EXCLUSIV | Victor Dican, dorit la FC Botoșani de Valeriu Iftime: ”E un copil înscris la două facultăți și mi-au căzut toate siguranțele. «Ești fotbalist sau ești inginer, copile?» Gata, e al meu!” ”U” Cluj confirmă discuțiile

Marius ANGHEL 21 Jan. 2022, 21:01 Liga 2
EXCLUSIV | Victor Dican, dorit la FC Botoșani de Valeriu Iftime: ”E un copil înscris la două facultăți și mi-au căzut toate siguranțele. «Ești fotbalist sau ești inginer, copile?» Gata, e al meu!” ”U” Cluj confirmă discuțiile

FC Botoșani este pe punctul de a se despărți de fundașul Bogdan Racovițan (21 de ani), dorit în Polonia de echipa cu care a semnat și dinamovistul Deian Sorescu, Rakow Czesteochowa.

Patronul Valeriu Iftime spune că mutarea este realizată în acest moment în procent de 80 la sută, dar și că a găsit înlocuitorul în defensiva echipei sale. Tot ceea ce a dezvăluit despre noua achiziție este că are 21 de ani și că este înscris la două facultăți. Din informațiile Liga2.ro, acesta joacă chiar în Liga 2 și este Victor Dican de la Universitatea Cluj.

Dican, căpitan la ”U” Cluj în meciurile din play-out-ul sezonului trecut, și-a fi dat acordul să meargă la FC Botoșani, iar acum cele două cluburi discută detaliile transferului.

Bogdan Racovițan va fi cedat de FC Botoșani în Polonia, Valeriu Iftime îl vrea în schimb pe Victor Dican

Valeriu Iftime a vorbit, de dimineață, la GSP LIVE, despre cedarea lui Bogdan Racovițan în Polonia, confirmând informațiile furnizate în exclusivitate de ProSport.

”Este un deal (n.r. – afacere) 80 la sută făcut. Este o ofertă a lor. E o discuție doar cu copilul, care mi-a spus că e de acord să plece. Mai sunt câteva detalii de pus la punct. Mai este o ofertă destul de bună și pentru Malcolm, tot din Polonia. 600.000 pentru un fundaș central, cu bonusuri până la 800.000, eu zic că e super ok pentru noi”, a spus Valeriu Iftime.

Patronul echipei din Botoșani a dat apoi detalii despre jucătorul pe care îl dorește în schimbul lui Racovițan la FC Botoșani.

”Să aduc un junior (n.r. – Se referă la jucător under, nu la junior, fiindcă la 21 de ani nu mai ești junior în fotbal. O greșeală comisă de majoritatea celor din fotbalul românesc) de talia lui Racovițan mâine, să joace fundaș central, îmi e greu. E foarte foarte greu. Dar peste trei etape îl am. Aproape ca el! Dar, până atunci, am un meci de jucat luni (n.r. – acasă cu Sepsi OSK, în etapa a 22-a a Ligii 1), și nu găsesc un Bogdan Racovițan la fel de bun și, ca atare, mai stăm un pic.
Ăsta e mai bun (n.r. – se referă la Dican). Are școală. În primul rând am vorbit cu el și cu părinții lui, e un copil înscris la două facultăți și mi-au căzut toate siguranțele. Eu l-am sunat seara și el mi-a zis că învață, că are un proiect mâine. «Alo, am greșit? Ești fotbalist sau ești inginer, copile?» Gata, e al meu! Vine la mine și la anul zboară! O să-l aflați. Lumea îl știe, dar îl știe puțin, așa. E copil bun, are 21 de ani”, a vorbit Iftimie la GSP LIVE.

Andrei Cordoș, confirmă interesul Botoșaniului pentru Dican: ”Este adevărat că sunt discuții

Managerul general al Universității Cluj, Andrei Cordoș, a confirmat pentru Liga2.ro, că FC Botoșani este interesată de Victor Dican, însă spune că abia în zilele viitoare se va discuta despre cedarea sau nu a jucătorului.

”Da, este adevărat că sunt discuții. Mai departe, nu știu ce va fi. Dacă vom face ceva în sensul ăsta, indiferent că este Dican sau oricare jucător, se va face împreună. În momentul de față, cam asta am reușit să schimbăm de când am venit, și eu, și Radu, și Gabi (n.r. – președintele Radu Constantea, respectiv managerul sportiv Gabriel Giurgiu). Am reușit să facem un grup de decizii prin care cu toții ne asumăm ceea ce se întâmplă, nu mai există doar Radu, doar Cordoș, doar Gabi”, a spus Cordoș.

Dican, coleg la naționala U21 a României cu Racovițan

Bogdan Racovițan este născut în Franța, la Dijon, unde și-a început cariera de fotbalist. La FC Botoșani a ajuns în primele luni ale anului 2021, în sezonul trecut fiind utilizat în 2 jocuri. În campionatul de Liga 1 actual, fundașul central a evoluat ca integralist în toate cele 21 de meciuri și a înscris un gol, în 1-1 cu CS Mioveni. Evoluația sa bună i-a adus convocarea și la naționala de tineret a României.

În schimb, Victor Dican, originar din Râmnicu Vâlcea, joacă la ”U” Cluj de doi ani și jumătate. În ediția 2019-2020 de Liga 2 a evoluat în 20 de meciuri (1622 minute) și a înscris 3 goluri, în sezonul 2020-2021 a prins 14 partide (989 minute) și a marcat de 4 ori, iar în campionatul actual, 2021-2022, a evoluat în toate cele 16 meciuri (1179 minute), în 14 ca titular, și a înscris 2 goluri.

Dican este un obișnuit, în ultima perioadă, al convocărilor la echipa națională under 21 a României, unde a fost coleg chiar cu Racovițan.

Dican mai are contract cu ”U” Cluj până în vara anului 2024. Sezonul trecut, desemnat cel mai bun jucător al echipei sale

În primăvara anului 2021, după ce ”U” Cluj a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2, una dintre deciziile clubului a fost de a-i prelungi contractul lui Victor Dican până în vara anului 2024. Tânărului jucător îi era dată și banderola de căpitan de către antrenorul de atunci, Costel Enache. În play-out, Dican, cu banderola pe braț, reușea două ”duble” în două meciuri.

Ulterior, la finalul sezonului, ”U” Cluj îl desemna pe Victor Dican cel mai bun jucător U21 din lotul său în ediția 2020/2021, deci, realist, această titulatură ar fi meritat-o, mai degrabă, un alt fundaș, Tudor Telcean, cu apariții mult mai multe în tricoul echipei ardelene și cu evoluții constante. Tot atunci, suporterii îl desemnau pe Dican și cel mai bun jucător al echipei în același sezon.

”Sunt fericit să continui colaborarea cu FC Universitatea Cluj, este un mediu în care mă regăsesc și în care pot să mă dezvolt, atât uman, cât și profesional. Ce îmi doresc pentru viitorul apropiat este îndeplinirea obiectivelor colective și a celor individuale”, spunea Dican în momentul în care își prelungea contractul cu ”U” Cluj.

E înscris la două facultăți după ce a luat BAC-ul cu 9,96

Originar din Râmnicu Vâlcea, Victor Dican a făcut primii pași în fotbal în Spania, acolo unde locuia împreună cu părinții săi, în perioada respectivă. Printre hobby-urile sale se află și cititul. Fotbalistul utilizat atât fundaș central, cât și mijlocaș la închidere e înscris la două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, ambele la fără frecvență, la Relații Internaționale și Studii Europene, respectiv Sport.

BAC-ul l-a luat cu media 9,96, cu două note de 10, la Matematică și Chimie, și cu nota 9,90 la Română. ”Într-un fel am vrut să sparg acest stereotip, pentru că majoritatea cred că fotbaliștii sunt proști. Atâta timp cât ești organizat și te dedici, poți să le faci pe ambele. Mergeam două-trei ore pe zi la școală, apoi aveam antrenament, aveam prânzul, apoi puțină odihnă și iar antrenament. Seara învățam o oră sau două. Eram foarte atent la ore și rețineam mult de acolo. Nu mergeam doar de dragul de a merge. Sincer, îmi cam sacrificam timpul liber. Ieșeam în oraș maxim o dată sau de două pe săptămână. Am avut momente când simțeam că îmi era greu, dar m-au ajutat foarte mult și părinții. Nu știam dacă ce fac e bine, mai ales când am ales să mă dedic întru totul fotbalului. Din lecția de viață a părinților am reușit să trag concluzii”, spunea Victor Dican, într-un interviu acordat Liga2.ro, acesta fiind convins că mintea antrenată la școală îl ajută și pe teren: ”Pot să spun că mă ajută foarte mult. Sunt mjlocaș central și consider că mă ajută în teren că sunt poate puțin mai inteligent. Fotbalul este foarte tacticizat și inteligența te ajută să vezi mai bine traseele sau să iei decizii.”

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/polonezii-cumpara-tot-ce-e-mai-bun-in-liga-1-dupa-deian-sorescu-cei-de-la-rakow-sunt-la-un-pas-sa-il-transfere-si-pe-bogdan-racovitan-anuntul-patronului-e-clar-pleaca-maine-daca-gasesc-in-19397541

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cauta-liga-2-liga-3-liga-4-cupa-romaniei-special-u-cluj-o-noua-strategie-dupa-ratarea-promovarii-dupa-plecarea-presedintelui-i-a-fost-prelungit-con-19176978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-dican-desemnat-de-u-cluj-cel-mai-bun-jucator-al-sau-u21-in-editia-2020-2021-a-ligii-2-a-fost-un-an-in-care-am-avut-multe-lucruri-de-invatat-19188588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-dican-desemnat-de-suporterii-u-cluj-drept-cel-mai-bun-jucator-al-echipei-in-sezonul-2020-2021-tot-el-fusese-ales-de-conducatori-cel-mai-bun-jucator-u21-din-lot-19189207

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/special-fotbalistul-lui-u-cluj-care-a-luat-996-la-bac-am-vrut-sa-sparg-stereotipul-ca-fotbalistii-sunt-prosti-18228178

Marius ANGHEL 21 Jan. 2022, 21:01 Liga 2
Pe aceeași temă