EXCLUSIV | Veste ȘOC în Liga 2. SCM Gloria Buzău se retrage din campionat, după ce clubul a decis desființarea secției de fotbal

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 12:58 Liga 2
EXCLUSIV | Veste ȘOC în Liga 2. SCM Gloria Buzău se retrage din campionat, după ce clubul a decis desființarea secției de fotbal

Veste șoc la Buzău. Conducerea SCM Gloria a luat o decizie surprinzătoare astăzi, 18 ianuarie 2021: a desființat secția de fotbal a clubului. Echipa antrenată de Ilie Stan, clasată pe locul 10 după 15 etape desfășurate în acest sezon, se retrage din campionat.

Primarul Constantin Toma amenințase că retrage finanțarea dacă FRF nu permite cluburilor publice să promoveze în Liga 1

La SCM Gloria Buzău nu erau probleme financiare sau alte probleme care să determine conducerea clubului finanțat de autoritățile locale să ia o astfel de decizie, astfel că anunțul făcut de conducători în fața lotului de jucători și a staffului tehnic condus de Ilie Stan a surprins cu atât mai mult.

E drept că primarul Constantin Toma susținea săptămâna trecută, la o televiziune locală, că dacă FRF nu schimbă regulamentul și nu lasă echipele de drept public să promoveze în Liga 1 atunci e posibil să renunțe la finanțarea echipei de fotbal, însă totul a părut mai degrabă o simplă amenințare către forul condus de Răzvan Burleanu.

”Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Constantin Toma la Campus TV.

Iată însă că primăria a dictat însă conducerii clubului SCM Gloria Buzău să desființeze secția de fotbal, astfel că echipa prezentă în Liga 2 nu mai poate să continue campionatul și se va retrage după doar 15 etape.

Cristian Ceaușel și Ion Cazan au anunțat vestea retragerii din Liga 2 înainte ca echipa să plece în cantonament

SCM Gloria Buzău se reunise la 11 ianuarie 2021 cu 28 de jucători și nimic nu părea să indice un astfel de destin al echipei. Astăzi, 18 ianuarie, Ilie Stan trebuia să plece cu fotbaliștii într-un cantonament la Sărata Monteoru.

Potrivit surselor Liga2.ro, cu toții s-au strâns la stadionul din Crâng în această dimineață, iar, înainte de plecare, președintele Cristian Ceaușel (foto, în dreapta, alături de Ion Cazan) și directorul Ion Cazan s-au prezentat în vestiar, unde au anunțat că, din acel moment, echipa SCM Gloria Buzău nu va mai continua actualul sezon de Liga 2 și că toți sunt liberi să își caute angajamente la alte echipe.

Vestea a fost un adevărat șoc și i-a luat prin surprindere pe toți cei prezenți.

  • Sâmbătă, SCM Gloria Buzău disputate un amical cu echipa de Liga 3 CSM Râmnicu Sărat, pe care o învinsese cu 3-1 (1-1), prin golurile marcate de Iulian Roșu (25), Andronic (47) și Cristian Ciobanu (80).

SCM Gloria Buzău era pe locul 10 în Liga 2, fără drept de promovare

După 15 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupa locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1, fiindcă este o echipă de drept public.

Echipa din Buzău era la a doua prezență în Liga 2, după ce în sezonul trecut a încheiat campionatul ”înghețat” din cauza pandemiei, după 24 de etape, pe locul 8, cu 33 de puncte acumulate în 23 de meciuri.

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai avea de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).

  • La SCM Gloria Buzău există o anchetă internă în privința jucătorului Marius Ioniță (29 de ani), care e acuzat de fosta iubită că a pariat în nenumărate rânduri, inclusiv pe meciurile propriei echipe. Comisia de Integritate a FRF a început și ea o anchetă în cazul fundașului. Cazul a fost prezentat în exclusivitate de ProSport.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-in-pericol-autoritatile-locale-iau-in-calcul-retragerea-din-proiect-daca-regulamentul-nu-se-schimba-si-echipa-nu-va-avea-drept-de-promovare-in-liga-1-reactia-clara-a-primarului-co-19164819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-a-inceput-antrenamentele-din-2021-cu-28-de-jucatori-peste-o-saptamana-ilie-stan-isi-duce-echipa-in-cantonament-19164551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-turnu-magurele-se-retrage-din-campionatul-ligii-2-patronul-valentin-dragnea-si-a-retras-finantarea-19164853

Marius ANGHEL 18 Jan. 2021, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă