FC Brașov, răpusă și de Unirea Dej pe Tineretului, are înfrângeri pe linie acasă în acest an și poate pierde chiar locul de baraj de menținere. Călin Moldovan: ”Suntem blestemați, e clar! E vorba și de ghinion și de energii negative!”

Adi MARICA 16 Apr. 2022, 15:54 Liga 2

FC Brașov continuă seria neagră a meciurile disputate pe teren propriu în 2022. Echipa lui Călin Moldovan a pierdut jocul cu Unirea Dej, scor 0-2, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2, și își complică finalul de sezon, riscând chiar să piardă locul de baraj și să retrogradeze direct.

Unirea Dej a dat lovitura la Brașov în ultimele zece minute

Primele 30 de minune ale jocului de pe stadionul Tineretului au fost controlate de brașoveni, care au fost mult mai activi în ofensivă. Elevii lui Calin Moldovan au ratat ocazii mari, prin Răzvan Iorga, șut de la 20 de metri, scos în corner de Railean, și Mihalcea, șut peste poartă din mijlocul careului, servit ideal de Angelov.

De cealaltă parte, dejenii au irosit două contraatacuri prin Cocian si Alex Pop. Cea mai importantă ocazie la poarta lui Laurențiu Popescu a venit după un corner executat de Denis Ros, iar Daniel Pop, scăpat din marcaj, a reluat cu capul din 6 metri, dar portarul brașovenilor a reușit să respingă.

Oaspeții au început mai montați debutul părții secunde, iar Militaru (51) a irosit un contraatac trei contra unu! Brașovenii au reacționat, tot pe contraatac, dar Angelov și-a prelungit prea mult mingea, iar Railean a reușit să apere. Negrean a ratat o ocazie mare, după o centrare perfectă a lui Dumbravă în fața porții, dar mijlocașul lui Moldovan a reluat în plasa laterală.

Dragoș Militaru, mai inspirat la schimbări decât Călin Moldovan

Finalul le-a aparținut gazdelor, însă El Azzouzi și Angelov nu au fost inspirați la finalizare. Pe final, ambii antrenori au făcut mai multe schimbări, dar inspirat a fost târnărul Dragoș Militaru.

Frăsineanu și Manole au dat lovitura de gratie Brașovului. Frăsineanu a marcat după o gafă în defensiva gazdelor, iar Manole a stabilot scorul final cu un șut de senzație de la circa 20 de metri.

Povestea frumoasă a Dejului în Liga a 2-a continuă, în timp ce pentru brașovenii urmează un final de sezon cu mari emoții, inclusiv locul de baraj nemaifiind sigur după ce Unirea Constanța a câștigat astăzi cu Astra și s-a apropiat la cinci puncte.

Călin Moldovan, după eșecul cu Unirea Dej: ”Suntem blestemați, e clar! E vorba și de ghinion și de energii negative!”

La finalul meciului cu Unirea Dej, antrenorul brașovenilor a spus că eșecul este total nemeritat.

Călin Moldovan consideră că formația sa a fost lovită de ghinion, dar și de ”energiile negative” din jurul echipei.

”Suntem blestemați, e clar! Nu reușim să rupem șirul înfrângerilor de acasă. Eu îmi felicit jucătorii pentru efort, au vrut, s-au implicat, dar până la urmă este o înfrângere. Astăzi am suferit o înfrângere total nemeritată, venită după un joc bun al echipei, în care am avut consistență, iar adversarul nu a ajuns timp de 82 de minute în careul nostru. Am dominat jocul din toate punctele de vedere, am avut ocazii bune de a marca, dar când iei golul în minutul 82 când adversarul își dă cu stângul în dreptul și iese pasă de gol e clar că e vorba și de ghinion și de energii negative care sunt în jurul echipei și acest lucru afectează. Nimic concret, așa simt eu. În fotbal trebuie să ai și puțină șansă, iar la noi a lipsește acest amănunt. Urmează meciul de la Târgu Jiu. Jucăm în deplasare, suntem de parte de Brașov și poate ne va fi mai ușor să obținem un rezultat bun”, a spus Călin Moldovan.

FC Brașov poate pierde, teoretic, și locul 5, de baraj de menținere

FC Brașov a înregistrat a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu în acest an și a opta dintr-un total de 12 jocuri disputate pe Tineretului în acest sezon. În rest are trei victorii și o remiză.

FC Brașov a rămas cu 20 de puncte, pe locul 5, de baraj de menținere, iar în ultimele trei etape mai are de disputat două meciuri, în deplasare la Viitorul Pandurii (locul 3, 31 puncte) și acasă cu Astra (locul 7, -1 punct).

Echipa lui Călin Moldovan mai are doar cinci puncte în fața celor de la Unirea Constanța, învingătoare astăzi cu Astra (scor 2-1 la Giurgiu), astfel că nu este sigură de locul de baraj. Unirea mai are și ea tot două meciuri și, teoretic, poate devansa FC Brașov, să-i predea locul direct retrogradabil.

FC BRAŞOV – UNIREA DEJ 0-2

Ionuț Frăsineanu 82′, Mircea Manole 87′

FC Brașov: Laur. Popescu – H. Popa (Boția 79′), Maric (Gherghe 8′), Fustar, Dumbravă (cpt.) – Tesija, Piper (Negrean 63′) – Vl. Mihalcea (El Azzouzi 63′), Rz. Iorga (Lambrinoc 79′), Vas. Constantin – Angelov
Rezerve neutilizate: Gârniță – M. Burlacu, Andr. M. Lascu, Bg. Roșu
Antrenor: Călin Moldovan

Unirea Dej: Railean – Gîț (Frăsineanu 80′), D. Pop, Burdeț, Roș – Kereki, Al. Militaru (Vl. Bogdan 73′), Chira, Fl. Blaj (cpt.)(Ad. Pop 80′), Al. Pop (P. Popescu 80′), Cocian (Mir. Manole 69′)
Rezerve neutilizate: R. Papp – Peter, Ed. Meszaros, Andr. Pop
Antrenor: Dragoș Militaru

Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitru: Valentin Porumbel (Olteniţa); Asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Daniela Constantinescu (Craiova); Rezervă: Mihai Motan (Târgovişte); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cele-in-care-joaca-ripensia-si-fc-brasov-fiind-importante-in-lupta-pentru-evitarea-locului-de-baraj-poli-timisoara-selimbar-incepe-de-19227442

https://liga2.prosport.ro/liga-4/octavian-goga-a-luptat-singur-si-a-castigat-pe-modelul-burleanu-la-frf-unanimitate-pe-linie-si-la-ajf-brasov-suntem-la-coada-clasamentului-pe-tara-la-infrastructura-19227418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-unul-dintre-jucatorii-de-la-fc-brasov-s-a-accidentat-grav-la-antrenament-si-rateaza-restul-sezonului-19227292

Adi MARICA 16 Apr. 2022, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă