. Primarul Allen Coliban transmitea de curând că e în căutare de ”profesioniști, nu povestitori”

După îndelungi căutări, Sebastian Bădulescu, consilier local al Municipiului Brașov și membru în Adunarea Generală a Asociaților FC Brașov a găsit un înlocuitor pentru președintele Ioan Mărginean (61 de ani), căruia îi expiră contractul și nu a mai fost dorit în continuare, după un sezon dezastruos.

Alesul pe placul primarului Allen Coliban este Marin Mitran (54 de ani), directorul sportiv la FC Buzău în sezonul recent încheiat.

”Am ajuns la un acord cu Marin Mitran. Sper sa fie o alegere bună pentru fotbalul brașovean”, a spus Sebastian Bădulescu, care dă conducerea noului FC Brașov tot pe mâna unui ”străin” de fotbalul brașovean.

Marin Mitran, cunoscut mai mult prin Republica Moldova! În ultimii ani a reapărut în peisajul fotbalului românesc

Fost impresar, Mitran, originar din Salonta (Bihor), a fost manager la mai multe cluburi din Republica Moldova, la Milsami Orhei, Rapid Ghidighici sau Zimbru Chișinău, și a activat și în cadrul federației de peste Prut.

În urmă cu mai bine de 15 ani, Mitran a activat în fotbalul brașovean ca director sportiv la Precizia Săcele. În fotbalul românesc a reapărut de curând, în ultimii ani, ca președinte executiv la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, unde a ratat cu brio promovarea în Liga 2.

Din vara anului trecut și până în prezent a ocupat funcția de director sportiv la FC Buzău, club unde s-a remarcat mai mult cu aparițiile la un post local tv și cu vorbitul în presă și unde i se propuse de curând funcția de director de marketing, pentru a nu i se arăta ușa din spate. A preferat însă să meargă la FC Brașov, unde va avea o misiune dificilă.

Mitran preia de la ”Limoniu” un FC Brașov plin de probleme

Clubul condus de ”Limoniu” în primul an de existență, după ce în vară a fost înființat direct în Liga 2, cesionând locul de la nou-promovata Corona Brașov, are pe rol numeroase litigii la comisiile FRF, fotbaliștii și antrenorii plecați în vacanță cu salarii neachitate, iar lotul pentru sezonul viitor trebuie reconstruit masiv.

Mitran vrea să vină la FC Brașov la pachet cu Cristian Pustai, actualul antrenor de la FC Buzău. Gruparea buzoiană are deja un nou președinte, pe Auraș Brașoveanu, pe care și FC Brașov și l-a dorit, și rămâne de văzut dacă ”Profesorul” va continua sau nu la Buzău, unde este dorit în continuare ca șef al staffului tehnic.

Printre cei care au mai refuzat FC Brașov a fost și Dănuț Coman.

Noul președinte al FC Brașov, ”profesionistul” pe care îl căuta primarul Allen Coliban?

La scurt timp după ce FC Brașov reușea cu greu menținerea în Liga 2, după un baraj cu Poli Timișoara, primarul Allen Coliban, șeful instituției care asigură grosul bugetului clubului, anunța că vrea schimbări majore și că e în căutare de ”profesioniști, nu povestitori”.

Rămâne de văzut acum dacă Mitran, care nu s-a remarcat cu nimic la FC Buzău, o echipă fără problema banilor, de exemplu, este o alegere inspirată pentru FC Brașov.

La prima vedere, alegerea pare a fi un eșec, fiindcă Mitran a fost în recentul sezon de Liga 2 mai ”povestitor” la FC Buzău decât a fost Mărginean la FC Brașov.

”Punct și de la capăt.
După un sezon departe de așteptări, FC Brașov câștigă barajul cu Poli Timișoara (două victorii, 2-1 în deplasare și 1-0 acasă) și rămâne în Liga 2. Le mulțumesc jucătorilor și staff-ului tehnic pentru redresarea din finalul campionatului.
Pentru sezonul următor se impun schimbări la nivelul organigramei. Lansăm o provocare oricărui manager/președinte/director capabil să își asume construirea unui proiect solid și eficient din punct de vedere financiar: o academie performantă la toate grupele de vârstă (avem 14 grupe în prezent), o echipă a doua (în L3 sau L4) care să rodeze jucătorii de perspectivă și echipa mare, care să se bată la promovare.
Un proiect care să facă pace cu suporterii și să îi readucă la stadion, unind fotbalul brașovean (echipe și susținători) sub brandul comunității – FC Brașov.
Căutăm profesioniști, nu povestitori. Oameni care să știe management, care să viseze buget și execuție bugetară, care să organizeze clubul într-un mod eficient și transparent, care să implementeze un sistem de management al performanței, care să lucreze bine în echipă și care să știe să protejeze interesele FC Brașov în relația cu impresarii și cu terții.
Acestea vor fi temele de discuție pentru interviuri, într-o săptămână ar trebui să avem primele decizii. Pentru CVuri și scrisori de intenție: [email protected]
Din punct de vedere al structurii de conducere, vreau să evoluăm către un Consiliu Director care să reunească finanțatorii (Municipiul, dar și investitori privați) și suporterii (reprezentați, astfel, la nivel de decizie).
Succesul acestui proiect se construiește cu implicare, colaborare și fără lupte în plan local. Aceasta este invitația pe care o adresez tuturor celor capabili să contribuie la viitorul fotbalului brașovean”, anunța primarul Coliban.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nume-surpriza-pentru-postul-de-presedinte-la-fc-brasov-antrenori-cu-nume-pe-lista-echipei-care-abia-s-a-mentinut-in-liga-2-19233800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-o-ia-aproape-de-la-zero-dupa-salvarea-de-la-retrogradare-jucatorii-care-mai-au-contracte-cu-clubul-si-pentru-noul-sezon-19232979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tot-in-era-povestitorilor-clubul-risca-noi-depunctari-din-cauza-multiplelor-litigii-afan-ataca-din-ultima-transa-primita-de-la-primarie-nu-au-voie-sa-plateasca-19233656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/auras-brasoveanu-pleaca-de-la-concordia-chiajna-si-va-continua-ca-presedinte-executiv-la-alt-club-din-liga-2-exclusiv-19233798

Adi MARICA, Marius ANGHEL 02 Jun. 2022, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă