Explicațiile lui Cristian Pustai după meciul cu Rapid, în care Dunărea s-a bătut singură. ”Să sperăm că e doar un accident banal și să nu ne gândim la alte lucruri”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2021, 22:18 Liga 2

Dunărea Călărași a fost de nerecunoscut în meciul cu Rapid, penultimul din sezonul regular. Și-a dat două goluri în primele minute, după cum a spus chiar antrenorul Cristian Pustai, a cedat cu 0-4 la Buftea și amână pentru ultima etapă accederea în play-off-ul de promovare. Totodată, a readus-o în luptă pe Rapid, care stă și ea la mâna ei în runda a 21-a a Ligii 2.

Dunărea s-a bătut singură în meciul cu Rapid. Autogol și gafe peste gafe pentru echipa lui Pustai

Ariel Lopez și-a trimis mingea în propria poartă, nepresat de nimeni, încă din minutul 2. Gafele au continuat, iar Ilie (12) n-a putut profita în fața lui Began. A făcut-o însă Adrian Bălan (19), după o altă gafă incredibilă a lui Bogdan Șandru, chiar căpitanul Dunării. Atacantul a înscris din 8 metri, după ce a fost servit de Ilie, recuperatorul din fața lui Șandru. Rareș Ilie (27) putea finaliza și el după o pasă primită de la Sefer, însă a trimis direct înbrațele lui Began.

În tot acest timp, pe lângă gafe și spații libere în apărare, Dunărea a fost lăsată să aibă posesia, să preseze, însă echipa a fost ineficientă în atac. Nici cele trei schimbări făcute de Pustai la pauză n-au schimbat nimic în joc. Ba chiar gafele au continuat, acum între Began și Crișan, însă nu s-a profitat.

În poartă au trimis tot rapidiștii, prin Adrian Bălan, care a făcut meciul sezonului de când a semnat cu giuleștenii. La un triunghi de pase între Barbu – Ilie – Bălan, acesta din urmă a trimis în plasă din a doua încercare, după ce prima dată a șutat în portar (67).

La scurt timp, fostul rapidist Radu Crișan le-a mai dat o mână de ajutor gazdelor. A făcut henț în propriul careu, iar Cătălin Hlistei (72) a înscris din penalty.

În prelungiri, Șandru a vrut să-și mai spele din păcate, însă a reluat mingea cu capul din 8 metri în transversală. Balonul a căzut pe linie și a revenit în teren.

Cristian Pustai, după înfrângerea Dunării cu Rapid: ”Să sperăm că e doar un accident banal și să nu ne gândim la alte lucruri”

La finalul partidei în care Dunărea a fost o umbră a echipei care ajungea în sferturile Cupei României și nu pierdea în campionat în 2021, Cristian Pustai a spus câteva cuvinte, fără să fie întrebat, la care cei care au privit meciul cu siguranță s-au gândit.

”Să nu ne gândim la alte lucruri”, a fost reacția lui Pustai, care a încercat să-și ”scoată” echipa plină de surprize astăzi. Adică să nu ne gândim că Dunărea a fost ”blat”.

A încercat apoi să dea vina pe absențele din lot din cauza cauzurilor de COVID, dar și a jucătorilor care n-au avut drept de joc, conform clauzelor pe care aceștia le aveau. Ei fiind foști jucători la Rapid. E vorba despre Alin Cârstocea și Saifeddine Alami. Mai era și Sandro Djuric în această situație, însă și acesta este infectat cu COVID, deci nu ar fi putut să joace oricum.

Ca, ulterior, tot antrenorul să spună că meciul nu s-a pierdut neapărat din această cauză, a absențelor.

”La scorul acesta, meciul mi s-a părut jalnic, din punctul nostru de vedere și de exprimare. Dar e un joc. Să sperăm că e doar un accident banal și să nu ne gândim la alte lucruri. Am avut și absențe… Peste toate, și la Miercurea Ciuc am fost cu absențe, dar de data asta ne-au lipsit cei trei jucători cei mai în formă ai echipei, cei care, practic, au și realizat acel gol de la Miercurea Ciuc (n.r. – se referă la Kanda, Câstocea și Alami). Doi dintre ei cu probleme la transfer (n.r. – Cârstocea și Alami), adică veniți de la Rapid și neavând drept de joc, și Bodo depistat pozitiv. Nici nu mai știu câți jucători pozitivi avem. Mai avem jucători și care au ieșit și mai au fragmente, sau nu știu cum se zice. De exemplu, fundașul central Kamil e tot pozitiv după meciul de la Reșița. El a stat în carantină, nu mai are nimic, dar nu iese… mai are ușoare fragmente.

În fine, nu asta e cauza. În prima fază ne-am dat gol, pe urmă iarăși o greșeală. A fost foarte greu. A trebuit să schimbăm tot sistemul, să riscăm cu doi atacanți, să schimbăm, să jucăm doar să sărim peste faza de construcție, să încercăm să reintrăm în joc. Se întâmplă când ajungi la așa ceva. Dar eu cred că nu o să conteze golaverajul. Contează punctele, mai este un meci. Este păcat. Asta le-am zis jucătorilor. E munca noastră de un an de zile. Într-adevăr, trecem prin situații grele și condiții grele, dar mai este un meci, după care vedem”, a spus, la microfonul DigiSport, la finalul jocului, Cristian Pustai.

Întrebat ce echipe au șanse la play-off, antrenorul Dunării e de părere că toate primele 11 clasate însă au această posibilitate de a prinde unul dintre cele șase locuri. ”Toate echipele, toate cele 11 au șanse. În etapa asta speram ca echipele cu 27 de puncte poate să…, dar niciuna, toate au câștigat. Deci până la ultima etapă se va juca”, a fost părerea lui Pustai.

”Am primit ușor primele două goluri. De fapt, ni le-am dat singuri și e greu la 2-0”

Ulterior, în fața tuturor reporterilor prezenți la stadionul din Buftea, Cristian Pustai a oferit declarații aproape asemănătoare cu cele spuse în direct la TV, însă a dat și câteva nume de jucători.

”Până am intrat pe ultima sută de metri nu am avut probleme cu COVID-ul. Din păcate, de câteva etape avem, dar nu cred că asta este cauza. Am primit ușor primele două goluri. De fapt, ni le-am dat singuri și e greu la 2-0. Am fost nevoiți să încercat să jucăm cu doi atacanți, un alt sistem, să încercăm să dăm gol ca să intrăm în joc, însă n-am reușit și asta e. Atât am putut astăzi. E dur rezultatul, pentru că nu am pierdut în anul ăsta și nici n-am luat atâtea goluri cam demult. Ei au jucat foarte bine, au câștigat jocul. Cu toate echipele de 27 de puncte speram ca etapa asta mai elucidează din necunoscuta, dar, din contră, au câștigat toate trei. Deci eu cred că nu o să conteze golaveraj, ci punctele și ultimul meci va fi important.

Va fi o luptă interesantă. Noi speram astăzi să rezolvăm această problemă. Nu am putut. Mai mult, am jucat și foarte slab, dar există și acea circumstanță, cu acei trei jucători în formă pe care îi aveam, Bodo, Alin Cârstocea și Alami, care n-au putut să joace. Plus fundașul central, polonezul Kamil, care de două săptămâni a stat și în carantină, dar mai are fragmente și iese la teste tot pozitiv. E o problemă. Tudoran. Mai avem destui. Să sperăm că-și mai revin până la următorul meci. Dar și revenirele astea… După ce ai stat, e greu să intri în joc. S-a simțit această problemă, pentru că și la Miercurea Ciuc am căzut pe finalul meciului, am cedat fizic, dar acolo am avut noroc și am rezistat. aici, din păcate, am început cu handicap și nu am reușit să revenim. Dar asta e. Până la urmă este un joc și sper să fie doar un accident, să ne adunăm. Dacă vom câștiga meciul de acasă suntem în play-off”, a explicat Pustai.

Dunărea Călărași joacă acasă cu Viitorul Pandurii în ultima etapă. Victoria îi asigură accederea în play-off

După acest rezultat, Dunărea Călărași rămâne cu 31 de puncte și, momentan, se află pe locul 5, de play-off, fiind la egalitate cu U Craiova 1948 SA, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Farul Constanța, care au golaveraj mai bun și se situează mai sus în clasament.

Rapid acumulează 30 de puncte și urcă pe locul 8, la egalitate cu Metaloglobus și CS Mioveni, care stau mai bine datorită golaverajului mult superior.

Din această etapă, a 20-a, penultima a sezonului regular, mai sunt de jucat două meciuri între echipe implicate în lupta pentru play-off: Viitorul Pandurii – FK Csikszereda (luni, 19:30) și U Craiova 1948 SA – Farul (marți, 19:30).

Indiferent de rezultate, toate echipele clasate pe pozițiile 1-11 pot prinde un loc de play-off, 1-6. Rapid joacă la Metaloglobus, iar Dunărea primește vizita celor de la Viitorul Pandurii.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-dunarea-calarasi-se-joaca-de-la-ora-1900-la-buftea-giulestenii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-mai-spera-la-play-off-19175478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-20-penultima-a-sezonului-regular-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-insa-doar-o-echipa-care-intra-la-joc-mai-are-sanse-la-play-off-19175206

Marius ANGHEL 21 Mar. 2021, 22:18 Liga 2
Pe aceeași temă