EXCLUSIV | Cristian Lupuț e alesul în locul lui Flavius Stoican la Viitorul Pandurii. În vara trecută, antrenorul nu mai continua cu gorjenii după ce conducerea clubului nu se ținea de cuvânt

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 23:42 Liga 2
EXCLUSIV | Cristian Lupuț e alesul în locul lui Flavius Stoican la Viitorul Pandurii. În vara trecută, antrenorul nu mai continua cu gorjenii după ce conducerea clubului nu se ținea de cuvânt

După doar 8 luni de la despărțirea de Viitorul Pandurii, antrenorul orădean Cristian Lupuț a revenit la echipa din Târgu Jiu și îi va lua locul lui Flavius Stoican, demisionar în această săptămână, după ce a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2.

Tehnicianul de 43 de ani a condus deja primul antrenament la formația gorjeană, joi după-amiaza, dar va putea sta pe bancă la meciul cu SCM Gloria Buzău, în calitate de principal, doar dacă oficialii olteni îi vor înregistra vineri contractul la FRF!

Altfel, Viitorul Pandurii poate apela la un artificiu și îl poate trece pe Lupuț pe raportul de joc ca masor sau altă funcție care nu necesită să fie înregistrată contractual!

  • Cristian Lupuț nu a fost de găsit la telefon pentru a vorbi despre revenirea la Viitorul Pandurii.

Cristian Lupuț a revenit la Viitorul Pandurii, de unde pleca în vara trecută, după ce conducerea nu s-a ținut de cuvânt față de el

Lupuț a mai pregătit Viitorul Pandurii în sezonul 2019 – 2020 al Ligii 2, după ce a fost adus de la Luceafărul Oradea, împreună cu majoritatea jucătorilor echipei bihorene patronate, din umbră, tot de Nicolae Sarcină!

Deși conducerea clubului gorjean i-a garantat că-i va prelungi contractul, Lupuț s-a trezit, în iulie 2020, că nu i se mai pune pe masă o nouă înțelegere, în termenii stabiliți verbal! A plecat ulterior la Aerostar Bacău, unde a rezistat doar patru etape, interval în care noua sa echipă n-a acumulat niciun punct și nici n-a marcat vreun gol! Eșecul de la Ripensia Timișoara, scor 0-2 în etapa a 4-a, i-a fost fatal bihoreanului, care și-a reziliat contractul cu echipa moldavă!

”Contractul meu mai e valabil până pe 30 iunie 2020, dar am avut o discuție cu conducerea. Mi-am dat cuvântul că rămân. Pentru mine e important și cuvântul, iar ei au același punct de vedere. Nu sunt probleme. Totul e în regulă. Am avut o discuție cu patronul și cu conducerea. Nu e nimic oficial, dar am ajuns la un acord verbal. Nu ne-am întâlnit, pentru că au fost aceste probleme, dar lucrurile sunt destul de clare. Vrem un obiectiv mai îndrăzneț din sezonul următor. Vrem să se batem cu șanse la primele locuri”, declara Cristian Lupuț pe 11 iunie 2020.

”Eu chiar mi-am dorit să rămân la Târgu Jiu pentru că am format o echipă foarte bună și un grup extraordinar. Dar la întrebarea de ce nu am rămas ar putea să răspundă numai şi numai conducerea. Nu puteam să accept salariul care mi s-a propus şi consider că este o lipsă de respect față de munca pe care am făcut-o în aceşti ani. Eu zic că mi-a fost propus acel salariu ca să nu accept prelungirea.
Tot timpul m-au amânat pentru prelungirea contractului. Şi nu mi s-a adus la cunoştinţă absolut nimic referitor la tăieri salariale. Nu m-a înștiințat nimeni că sunt probleme cu banii. Nu au existat astfel de discuţii. Eu doar am insistat pe lotul de jucători, pentru că ştiam că avem un lot foarte valoros la nivel de Liga 2. Un lot care poate sezonul acesta ar fi putut să emită pretenții”
, spunea Cristian Lupuţ motivele despărțirii de Viitorul Pandurii. Ulterior, Lupuț spunea pentru Liga2.ro și alte detalii care au dus la despărțirea sa de Viitorul Pandurii.

Lupuț, colaborare cu Nicolae Sarcină atât la Luceafărul Oradea, cât și la Viitorul Pandurii

Pe Luceafărul Oradea, Cristian Lupuț a reușit în sezonul 2018-2019 al Ligii 2 să o claseze pe locul 8, în timp ce Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), cealaltă echipă patronată din umbră de Nicolae Sarcină, terminat pe locul 16, retrogradabil.

În acea vară însă, printr-o ”inginerie” la care FRF a privit nepăsătoare, Luceafărul s-a retras din Liga 2 pentru a-i permite Energeticianului să continue în acest campionat, ea ocupând ultima poziție retrogradabilă atunci și automat salvându-se prin abandonul bihorenilor.

Imediat după aceea, Energeticianul își schimba numele în Viitorul Pandurii Târgu Jiu și lua majoritatea jucătorilor de la Luceafărul, inclusiv stafful tehnic condus de Cristian Lupuț, pentru a repeta performanța.

În ediția 2019-2020 a Ligii 2, Viitorul Pandurii cu Lupuț antrenor se clasa pe locul 10 după 24 de etape, cu 33 de puncte strânse în 22 de meciuri. Sezonul regular era înghețat apoi din cauza pandemiei, iar la reluat activității, în vară, Lupuț nu mai era păstrat pe bancă.

  • Adevăratele motive ale despărțirii antrenorului principal Flavius Stoican și antrenorului secund Cosmin Frimu de Viitorul Pandurii, în această săptămână, au fost dezvăluite pentru Liga2.ro de Frimu.

Viitorul Pandurii va juca în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 și se poate salva de la retrogradare chiar și cu înfrângeri pe linie

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii va întâlni SCM Gloria Buzău, în prima etapă din Grupa B a play-out-ul din Liga 2.

Gorjenii pornesc acest turneu de menținere în Liga 2 de pe primul loc, cu 32 de puncte și ar putea să evite retrogradarea chiar și în cazul în care ar pierde toate cele șase jocuri rămase de disputat din acest sezon.

Echipa clasată pe locul 5, care duce la barajul de menținere, are 19 puncte. Locul respectiv este ocupat momentan de Unirea Slobozia.

În play-out, în Grupa B, Viitorul Pandurii le are adversare pe Petrolul (31 puncte), SCM Gloria Buzău (26 puncte), Concordia Chiajna (24 puncte), Unirea Slobozia (19 puncte), CSM Reșița (19 puncte) și Aerostar Bacău (10 puncte).

Viitorul Pandurii este calificată și în semifinalele Cupei României, unde va întâlni Universitatea Craiova. Meciul tur este programat în data de 14 aprilie, de la ora 19:00, pe ”Ion Oblemenco”, iar returul va avea loc la Târgu Jiu, în jurul datei de 12 mai.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-secundul-cosmin-frimu-dezvaluie-motivele-pentru-care-el-si-flavius-stoican-si-au-reziliat-contractul-cu-viitorul-pandurii-cand-au-inceput-jocurile-de-culise-19176995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-flavius-stoican-a-demisionat-de-la-viitorul-pandurii-dupa-ratarea-play-off-ului-cum-si-a-varsat-nervii-si-cine-ii-ia-locul-pe-banca-gorjenilor-19176873

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-flavius-stoican-dupa-despartirea-de-viitorul-pandurii-aveam-nevoie-de-liniste-eu-zic-ca-am-facut-lucruri-frumoase-19176903

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 23:42 Liga 2
Pe aceeași temă