Poli Iași a pierdut jocul test prelungit cu FC Botoșani. Leo Grozavu, nemulțumit de prima repriză, chiar dacă echipa sa a condus la pauză. Mesajul lui Valeriu Iftime pentru trupa din Copou

Narcis POHOAȚĂ 26 Mar. 2023, 00:38 Liga 2

Profitând de întreruperea primelor două ligi, pentru meciurile echipelor naționale, Poli Iași și FC Botoșani și-au dat întâlnire pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, sâmbătă la prânz, pentru un meci amical prelungit, disputat pe durata a două reprize a câte 60 de minute.

FC Botoșani s-a impus cu scorul de 2-1, într-un joc cu două reprize diamentral opuse, urmărit din tribune de aproximativ 500 de spectatori.

Prima repriză, controlată de Poli Iași

Prima parte a fost controlată de Poli, care a condus după o oră de joc, prin reușita lui Jakub Vojtus (13). Botoșaniul a întors rezultatul în a doua repriză, pe care a dominat-o, prin Tallo (78) și Mailat (94), ratând și alte câteva ocazii clare.

Atacantul slovac Jakub Vojtus a spart gheața la Poli Iași, în minutul 13, punctând pentru prima dată în culorile alb-albastre.

Bine găsit în careu cu o centrare din banda stângă de Ștefanovici, Vojtus a reușit un stop perfect în apropierea punctului cu var, după care l-a învins pe portarul Ducan cu un șut plasat.

Până la pauză, Cătălin Itu a șutat de două ori peste poartă, din poziție centrală, în minutele 17 și 24, tot peste transversală ducându-se și mingea expediată de Kouadio (49).

De cealaltă parte, FC Botoșani a făcut o primă parte modestă și a replicat abia spre final prin două șuturi necadrate expediate de Mihai Roman (50), din lovitură liberă și Burlacu (60).

Botoșaniul a întors rezultatul după pauză

Repriza secundă, în care ambii antrenori au aliniat formule aproape în totalitate schimbate, a fost controlată clar de FC Botoșani, care a punctat de două ori și a ratat alte câteva ocazii clare.

Echipa lui Flavius Stoican a restabilit egalitatea prin Tallo, în minutul 78 (reluare în poarta goală după o pasă din dreapta a lui Zabou) și a marcat golul victoriei printr-o execuție superbă a lui Mailat (94) – șut în vinclul porții lui Jankov, după o acțiune în viteză pe partea dreaptă.

În afara celor două reușite, Botoșaniul a mai ratat câteva ocazii bune prin Dragomir (70 – șut respins de Ailenei) și Pinson (112 – șut de la 14 metri, respins de Jankov și 120 – ratare singur cu portarul).

De cealaltă parte, Poli a irosit o bună ocazie prin Harrison, în minutul 100, singur cu portarul.

La Poli nu au jucat Finica, Mogoș și Musi, convocați la echipele naționale Under 20 (primii doi) și Under 21.

Florin Plămadă a acuzat o ușoară problemă medicală și a fost înlocuit în repriza secundă. În locul său a intrat juniorul Fărcaș, la mijlocul terenului, iar Marchioni a coborât stoper.

Partida a fost arbitrată de o brigadă formată din Ciprian Ailenei, Ana Pușcașu și Theodor Olenic.

  • Poli Iași, prima repriză: Brînză (Ailenei 40) – Kouadio, Tincu, Katanec, Ștefanovici – Vașvari, Fr. Cristea, Itu – Ant. Dumitru, Rob. Ion, Vojtus
    Poli Iași, a doua repriză: Ailenei (Jankov 80)- Martac, Fl. Plămadă (Farcaș 93), Lică, Ciaun – Marchioni, Telcean, A.Roman – Istratie, Harrison, Hlistei
    Antrenor: Leo Grozavu
  • FC Botoșani, prima repriză: Ducan – Patache, Sadiku, Șeroni, Mboko – David (Camara 50), Ivanov – Andr. Dragu, Cioiu, Andr. Burlacu – Mih. Roman
    FC Botoșani, a doua repriză: Pap (Tomache 110) – Ilaș, Sadiku (Brașoveanu 80), Pius, Dragomir – Ivanov, Florescu (David 90) – S. Camara (Mailat 80, Toader Dimitrie 110), Pinson, Zabou – Tallo
    Antrenor: Flavius Stoican

Leo Grozavu, nemulțumit de prima repriză

După patru victorii în campionat, Poli Iași a suferit, sâmbătă, primul eșec din acest an, în amicalul cu formația de primă ligă FC Botoșani. Echipa lui Leo Grozavu a cedat cu scorul de 1-2 (1-0), în Copou, într-un meci ce a durat 120 de minute, după o primă repriză pe care a controlat-o și o a doua dominată de botoșăneni.

După meci, antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, s-a declarat nemulțumit de jocul echipei sale în prima parte, chiar dacă a condus la pauză. ”Un meci util, cu o primă repriză care m-a nemulțumit. Acesta e paradoxul. A fost 1-0 pentru noi, dar nu mi-a plăcut ritmul, jocul, dinamica, atitudinea, implicarea. În a doua repriză, chiar dacă am primit golurile pe greșeli care se pot corecta, am văzut o altă dinamică, jucători mult mai implicați la joc. Un meci reușit, o partidă utilă. Nu mă interesează că am condus în prima parte, meciurile amicale sunt pentru a deveni mai buni, pentru a te măsura cu cei buni, nu pentru a face rezultat”, a declarat Leo Grozavu.

Acesta s-a referit pe scurt și la jocul din etapa a doua a play-off-ului, cu Gloria Buzău, programat vineri, 31 martie, în Copou. ”Întâlnim o altă adversară dificilă, așa cum vor fi toate. I-am urmărit pe cei de la Buzău, sunt una dintre echipele care au avut în această iarnă un reviriment, nu întâmplător au prins play-off-ul. Au reușit să facă un rezultat bun la Dinamo, nu au mai pierdut acasă din octombrie, ceea ce spune foarte multe despre ce înseamnă Gloria Buzău”, a completat Grozavu.

Flavius Stoican, primul meci ca adversar al Iașiului, la patru ani de la plecarea din Copou

Flavius Stoican, antrenorul cu care Poli Iași s-a calificat în play-off-ul primei ligi în urmă cu cinci ani, egalând cea mai bună poziție din istoria clubului – locul 6, a declarat că a revenit cu plăcere la Iași, unde s-a revăzut cu mulți dintre vechii colaboratori.

”Am revenit cu un sentiment plăcut la Iași, au rămas în amintirea mea lucruri frumoase, oameni cu care am lucrat, cu care am reușit o performanță istorică pentru fotbalul de la Iași, calificarea în play-off. Mai mult decât atât, m-am reîntâlnit cu niște persoane cu care am lucrat și mă bucură acest lucru. Am găsit un teren bun la Iași, multe lucruri schimbate în bine la stadion, gazdele primitoare, o echipă bună, cu jucători buni, care merită să fie în prima ligă”, a declarat Flavius Stoican.

Legat de meciul amical câștigat în fața Iașiului, scor 2-1, Stoican a admis că în prima parte echipa sa nu a contat, diferența fiind făcută după o a doua repriză mult mai bună. ”A fost un meci util, cu goluri, cu faze de poartă, important este că nu au fost jucători accidentați. Am făcut un mixt, jucători care au jucat mai puțin, le-am dat minute, pentru că trebuie să își regăsească ritmul de joc. A fost un joc bun, mă bucur pentru Mailat, că atunci când apelez la serviciile lui își face simțită prezența”, a mai spus Flavius Stoican.

Valeriu Iftime: ”Aștept ca Poli Iași să promoveze și să-i batem în campionat, nu de Buna Vestire”

Prezent la meciul din Copou, finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime, le-a urat succes ieșenilor în tentativa lor de a reveni pe prima scenă, cu gândul de a-i bate pe vecini în campionat, în meciurile cu miză, nu în amicale.

”Un meci de Buna Vestire. Prima repriză a fost slabă, în opinia mea, a echipei noastre, cu mult dezinteres din partea unor fotbaliști pe care, sincer, mă rețin cu greu să nu le dau numele. A doua repriză a fost bună, am controlat-o, s-a văzut echipa titulară. Mi-aș dori foarte mult ca Iașiul să promoeze, să vedem meciuri cu emoții în Copou, de care pe care. Mă rog la Dumnezeu ca Poli să promoveze și să ne întâlnim în prima ligă, iar noi să-i batem aici în campionat, nu de Buna Vestire. Iașiul are de muncit acum pentru că are de câștigat un play-off, iar noi avem la rândul nostru de muncit, pentru a câștiga play-out-ul din prima ligă”, a spus Valeriu Iftime.

Poli Iași joacă acasă cu Gloria Buzău, vineri, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2

Poli Iași, clasată pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 43 de puncte, joacă în etapa a 2-a vineri, 31 martie, de la ora 18:00, pe teren propriu cu Gloria Buzău (locul 4, 32 puncte).

FC Botoșani, aflată pe locul 4 în play-out-ul SuperLigii, cu 19 puncte, joacă în runda a doua în deplasare la FC Hermannstadt (locul 6, 17 puncte), sâmbătă, de la ora 17:00.

Rezumat amical Poli Iași – FC Botoșani 1-2:

Video: Politehnica Iași
Foto: FC Botoșani

https://liga2.prosport.ro/nationale/golgheter-in-amicale-la-poli-iasi-alexandru-mogos-a-recidivat-la-nationala-u20-a-romaniei-cu-un-gol-spectaculos-cum-l-a-marcat-perioada-petrecuta-in-italia-leo-grozavu-acest-gol-nu-este-i-19264404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-povestea-lui-antonio-dumitru-pustiul-de-18-ani-care-a-adus-victoria-la-galati-pentru-poli-iasi-si-a-luat-viata-in-piept-inca-de-la-11-ani-cand-s-a-mutat-singur-la-nucet-stiu-ca-19264320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-esec-la-scor-cu-norvegia-u19-la-turul-de-elita-19264313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-catalin-itu-fotbalistul-facut-ko-in-derby-ul-moldovei-eram-cu-ochii-inchisi-auzeam-cateva-voci-in-jur-si-voiam-sa-continui-meciul-ce-a-simtit-jucatorul-iasiului-in-mo-19264132

Narcis POHOAȚĂ 26 Mar. 2023, 00:38 Liga 2
Pe aceeași temă