Florin Plămadă a plecat de la Metaloglobus. Fundașul central a făcut pasul înainte și a semnat cu o echipă din Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 07 Aug. 2020, 15:35 Liga 2

Fundașul central Florin Plămadă (28 de ani) a părăsit Liga 2 după doi ani în care a evoluat pentru Petrolul și Metaloglobus. Apărătorul s-a întors în Liga 1, la FC Botoșani, formație pentru care a mai evoluat și în anii trecuți, și de care se despărțise înainte să semneze cu echipa din Ploiești. În cele două sezoane petrecute în divizia secundă, Plămadă a strâns peste 40 de meciuri, 15 pentru Petrolul și 32 pentru Metaloglobus. A marcat și trei gol, pentru ploieșteni și două pentru echipa bucureșteană.

Florin Plămadă s-a despărțit de Metaloglobus, echipă pentru care a evoluat în ultimele două sezoane. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Florin Plămadă are 77 de meciuri în Liga 1 

FC Botoșani l-a luat pe Florin Plămadă, după ce l-a cedat pe Andrei Chindriș (21 de ani) în Belgia, la Mouscron. Gruparea din Moldova a schimbat strategia și l-a transferat pe Plămadă, un fotbalist cu experiență, cu 77 de meciuri în Liga 1. Apărătorul născut la Rădăuți s-a lansat în fotbal la Rapid Suceava, pentru care a debutat în 2011.

Ulterior a fost împrumutat la Otopeni, după care, în 2013, a fost vândut la FC Botoșani. A fost mai mult cedat pe perioade determinate de timp la echipele Rapid Suceava și la Poli Iași de două ori, iar în iulie 2018 a fost lăsat la Petrolul, după ce devenise liber de contract. Din ianuarie 2019 până în vara acestui an a îmbrăcat tricoul celor de la Metaloglobus.

Metaloglobus a renunțat la Robert Geantă și Valentin Ghenovici, dar rămas și fără antrenorul Marius Măldărășanu 

Metaloglobus s-a despărțit și de alți jucători după terminarea sezonului. Este vorba despre mijlocașul ofensiv Valentin Ghenovici (27 de ani) și portarul Robert Geantă (24 de ani), care au ajuns în Liga 3, la CSM Focșani. Au semnat contracte valabile pe un an.

Mai mult, în acest moment Metaloglobus nu mai are nici antrenor. Marius Măldărășanu (45 de ani) nu mai este ”principal”. Contractul i-a expirat din data de 31 mai și nu a mai fost prelungit, deși pe timpul campionatului Ligii 2, Măldărășanu și conducerea clubului bucureștean ajunseseră la un acord cu privire la o nouă înțelegere. Fostul mijlocaș al Rapidului a vorbit pentru Liga2.ro despre problemele care au apărut între el și Metaloglobus și de ce nu s-a mai semnat prelungirea.

Potrivit spuselor lui Marius Măldărășanu, la mijloc au fost anumite aspecte asupra cărora cele două părți căzuseră la un acord înainte de suspendarea campionatului din cauza pandemiei, dar care ulterior nu au mai putut fi respectate. În ciuda neînțelegerilor, antrenorul pare dispus să revină asupra deciziei de a nu mai continua cu Metaloglobus, dacă punctele care au dus la despărțire vor fi îndeplinite. A avut o relație foarte bună cu oamenii cu factor de decizie în club.

Metaloglobus și-a reluat antrenamentele la începutul lunii iulie. Ședințele de pregătire sunt coordonate de unul dintre secunzii lui Măldărășanu, Gigel Coman (41 de ani), fostul mijlocaș la FCSB.

Foto: Răzvan PĂSĂRICĂ / Sport Pictures

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Aug. 2020, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă