Farul a umilit Pandurii și a urcat pe locul 3 în Liga 2, poziție de baraj. Ianis Zicu: „Îmi doresc ca acest club să existe, să trăiască pentru orașul Constanța”

Marius ANGHEL 11 Nov. 2019, 13:28 Campionat

Farul și-a continua în etapa a 16-a a Ligii 2 parcursul excelent pe teren propriu din acest sezon, ba chiar și-a egalat cea mai mare victorie ca diferență de scor înregistrată în eșalonul secund. Echipa constănțeană a trecut, sâmbătă, cu 5-0 de Pandurii Târgu Jiu și a egalat acel 5-0 obținut tot acasă, pe 17 noiembrie 2018, cu Luceafărul Oradea, deci fix aproape acum un an.

Farul a ajuns, astfel, la șapte victorii și un egal în opt meciuri desfășurate în acest sezon pe teren propriu, e prima în clasamentul meciurilor desfășurate acasă, cu 22 de puncte, fiind urmată de Turris-Oltul, cu 20 de puncte.

Baudouin Kanda (3 – penalty), Ionuț Stoica (10), Alexandru Stoica (13), Antonio Cruceru (32 – penalty) și Madikaba Doumbia (38) au marcat pentru Farul în meciul cu Pandurii, unul în care s-au arătat și două cartonașe galbene. În prima repriză, Gabriel Vișan (31) a fost eliminat de la oaspeți pentru cumul de cartonașe galbene, în timp ce Ionuț Stoica (71), autorul golului doi, a văzut direct cartonașul roșu.

Ianis Zicu: „În prima repriză au tratat fotbalul sută la sută așa cum cere fiecare meci”

Antrenorul Ianis Zicu a fost mulțumit în special de jocul prestat de elevii săi în prima repriză, atunci când au și marcat toate cele cinci goluri.

„O victorie importantă. Este meritul băieților, pentru că în prima repriză au tratat fotbalul sută la sută așa cum cere fiecare meci. O repriză în care ne-am creat foarte multe situații, am reușit să fim periculoși în foarte multe momente, atacând foarte bine în spatele fundașilor laterali. O victorie meritată, chiar dacă a doua repriză nu a fost la fel de bună și m-a dezamăgit un pic faptul că nu am putut să jucăm mai repede și fiecare jucător a făcut o atingere în plus, la care se adaugă eliminarea din finalul jocului a lui Ionuț Stoica, un jucător important pentru noi”, a spus Zicu.

Pandurii a rămas fără antrenorul Tiberiu Bălan după eșecul drastic, acesta prezentându-și demisia după doar trei jocuri pe banca gorjenilor.

„Îmi doresc ca acest club să existe, să trăiască pentru orașul Constanța, nu pentru mine, nu pentru jucători, nu pentru cei care conduc acest club”

Profitând și de celelalte rezultate înregistrate în această etapă, Farul a egalat Petrolul (25 de puncte) și i-a luat fața, datorită golaverajului superior, urcând, astfel, pe locul 3, care la finalul sezonului duce la barajul pentru promovare. A doua clasată UTA are trei puncte mai mult, în timp ce liderul CS Mioveni are cinci în față.

„În momentul acesta am trecut pe loc de baraj și cred că este un moment bun pentru noi, chiar dacă nu am obținut puncte foarte multe în deplasare. Trebuie să rămânem sus, este munca pe care o depunem în fiecare zi și suntem sută la sută pentru acest club. Până acum, lucrurile la nivel administrativ au fost în regulă, iar băieții au avut liniște și au putut să se pregătească așa cum trebuie. Îmi doresc ca acest club să existe, să trăiască pentru orașul Constanța, nu pentru mine, nu pentru jucători, nu pentru cei care conduc acest club. Este important să fie un club al orașului”, a mai declarat antrenorul Farului, Ianis Zicu, aflat la prima experiență ca antrenor principal la o echipă de seniori.

În concordanță cu rezultatele obținute pe teren propriu sunt cele înregistrate în deplasare de Farul. În opt meciuri, echipa constănțeană a acumulat doar trei puncte, din trei egaluri, în celelalte cinci jocuri pierzând după ce a încasat de fiecare dată câte două goluri. În clasamentul meciurilor din deplasare, Farul e printre cele mai slabe echipe din acest sezon, sub ea fiind doar Sportul Snagov (1 punct), CSM Reșița și Concordia Chiajna (2 puncte) și fiind la egalitate cu FK Csikszereda (3 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 11 Nov. 2019, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă