Faliment la FC Hermannstadt? Anunț îngrijorător în privința situației clubului

Andrei PASCU 14 Apr. 2022, 17:53 Liga 2
Faliment la FC Hermannstadt? Anunț îngrijorător în privința situației clubului

Un anunț îngrijorător a fost făcut de președintele AFAN, Emilian Hulubei, în privința situației de la FC Hermannstadt. Locul 2 în play-off-ul Ligii 2, sibienii riscă falimentul dată fiind situația în care se găsesc la ora actuală: insolvență plus salarii restante către fotbaliști.

FC Hermannstadt, situație financiară dificilă! Emilian Hulubei vorbește de faliment 

Chiar din rândul Hermannstadt-ului s-a recunoscut faptul că sunt restanțe către jucători, iar vestea publică făcută de Emilian Hulubei pune punctul pe ”i” în ceea ce privește, cu adevărat, amplitudinea problemelor de acolo. Pentru că e în insolvență, FC Hermannstadt are obligația să nu întârzie plățile către angajați, iar acest detaliu deja s-a întâmplat.

Datoria pentru care clubul din Sibiu a intrat în insolvență este de ordinul milioanelor de euro, iar celelalte datorii acumulate ulterior cererii insolvenței vor cântări serios în analiza periodică făcute de către organele abilitate. Falimentul este cuvântul pronunțat de Emilian Hulubei, care cu siguranță le dă fiori reci conducătorilor, dar și jucătorilor care mai au de luat bani de la club.

Nici Petrolul nu ar sta prea bine cu finanțele

În plus, nici liderul Petrolul se pare că nu e tocmai în regulă financiar. Hulubei a lăsat de înțeles că nici acolo lucrurile nu sunt doar lapte și miere. Dacă un anumit demers al AFAN, care va fi prezentat în declarația lui Hulubei în cele ce urmează, va intra în vigoare, va pune și mai multe probleme echipelor cu o situație financiară grea.

Hermannstadt a depus planul de reorganizare. Dar, din ce știu, au datorii de trei luni către jucători. În mod normal, salariile trebuie plătite la zi în insolvență. Dar nu respectă, trebuie să deschizi acțiune la tribunal, tribunalul dă șapte termene.

Ar trebui să intre în faliment. Se duce tăvălugul pe la instanțele civile și tot nu se plătesc la timp salariile. Un club aflat în insolvență are niște facilități de la un tribunal civil, care n-are treabă cu sportul și nu știe că, dacă nu sunt plătiți jucătorii, e afectată integritatea competiției. Iar falimentul se aprobă foarte greu de către tribunal.

Trebuie modificată legea insolvenței, aici trebuie intervenit. Noi putem stabili în Comitetul Executiv că echipele care sunt în insolvență n-au dreptul de participare în Liga 1, dar apoi te dă în judecată clubul. Dar se poate interveni printr-o inițiativă legislativă pe legea insolvenței.

Pentru a evita situațiile de la Hermannstadt și Petrolul, ar trebui să se facă o monitorizare financiară din trei în trei luni, pentru a avea o situație exactă a clubului, așa cum este monitorizarea UEFA. Am avansat cu discuțiile, încercăm să implementăm sistemul din LaLiga în România, în privința datoriilor. Se poate rezolva problema prin drepturile TV, a spus Emilian Hulubei la Digi Sport.

FC Hermannstadt nu și-a mai plătit jucătorii din ianuarie. Se fac trei luni de restanțe

Situația prin care trece FC Hermannstadt a fost prezentată, într-un mod amplu, într-un articol exclusiv ProSport. Banii care nu au mai intrat în conturile jucătorilor de luni de zile i-au făcut pe aceștia să reacționeze și să nu se antreneze la o ședință a ”principalului” Marius Măldărășanu.

În plus, se vorbea că președintele Dănuț Coman a plecat din oraș cu destinația București, dar ulterior s-a întors la echipă și s-a și pozat la un antrenament, pentru a da asigurări că lucrurile sunt în regulă.

Dani Coman şi administratorul special se ocupă acum de echipă. Da (n.r. – întrebat dacă e linişte la echipă). Dani Coman a fost la antrenament de dimineaţă, a discutat cu jucătorii, din câte ştiu. Nu sunt probleme!

Tipic românesc, au o lună şi jumătate restanţe, sunt plătite pe ianuarie salariile. Nemulţumiri sunt tot timpul. Ar fi important pentru oraş să ne întoarcem în prima ligă, vor mai veni oameni lângă echipă”, declara Claudiu Rotar, unul dintre acţionarii echipei sibiene, zilele trecute.

În ciuda problemelor financiare, FC Hermannstadt e pe locul 2 în Liga 2

FC Hermannstadt este cea mai în formă echipă din play-off-ul Ligii 2, având, după patru etape, opt puncte trecute în dreptul său, după 2-0 cu Unirea Slobozia, 2-1 cu Concordia Chiajna, 0-0 cu Petrolul și 0-0 cu ”U” Cluj.

Înainte de startul rundei a 5-a din grupa pentru promovare, FC Hermannstadt ocupă locul 2, cu 49 de puncte, la cinci lungimi de liderul Petrolul. În același timp, sibienii au un punct peste ultima echipă de pe podium, ”U” Cluj.

În etapa a 5-a, FC Hermannstadt va juca împotriva Stelei, în Ghencea.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-care-incheie-turul-play-off-ului-ligii-2-incepe-duminica-la-ploiesti-derby-ul-rundei-steaua-fc-hermannstadt-se-joaca-tot-la-finalul-saptamanii-19227199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-paraschiv-n-a-inscris-fc-hermannstadt-n-a-castigat-pentru-a-treia-oara-in-acest-an-atacantul-dupa-remiza-cu-u-cluj-pentru-ochiul-spectatorului-cred-ca-e-mai-frum-19227191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dupa-egalul-dintre-fc-hermannstadt-si-u-cluj-asta-e-fotbalul-cand-nu-vrea-mingea-sa-intre-meritam-mai-mult-ce-asteptari-are-de-la-steaua-s-19227117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-nu-mai-reuseste-sa-bata-la-medias-si-fc-hermannstadt-ramane-pe-locul-secund-in-play-off-ul-ligii-2-cronica-meciului-19227075

Andrei PASCU 14 Apr. 2022, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă