Farul a perfectat prima achiziție pentru noul sezon de Liga 2. Un fost jucător al echipelor UTA și Petrolul a semnat cu ”marinarii”: ”Am ales Constanța pentru că este un proiect serios și consider că putem face pasul către ținta pe care o avem”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2020, 13:07 Liga 2
Farul a perfectat prima achiziție pentru noul sezon de Liga 2. Un fost jucător al echipelor UTA și Petrolul a semnat cu ”marinarii”: ”Am ales Constanța pentru că este un proiect serios și consider că putem face pasul către ținta pe care o avem”

Farul a bifat astăzi, 14 iunie, și prima achiziție, după ce până acum a obținut prelungirea contractelor cu trei jucători pe care s-a bazat în sezonul ”înghețat” de Liga 2. Marius Chindriș (29 de ani), ultima dată la Viitorul Șelimbăr, în Liga 3, a semnat cu echipa constănțeană pe un an și ar putea fi adversar în noua ediție de campionat împotriva a două cluburi la care a activat în cariera sa, UTA și Petrolul, în cazul în care nu vor promova în urma play-off-ului.

Mijlocașul originar din Arad a jucat în cariera sa pentru UTA (fostul și actualul club, când încă purta numele de UTA Bătrâna Doamnă), Național Sebiș, Petrolul Ploiești (în Liga 3 și Liga 2) și Viitorul Șelimbăr. În vara trecută semnase cu CSM Târgu Mureș, noua echipă a orașului mureșean, care promovase în Liga 3, însă cum s-a desființat la scurt timp după aceea, fiindcă primăria și-a retras sprijinul financiar, jucătorii au plecat, iar Chindiș a ajuns apoi la Șelimbăr, tot în Liga 3.

Marius Chindriș: ”Farul are mulți suporteri și care își dorește un obiectiv măreț”

Acum, Marius Chindriș spune că a ales Farul pentru că i se pare un proiect serios și poate spera din nou la promovarea în Liga 1, așa cum cu UTA a avut de două ori posibilitatea, însă a ratat de fiecare dată la baraj, cu FC Voluntari și ACS Poli.

”Farul este o echipă foarte importantă în fotbalul românesc, care are tradiție în spate, are mulți suporteri și care își dorește un obiectiv măreț pentru următorul sezon și cred că împreună îl putem realiza. Am ales Constanța pentru că este un proiect serios și consider că putem face pasul către ținta pe care o avem. Am jucat la UTA, la Petrolul, știu cât de benefic este să ai suporterii lângă tine, dar, în același timp, trebuie să dai totul pentru a le mulțumi într-un mod bun pentru că vin la stadion și te încurajează pe tot parcursul meciului”, a spus Chindriș pentru site-ul oficial al Farului.

”Clubul nostru a realizat primul transfer din această vară, asigurându-și serviciile jucătorului Marius Chindriș. În vârstă de 29 de ani, mijlocașul a evoluat în sezoanele trecute la UTA Arad, cu care a jucat în două rânduri barajul de promovare în prima ligă, și la Petrolul Ploiești, unde a purtat banderola de căpitan. Noul component al echipei noastre a semnat contractul în prezența managerului clubului FC Farul Constanța, Tiberiu Curt, și a impresarului său, Bogdan Apostu”, a anunțat Farul.

Motivul pentru care Chindriș a ajuns să joace la Șelimbăr

Noul mijlocaș defensiv al echipei constănțene a explicat și ce s-a întâmplat în vara trecută, când semnase cu CSM Târgu Mureș, echipa s-a desființat în scurt timp, iar apoi a ajuns la Viitorul Șelimbăr, echipă cu care a terminat pe locul 3 în Seria a 5-a a Ligii 3 într-un sezon ”înghețat” după doar 16 etape din cauza pandemiei de COVID-19.

”A fost o situație ciudată, nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. Să fie un proiect, să se voteze și după aceea să se desființeze echipa de pe o zi pe alta. Celelalte echipe aveau deja loturile formate și era important să nu ies din circuit și să aștept următoarea perioadă de transferuri. Trebuia să joc, să am continuitate!”, a spus Chindriș.

Chindriș întâlnește la Farul trei foști colegi de la Petrolul

Marius Chindriș va fi coechipier din nou cu Paul Antoche, Antonio Cruceru și Alexandru Stoica, cu care a jucat la Petrolul. Arădeanul care a purtat bandelora de căpitan atât la UTA, cât și la Petrolul e convins că se va adapta rapid la Farul.

”Am jucat cu Antoche, Cruceru și Alex Stoica la Petrolul. Îi cunosc pe mulți dintre viitorii colegi și din meciurile în care am fost adversari. O să fie un sezon frumos, este mult mai frumos fotbalul când știi că ai meciuri importante și joci împotriva unor echipe cu tradiție. O să fie un campionat echilibrat din punct de vedere valoric. Probabil că după această pauză lungă vom avea nevoie de ceva timp pentru a reveni în formă, dar prin muncă, prin seriozitate vom putea reveni la nivelul pe care l-am avut. Am fost aproape de Liga 1, sper să pot realiza acest vis cu Farul și să promovăm împreună! Abia aștept să cunoasc și suporterii! Sper să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne susțină, pentru că noi vom face totul pentru a ne îndeplini obiectivul!”, a mai spus prima achiziție a Farului pentru următorul sezon de Liga 2, Marius Chindriș.

Antrenorul Ianis Zicu și alți trei jucători au semnat, până acum, prelungirea cu Farul

Până acum, după decizia ”înghețării” acestui sezon de Liga 2 pentru clasatele pe locurile 7-18, Farul a început negocierile pentru conturarea lotului pe care să se bazeze în următorul an competițional, unul în care își propune promovarea.

După ce antrenorul Ianis Zicu (36 de ani) a fost primul care a semnat prelungirea contractului, apoi au urmat atacantul Alexandru Stoica (23 de ani) și mijlocașii Antonio Cruceru (23 de ani) și Paul Antoche (27 de ani).

Marius ANGHEL 14 Jun. 2020, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă