Faceți loc, faceți loc… ”Dinamo vine tare din spate!” Crescut la Steaua, Iulian Roșu e jucătorul momentului în echipa lui Ovidiu Burcă. Suporterii l-au impresionat: ”Aveam o percepție greșită despre ei”

Adi MARICA 04 Dec. 2022, 14:41 Liga 2

Dinamo continuă să spere la play-off-ul care determină promovatele în SuperLigă după victoria de la Brașov, scor 2-0 în ultimul joc de Liga 2 programat în 2022.

Iulian Roșu a fost jucătorul meciului cu FC Brașov. În prima repriză a scos un penalty după un duel cu Ivan Fustar, transformat de Vasile Buhăescu, iar în partea secundă a închis jocul cu o execuție de excepție.

Iulian Roșu: ”Mă bucur că Dinamo începe să arate din ce în ce mai bine și îi facem pe suporteri fericiți”

Mijlocașul de 28 de ani crescut de Steaua (așa cum se numea atunci FCSB) și care în cariera lui a mai evoluat și pentru Rapid, a comentat importanța acestui succes cu FC Brașov și ce șanse mai dă echipei sale în lupta pentru accederea în play-off.

”Pentru a mai spera la play-off trebuia să câștigăm la Brașov și am făcut-o. Am dominat jocul cap-coadă și suntem fericiți că am reușit să punem în practică ce am lucrat la antrenamente. Din păcate avem «ancora» de la începutul sezonului, atunci când am pierdut cinci jocuri din șapte meciuri și de atunci ducem o muncă de recuperare. Mai avem trei finale de jucat anul viitor și vom pregăti aceste meciuri cu multă încredere.

Chiar dacă suntem pe locul 8, Dinamo vine tare din spate! Dacă începeam sezonul cu jocul de acum, eram în primele trei echipe din Liga a 2-a. Eu mă bucur că Dinamo începe să arate din ce în ce mai bine și îi facem pe suporteri fericiți. Victoria asta este și pentru ei. Pe mine chiar m-au impresionat fanii lui Dinamo. Până să vin la Dinamo aveam o percepție greșită și vă spun că la înfrângeri niciodată fanii nu ne-au certat. Mesajul galeriei a fost mereu să ținem capul sus și să luptăm mai departe. Nu sunt probleme financiare la Dinamo, noi suntem mulțumiți”, a spus Roșu.

Mijlocașul lui Dinamo a vorbit despre cele două faze care au dus la golurile victoriei ”câinilor roșii”: ”Penalty-ul din care am deschis noi scorul a venit după un fault clar al lui Fustar. Chiar nu am de ce să mint. La golul 2, mulțumesc lui Dumnezeu, am avut o execuție frumoasă.”

Amintiri neplăcute la Brașov pentru Roșu: ”Am fost forțat să plec”

În prima parte a sezonului trecut de Liga 2, Roșu a activat la FC Brașov. A fost forțat să plece de sub Tâmpa de către fostul președinte Ioan Mărginean. La FC Brașov a apucat să evolueze în 13 meciuri și să înscrie un gol. Ulterior a ajuns la Metaloglobus, iar cu Dinamo a semnat în vară, înainte de noul sezon.

”Pentru mine este o revanșă, eu am fost forțat să plec de la Brașov. Fostul președinte, Ioan Mărginean, nu se înțelegea deloc cu antrenorul Ilie Stan. Toți jucătorii aduși de Ilie Stan au plecat, doar Cezar Lungu a rămas și s-a antrenat singur. Aceeași soartă mă aștepta și pe mine, soția era însărcinată în 7 luni, și chiar nu doream să rămân la Brașov doar de dragul de a câștiga niște bani. Despărțirea de Brașov mi-a făcut mie un bine și nu un rău lor. Eu nu doresc răul nimănui, e postul Crăciunului și le doresc tuturor multă sănătate, dar mă bucur pentru mine”, a spus mijlocașul echipei Dinamo.

Ovidiu Burcă: ”Iulian Roșu este atipic pentru jucătorul român, disciplinat, harnic și foarte educat”

Iulian Roșu este revelația echipei Dinamo în acest final de an.

După o primă parte de sezon în care a fost utilizat puțin, acesta a primit în ultimul timp mai multă încredere din partea lui Ovidiu Burcă.

În ultimele patru jocuri a înscrie în trei dintre partide. Prima reușită a avut-o în eșecul cu Sepsi OSK (scor 2-3), din Cupa României, iar în campionat a marcat cu CSC Dumbrăvița (scor 4-1) și acum, cu FC Brașov (scor 2-0), în care a și fost omul jocului.

În acest sezon de Liga 2 are 7 meciuri disputate pentru Dinamo, în trei a intrat ca titular, are 300 de minute adunate și 2 goluri înscrie.

”Iulian Roșu este un copil cu o mentalitate extraordinară. El este atipic pentru jucătorul român, disciplinat, harnic și foarte educat.
Îl știu din perioada în care l-am avut la Rapid, iar acum drumurile noastre s-au întâlnit la Dinamo. El încă nu și-a atins potențialul maxim și sper ca aici, la Dinamo, să-i oferim tot ceea ce are nevoie pentru ca el să atingă potențialul maxim”, a spus Burcă despre Iulian Roșu la finalul meciului de la Brașov.

Steaua 2, Steaua, FC Clinceni, Rapid, Astra, ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus București, Sportul Snagov, SCM Gloria Buzău și FC Brașov, în Liga 1 sau Liga 2, sunt echipele pentru care a evoluat în cariera sa Iulian Roșu.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA 04 Dec. 2022, 14:41 Liga 2
Pe aceeași temă