Explicațiile autorităților după ce nocturna stadionului ”Dan Păltinișanu” a cedat la meciul Poli – Petrolul. Ripensia a transmis un mesaj de solidaritate

Anda DELIU 25 Feb. 2022, 18:42 Liga 2

Poli Timișoara va pierde cu 3-0 la ”masa verde” meciul cu Petrolul Ploiești, deoarece instalația de nocturnă s-a stins de două ori în timpul jocului, chiar în prima reprize, la scorul de 0-0. Aparent, firma care asigură mentenanța la instalație crezuse că rezolvase problema în ziua meciului, după ce au fost probleme și miercuri.

Ripensia a transmis, între timp, un mesaj de solidaritate pentru poliști.

S-a crezut că problema era o siguranță

Stadionul ”Dan Păltinișanu” aparține de Consiliul Județean Timiș, care îl gestionează prin Direcția de Prestări Servicii. Șeful serviciului a explicat de ce nocturna s-a stins și joi, după ce fusese reparată în dimineața aceleeași zile.

”Din ce am vorbit cu administratorul stadionului, Romeo Malac, până acum, nu au fost niciodată probleme cu nocturna. Am fost înștiințați că miercuri seara au fost probleme, iar joi firma de mentenanță Cons Electrificare a venit și a schimbat o siguranță care era stricată. Le-am cerut să fie prezenți la meci ieri, ceea ce s-a întâmplat. Ei ne-au dat asigurări că nu vor mai fi probleme, iar la meci s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Sâmbătă se vor face noi reparații, pentru a se identifica nucleul problemei, pentru că se pare că nu a fost acea siguranță. Sincer, și mie mi-a picat fața aseară, eram la stadion”, ne-a declarat șeful direcției, Ciprian Trocan.

Ripensia, solidară cu Poli

În altă ordine de idei, Ripensia a transmis un mesaj de solidaritate, în care spune că problema infrastructurii sportive timișorene e de neacceptat.

Iată mesajul, intitulat ”Seara în care Timișoara a pierdut cu 3-0”:

”Joi seara, nu a fost vorba numai despre Politehnica Timișoara și despre cele trei puncte pierdute la ”masa verde”. Nu a fost o simplă seară în care alb-violeților li s-a luat șansa de a lupta din punct de vedere sportiv pentru o victorie în fața liderului Ligii 2. 24 februarie 2022 va rămâne în memoria tuturor ca seara în care nu Politehnica, nu fotbalul local, ci orașul Timișoara a pierdut la scor de forfait, 0-3.
Ne pare rău pentru voi, colegi de la Politehnica, nu doar pentru că voi ați căzut în această situație nedreaptă. Ne pare rău și fiindcă asta putea să ni se întâmple oricând și nouă. Iar sucombarea instalației de nocturnă este doar bomboana de pe coliva acestui stadion depășit din toate punctele de vedere. De la suprafața de joc foarte proastă, la scările de acces. De la facilitățile care nu facilitează nimic la condițiile igienico-sanitare absolut execrabile.
S-a stins lumina în stadionul ”Dan Păltinișanu”? Nu, lumina se stinge de ani de zile în sportul timișorean. Până la pierderea unui joc la ”masa verde”, avem terenuri de antrenamente neîntreținute de autorități. Avem cluburi care se chinuie să găsească suprafețe de joc (da, suprafețe de joc, nu baze sportive) pe care să se antreneze copiii. Avem o sală de sport unde nostalgicii se simt bine. Ca în anii ‘70.
Lucrurile trebuie să se schimbe acum. Nu luni dimineața, nu în cel mai scurt timp. Acum. Nu este timpul de strategii, de analize, de ședințe de lucru, de postări pe facebook. Infrastructura sportivă trebuie să fie prioritate zero pentru Timișoara și Timiș, asemeni altor teme vitale, de la încălzire la sănătate! Acum!”

Poli Timișoara a avut reacție de mulțumire față de gestul Ripensiei: ”Ripensia, mulțumim pentru susținere. Din păcate așa e, momentul de aseară este o înfrângere a întregului oraș, resimțită de fiecare iubitor de fotbal din Timișoara, indiferent de culorile pe care le poartă la gât.”

Spectatorii au intrarea liberă la meciul cu FC Hermannstadt

Deocamdată, Poli a anunțat doar că la viitorul meci de acasă, cu FC Hermannstadt, programat în ultima rundă din sezonul regular, intrarea va fi gratis, pentru a compensa lipsa spectacolului pentru cei ce au plătit bilet la partida cu Petrolul.

Clubul Politehnica anunța joi seară că ”va analiza «la rece» cele întâmplate în această seară şi va lua în perioada următoare deciziile care se impun.”

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-bataie-pe-intuneric-intre-suporteri-oprita-la-timp-la-meciul-poli-petrolul-ce-spune-jandarmeria-despre-viitoarele-sanctiuni-19220601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problema-nocturnei-de-la-dan-paltinisanu-era-cunoscuta-la-timisoara-noul-conducator-al-politehnicii-florin-iacob-e-sincer-stia-toata-lumea-dar-degeaba-vezi-daca-nu-poti-19220574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-n-a-scapat-de-ce-s-a-temut-nicolae-croitoru-dezvaluiri-despre-nocturna-care-a-adus-infrangerea-in-meciul-cu-petrolul-o-seara-care-se-anunta-de-aseara-trista-19220565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-dupa-ce-petrolul-a-obtinut-succesul-cu-poli-la-masa-verde-pentru-noi-e-bine-dar-pentru-fotbal-nu-e-19220560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-fruncea-jos-timisoara-s-a-facut-de-ras-in-fata-tarii-batranul-stadion-dan-paltinisanu-a-tradat-politehnica-iar-petrolul-va-castiga-la-masa-verde-19220518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-cu-un-derby-poli-timisoara-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-dan-paltinisanu-19220490

Anda DELIU 25 Feb. 2022, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă