Farul și CS Mioveni au remizat la malul mării. Constănțenii rămân pe poziție de play-off, însă ratează șansa de a urca pe podiumul Ligii 2

Marius ANGHEL 01 Nov. 2020, 13:26 Liga 2

Farul și CS Mioveni au remizat la Constanţa, scor 1-1, în meciul din etapa a 10-a a Ligii 2. ”Marinarii” rămân pe locurile de play-off, însă ratează șansa de a egala două dintre echipele de pe podium, Metaloglobus și ASU Poli.

Farul a deschis scorul din minutul 21, când Florin Bălan a finalizat din 5 metri lateral dreapta sub transversală o mingea reluată pe spate din partea opusă careului mic de Banyoi.

Argeșenii au presat apoi și au încercat egalarea. Dur-Bozoancă (35) a salvat cu un reflex la o reluare cu capul din 3 metri, iar la reluarea plasată a lui Ișfan (38) din 16 metri portarul a avut noroc, fiindcă mingea a lovit bara din stânga.

Florin Bălan a înscris pentru Farul, Bogdan Rusu a egalat din penalty pentru CS Mioveni

Egalarea a venit totuși în debutul părții secunde. După un fault comis în propriul careu de Măzărache, în fața lui Oancea, Bogdan Rusu (54) a bătut cu sânge rece direct în vinclul din dreapta. S-a jucat pe contre apoi, meciul a devenit mai dur, fiindcă și arbitrul a arătat șase cartonașe galbene, însă goluri nu s-au mai dat. Cel mai aproape a fost Massaro, în minutul 90+4, care a profitat de o întârziere a degajării a portarului, a blocat mingea și a fost aproape să înscrie din 4 metri lateral dreapta, însă Dur-Bozoancă și-a răscumpărat greșeala cu un plonjat salvator.

După această remiză, Farul face 17 puncte și se menține pe locul 6, dar acum e la egalitate cu ”U” Cluj și Dunărea Călărași, care au însă câte un meci în minus disputat. CS Mioveni face 14 puncte, urcă pe locul 9 și e între Petrolul și Unirea Slobozia, care au același punctaj. Ploieștenii au un meci în minus.

În etapa următoare, a 11-a a Ligii 2, Farul joacă marțea viitoare, la 10 noiembrie, de la ora 19:30, la ”U” Cluj. CS Mioveni are meci sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu CSM Reșița. Atât ”U” Cluj, cât și CSM Reșița au probleme cu COVID-19, în această etapă nu au jucat din această cauză, astfel că rămâne de văzut situația lor până la următoarea rundă programată în Liga 2.

Foto: Daniel Ciuc Sorin / Sport Pictures


Farul Constanţa – CS Mioveni este singurul meci programat astăzi în campionatul Ligii 2. De la ora 11:30, partida din etapa a 10-a a eșalonului secund aduce față în față ocupanta locului 6 cu cea de pe 10. Ambele formații au ca obiectiv calificarea în play-off, iar o victorie în jocul de la Constanța le va asigura o urcare de mai multe poziții în clasament.

Atât Farul, cât și CS Mioveni au jucat la mijlocul săptămânii miercuri restante. Constănțenii s-au deplasat la Târgu Jiu, acolo unde au trecut, miercuri, cu 1-0 de ”lanterna roșie” Pandurii, în timp ce argeșenii au câștigat la Buftea, joi, cu 3-0, partida cu Rapid. Pentru galben-verzi a debutat ca antrenor și Alexandru Pelici, numit la începutul săptămânii în locul lui Claudiu Niculescu.

Ianis Zicu, înaintea meciului cu CS Mioveni: ”O partidă grea, dar frumoasă”

Farul are două victorii consecutive, ambele obținute în deplasare, cu Concordia (2-1) și Pandurii (1-0), însă pe teren propriu nu s-a descurcat prea bine în acest sezon. În patru meciuri are o victorie, 1-0 cu Aerostar, un egal, 2-2 cu SCM Gloria Buzău, și două eșecuri, 1-2 cu Metaloglobus și 0-2 cu Turris Oltul.

Față de ediția trecută a Ligii 2, când pe teren propriu ajunsese și la 12 meciuri consecutive fără eșec și se mândrea foarte mult cu această performanță, Farul suferă acasă în acest sezon. Ianis Zicu are temeri în fața Mioveniului, mai ales după ce a urmărit jocul cu Rapid.

”Întâlnim un adversar bun, chiar foarte bun. Din cele nouă etape jucate, în șase nu a primit gol. Este un adversar dificil, pentru că se apără foarte bine și reușește să facă un contratac periculos și să marcheze goluri, așa cum s-a întâmplat în ultima partidă, cu Rapid. Sunt periculoși și la faze fixe. În momentul acesta, au și un moral mai bun, pentru că au reușit să marcheze într-un meci cât în toate etapele de până atunci. Au marcat de trei ori la Rapid, o deplasare grea, și cred că și ei, ca și noi, au același gând, să obțină cele trei puncte. O partidă grea, dar frumoasă.

Venim după cinci meciuri în 14 zile. Acesta va fi al șaselea meci în 17 zile. Mie îmi place să joc la trei zile, cred că și băieților le place acest lucru. Sperăm ca mâine să obținem cele trei puncte pentru a rămâne în locurile de play-off.

Este o luptă strânsă, până la locul 14, toate echipele speră să mai prindă locul de play-off. Este un moment important, tocmai pentru că suntem la jumătatea turului, minicampionatului să spun așa, și este important ca la finalul acestei etape să fii în primele șase ca să poți să pregătești partea a doua a campionatului la fel de bine”, a declarat Ianis Zicu înaintea meciului cu CS Mioveni.

Alexandru Pelici a revenit la CS Mioveni cu un succes entuziasmant, 3-0 cu Rapid

CS Mioveni și-a schimbat la începutul săptămânii antrenorului, readucându-l pe Alexandru Pelici. Începutul a fost unul mai mult decât entuziasmant, după ce argeșenii au trecut cu 3-0, în deplasare, de Rapid, însă mai mult de atât e faptul că s-a reușit înscrierea a trei goluri, câte marcase sub conducerea lui Claudiu Niculescu în primele opt partide desfășurate în acest sezon de Liga 2.

”Ce e important acum e să ne găsim echilibul, să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că n-am realizat nimic. Obiectivul nostru este accederea în play-off și, deocamdată, nu am realizat acest lucru. Este un prim pas important. Ne bucură această victorie, îmi felicit băieții pentru atitudine și să vedem ce vom putea obține în jocul de duminică de la Farul. E al treilea joc în câteva zile.

Echipa a fost bine antrenată, a făcut lucrurile bine, în special faza de apărare, pentru că de acest lucru se știa înainte să vin aici. Una dintre cele mai bune apărări din serie, cu cele mai puține goluri primite.

Problema era de a avea curaj și personalitate pe faza de atac. Acest lucru s-a întâmplat azi, ne bucurăm că ne-a ieșit și, așa cum am spus, meritul meu este mai mic la această victorie. Meritul principal este al băieților, al antrenorilor secunzi și al celor care au lucrat aici. Spun din nou, a lui Claudiu, a declarat Alexandru Pelici după meciul cu Rapid.

2-1 la meciuri directe în favoarea Mioveniului. Vlad Baban arbitrează jocul de la Constanța

Înaintea desfășurării primelor cinci meciuri ale etapei a 10-a a Ligii 2, Farul era pe locul 5, cu 16 puncte. Acum e pe 6, cu posibilitatea de a urca pe locul 3 dacă va câștiga. CS Mioveni era pe locul 10, cu 13 puncte, și se menține pe aceeași poziție, dar, cu un succes, poate egala Farul și să-i ia locul datorită golaverajului mai bun.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în precedentele două sezoane. CS Mioveni a câștigat primul joc, la Constanța, cu 3-0, iar în următoarele două argeșenii au ieșit învingători de fiecare dată cu 2-0, acasă și la malul mării.

Meciul de astăzi, de la ora 11:30, de la Constanța, va fi arbitrat de centralul Vlad Baban (Iaşi) și asistenții Mihăiță Necula și Cosmin Vatamanu (ambii din Bucureşti). Rezervă este Cristian Georgescu (Bucureşti). Observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

TOATE REZULTATELE etapei a 10-a sunt AICI

FARUL CONSTANȚA – CS MIOVENI 1-1

COMENTARIUL LIVE:

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca, V. Lică (Cărăruș 85′), D. Panait – Fl. Bălan, Bîrnoi, Antoche (cpt.), Al. Stoica (Greu 77′) – Banyoi, Măzărache (Ant. Cruceru 62′)
Rezerve neutilizate: Fara – Carabela, Rob. Silaghi, Șt. Rus, Hordouan
Antrenor: Ianis Zicu

CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Garutti, Burnea (cpt.), F. Constantin (Mar 36′) – Sz. Vereș, M. Chindriș (Sg. Negruț 80′) – Ișfan (D. Toma 80′), Velbrum (Massaro 70′), Coșereanu (Rădescu 70′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Al. Iacob, Gherghe, C-tin. Șerban
Antrenor: Alexandru Pelici

Min 90+4 Final de partidă la Constanța. Farul și CS Mioveni remizează la scorul de 1-1, cu câte un gol înscris pe repriză
Min 90+4 După corner, Farul respinge și pornește pe contraatac, Banyoi pătrunde în stânga careului și încearcă de acolo un șut-centrare, care se duce însă peste poartă, iar arbitrul fluieră finalul
Min 90+4 La o pasă primită înapoi, Dur-Bozoancă întârzie degajarea și o face direct în blocajul lui Massaro. Atacantul italian e aproape să reia din 4 metri lateral dreapta înspre gol, însă portarul plonjează și parează în corner, salvându-și eroarea de mai devreme
Min 90+3 Băjan îl lovește cu cotul în cap pe Mar, la un duel aerian, însă arbitrul nu acordă cartnonașul galben
În etapa următoare, a 11-a a Ligii 2, Farul joacă marțea viitoare, la 10 noiembrie, de la ora 19:30, la ”U” Cluj. CS Mioveni are meci sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, cu CSM Reșița.
Min 90 + Meciul e prelungit cu patru minute
Min 89 ||| Davide Massaro îl lovește în aer, cu talpa, pe Panait, și primește cartonașul galben
Min 89 ||| Ionuț Burnea primește galbenul pentru un fault din spate comis asupra lui Banyoi
Min 86 Centrare din stânga în careul mic, Burnea reia cu capul în corner și îndepărtează pericolul
Min 85 A treia schimbare la Farul. Iese Viorel Lică și intră Ion Cărăruș
Min 84 După o pasă primită din dreapta, Antoche reia din prima de la 20 de metri central, însă o face mult peste poartă
La acest rezultat, Farul face 17 puncte și se menține pe locul 6, dar acum e la egalitate cu ”U” Cluj și Dunărea Călărași, care au însă câte un meci în minus disputat. CS Mioveni face 14 puncte, urcă pe locul 9 și e între Petrolul și Unirea Slobozia, care au același punctaj. Ploieștenii au un meci în minus.
Min 80 Ultimele două schimbări la CS Mioveni. Ies Marius Chindriș și Mihai Ișfan și intră Sergiu Negruț și Daniel Toma
Min 77 Farul face o nouă schimbare. Iese Alexandru Stoica, pe partea cealaltă a terenului, și intră Răzvan Greu
Min 73 Bîrnoi pătrunde în stânga careului, îl fentează pe Burnea și centrează direct în Oancea, iar din acesta balonul iese în corner. Farul cere penalty pentru un presupus henț al lui Oancea, însă arbitrul Vlad Baban, aproape poziționat, face semne că e corner, nu penalty
Min 70 ||| Marius Chindriș are o intervenție la minge, la mijlocul terenului, la un duel cu Bălan, arbitrul consideră că a intrat periculos, cu talpa, și acordă cartonașul galben. Mult prea ușor acordat acest galben, la o intervenție corectă
Min 70 Dublă schimbare la CS Mioveni. Ies Valentin Coșereanu și Eithan Velbrum și intră Ionuț Rădescu și Davide Massaro
Min 69 Cruceru bate peste zid, dar și peste poartă, o lovitură liberă de la 23 de metri ușor lateral dreapta
Min 67 ||| Guilherme Garutti îl faultează din lateral pe Stoica, fără nicio treabă cu mingea, și primește și el cartonașul galben. Mijlocașul Farului are nevoie de îngrijiri medicale
Min 66 Bîrnoi trage puternic de la distanță, din poziție centrală, însă peste poarta lui Iustin Popescu
Min 65 ||| Bogdan Rusu îl doboară pe Antoche la un duel aerian și arbitrul acordă cartonașul galben pentru o lovitură cu cotul. Rusu protestează și contestă că și-a atins adversarul
Min 62 Farul mută pentru prima dată în acest meci. Iese Simon Măzărache, atacantul care a faultat la penalty, și intră Antonio Cruceru
Min 59 ||| Adrian Mar primește cartonașul galben după ce dă în minge după un fault dictat de arbitru la o intervenție a lui Burnea
Min 54 1-1 Bogdan Rusu bate puternic penalty-ul, aproape în vinclul din stânga, cu Dur-Bozoancă sărit în partea opusă, și CS Mioveni egalează
Min 52 Ișfan pasează pe culoar, în dreapta, pentru pătrunderea lui Oancea, Măzărache îl împiedică pe fundașul aproape pe linia de 16 metri și arbitrul dictează penalty
Min 46 S-a reluat meciul de la malul mării
Min 45+1 Pauză la Constanța. Farul conduce cu 1-0 în meciul cu CS Mioveni, după golul marcat de Florin Bratu în minutul 21
Min 45+1 Bălan centrează din dreapta careului, Popescu iese și reține din aer, la 9 metri
Min 45 + Prima repriză e prelungită cu un minut
Min 43 Antoche se întoarce în careu și trage în blocaj, mingea sare în stânga la Măzărache, care reia cu latul din 12 metri ușor lateral stânga peste poartă
Min 42 Stoica îi pasează cu călcâiul lui Panait, care pătrunde singur în stânga careului, însă de acolo centrează execrabil. O face prea puternic și mult înapoi, în partea opusă careului, unde coechipierul său nu poate ajunge
Min 38 Coșereanu avansează, pasează în dreapta pentru Rusu, care lasă pentru Ișfan, iar acesta reia din prima cu stângul, de pe linia de 16 metri, către colțul lung. Dur-Bozoancă e bătut, însă mingea lovește bara din stânga și iese în aut de poartă
Min 36 Alexandru Pelici mută la CS Mioveni. Intră Adrian Mar și iese Fabrizio Constantin
Min 35 Dur-Bozoancă intervine cu un reflex salvator la o reluare cu capul din 3 metri, faza continuă și se dă fault în atac
Min 34 Rusu are un voleu ratat, Antoche pune capul și respinge în corner. Faza fixă e bătută în careul mic, de unde Dur-Bozoancă boxează
Min 31 Coșereanu primește în fața careului, avansează pe stânga și trage din 12 metri la colțul scurt. Dur-Bozoancă parează de lângă bară în lateral


Min 26 Chindriș încearcă un nou șut de la distanță, de la 25 de metri, însă o face mult peste poartă
Min 21 1-0 Panait centrează din stânga careului, Banyoi preia la prima bară cu stângul și reia pe spate cu dreptul la bara a doua, Constantin trece pe sub minge, în încercarea de a respinge cu capul, Florin Bălan preia pe piept la 5 metri și finalizează cu stângul sub transversală, fără șanse pentru Popescu
Min 16 Ișfan bate în careu o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, o face slab, mult pe lângă grupul de jucători, balonul se îndreaptă spre mijlocul porții, atinge gazonul în fața lui Dur-Bozoancă, iar acesta reține în doi timpi
Min 11 Bălan trage din prima, din 17 metri ușor lateral stânga, pe centrul porții, iar Popescu reține în doi timpi
Min 10 Marius Chindriș trage din fața careului, mingea e deviată mult în dreapta, în corner. Chindriș semnase în vară cu Farul, însă după doar câteva jocuri, în care nu a jucat, mijlocașul a fost lăsat liber de contract pentru a ajunge la CS Mioveni. În schimb, de la Mioveni la Farul a trecut Simon Măzărache
Min 7 Jocul e echilibrat în primele minute. Nu au fost situații de poartă până acum


Min 1 A început partida de la Constanța. Terenul pare să se prezinte în condiții bune

TOATE REZULTATELE etapei a 10-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-priveste-cu-prudenta-catre-meciul-cu-cs-mioveni-ianis-zicu-a-marcat-de-trei-ori-la-rapid-si-cred-ca-acum-vrea-cele-trei-puncte-o-partida-grea-dar-frumoasa-19155349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-petrolul-rapid-programat-in-deschiderea-etapei-a-11-a-a-ligii-2-runda-are-inca-doua-meciuri-tari-asu-poli-fc-u-craiova-si-u-cluj-farul-19155376

Marius ANGHEL 01 Nov. 2020, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă