Farul acuză că nu a fost lăsată să depună dosarul de licențiere pentru Liga 1, deși a achitat taxele. Tiberiu Curt: ”Până la decizia FRF de zilele trecute, nu ni s-a mai dat posibilitatea”

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2020, 16:29 Liga 2
Farul acuză că nu a fost lăsată să depună dosarul de licențiere pentru Liga 1, deși a achitat taxele. Tiberiu Curt: ”Până la decizia FRF de zilele trecute, nu ni s-a mai dat posibilitatea”

FRF și reprezentanții echipelor din Liga 2 au decis ca sezonul să se termine într-un mod total diferit de cel stabilit la începutul sezonului, prin disputarea unui play-off între cele mai bune șase echipe din clasament. Decizia a avut la bază faptul că doar acestea (UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid) au depus actele pentru obținerea licenței de Liga 1.

Tiberiu Curt: ”Clubul nostru achitase taxa de licențiere și urma să facă pașii necesari pentru depunerea documentației”

Farul, prin vocea managerului Tiberiu Curt, a declarat că avea în plan depunerea documentelor necesare, dar că Federația Română de Fotbal nu i-a dat posibilitatea să facă pașii necesari. Din afirmațiile oficialului, clubul constănțean achitase taxele de licențiere și voia să înainteze procesul.

”Conform calendarului făcut de FRF, doar primele șase clasate au fost programate pentru depunerea documentației pentru înscrierea în Liga 1. Clubul nostru achitase taxa de licențiere și urma să facă pașii necesari pentru depunerea documentației, dar ni s-a comunicat în acel moment că evoluția pandemiei nu poate fi anticipată și măsurile și deciziile se vor lua ulterior, după clarificarea situației tuturor competițiilor sportive pe plan local și international, astfel încât, până la decizia FRF de zilele trecute, nu ni s-a mai dat posibilitatea de a depune documentația necesară.

Aș vrea totuși să înțelegem că, în acest moment, fotbalul și sportul românesc în general sunt într-un mare impas și este de datoria noastră, a celor care activăm în acest domeniu, să facem demersuri și să găsim soluții, pentru a mai putea vorbi de sport în viitor. Fără măsuri fiscale, fără susținerea autorităților locale și a mediului de afaceri riscăm ca multe cluburi să se desființeze și să nu mai existe competiții sportive la nivelul de până acum. Să nu uitam că fotbalul crează idoli pentru generațiile următoare, fiind cel mai îndrăgit și urmărit sport la nivel mondial.

Avem și o responsabilitate față de generațiile viitoare. Numai la clubul FC Farul Constanța sunt 450 de copii și juniori care nu pot face mișcare, nu-și pot desfășura antrenamentele și este de datoria noastră să le oferim un mediu sănătos și susținere pentru un viitor în acest sport”, a spus Tiberiu Curt, citat de site-ul echipei Farul Constanța.

”Scenariul trei, singurul viabil din punct de vedere economic și competițional in acest moment”

Managerul echipei de la malul mării recunoaște însă că decizia play-off-ului era singura care putea să ducă la terminarea sezonului din Liga 2 în termenii impuși de lege și să ofere o siguranță din punct de vedere al sănătății jucătorilor. În același timp, sistemul play-off între primele clasate, dă posibilitatea ca stagiunea să se termine într-un interval cât mai scurt.

”Ne-am fi dorit să avem posibilitatea să ne jucăm șansa până la capăt pe teren. Din păcate, această situație excepțională cu care ne confruntăm și pe care nu și-a dorit-o nimeni a impus măsuri excepționale. Din cele trei variante propuse de FRF, urmare a măsurilor de siguranță impuse de Guvern, cluburile au votat în majoritate scenariul trei, singurul viabil din punct de vedere economic și competițional in acest moment.

Sunt convins că acest scenariu nu a mulțumit în totalitate echipele din Liga a 2-a, clasamentul fiind unul foarte strâns. Din punct de vedere matematic, după înjumătățirea punctelor, zece echipe ar fi avut șanse reale de promovare în Liga 1, FC Farul Constanța fiind la doar trei puncte de locul 2. De asemenea, aș vrea să vin cu o precizare suplimentară”, spune Curt.

Farul a votat pentru ”înghețarea” campionatului 

Reacția lui Tiberiu Curt vine după ce finanțatorului clubului Farul, Ciprian Marica, își explima, printr-o postare pe Facebook, nedumerirea pentru modul în care FRF a decis să trimită în play-off doar primele șase clasate. Decizia a fost explicată și în videoconferința la care a luat parte, din partea clubului constănțean, chiar Marica, acesta votând, de altfel, scenariul 3.

Până să se decidă modul în care se încheie acest sezon de Liga 2, ediția 2019/2020, în penultima videoconferință dintre reprezentanții cluburilor și oficialii FRF, patru cluburi au susținut ideea fermă de ”înghețare” a campionatului, deoarece nu au bani și nu pot îndeplini condițiile de pregătire impuse de autorități. Dacă Pandurii Târgu Jiu și ASU Politehnica Timișoara au susținut acest lucru și public, celelalte două grupări care și-au dorit stoparea sezonului au fost, surprinzător, două dintre formațiile cu nume din eșalonul secund: Universitatea Cluj și Farul Constanța, potrivit surselor Liga2.ro.

Ciprian Marica a fost cel care a intrat în direct în videoconferințe și a vorbit în numele Farului, spunând că cere oprirea sezonului pentru că nu are posibilități de unul singur de a susține clubul, în aceste noi condiții, după ce autoritățile locale și-au retras finanțarea. Echipa constănțeană chiar a votat, alături de alte 14 colege de campionat, scenariul 3, în care ocupantele locurilor 7-18 intrau în vacanță.

Farul încheie sezonul ”înghețat” de Liga 2 pe locul 9, cu 33 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-cerut-inghetarea-ligii-2-ciprian-marica-nu-mai-intelege-propunerea-castigatoare-pe-care-a-votat-o-chiar-si-el-intrebarile-catre-frf-si-cum-vede-solutia-ga-19132610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-cluburi-din-play-out-ul-ligii-1-vor-inghetarea-sezonului-si-sa-nu-retrogradeze-nimeni-dand-exemplul-din-liga-2-si-liga-3-ce-se-intampla-cu-promovarea-din-esalonul-secund-rea-19132639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-oficial-de-la-mioveni-o-vede-pe-uta-deja-promovata-in-liga-1-dumitru-olteanu-presedintele-consiliului-director-aradenii-sunt-favoriti-iar-celelalte-echipe-se-vor-bate-pentru-locul-2-si-19132662

Răzvan STÎNGĂ 16 May. 2020, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă