EXCLUSIV | Recea a vândut un fotbalist la Universitatea Craiova! Suma încasată și cum poate deveni ”pepiniera” cluburilor din Liga 1. Florin Gherasim: ”Mai sunt doriți și alții”

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2021, 15:43 Liga 2
EXCLUSIV | Recea a vândut un fotbalist la Universitatea Craiova! Suma încasată și cum poate deveni ”pepiniera” cluburilor din Liga 1. Florin Gherasim: ”Mai sunt doriți și alții”

Alexandru Mărieș (20 de ani) a plecat de la Fotbal Comuna Recea, la capătul unui sezon bun, în care a atras atenția mai multor cluburi. Chiar dacă a evoluat pentru o echipă care a terminat campionatul Ligii 2 pe ultimele poziții, mijlocașul a prins un transfer important, în Liga 1, la Universitatea Craiova.

Alexandru Mărieș a semnat cu Universitatea Craiova! Fotbal Comuna Recea a primit 5.000 de euro și procente 

Alexandru Mărieș a fost urmărit de olteni, iar la finalul campionatului din divizia a doua aceștia au trimis o ofertă echipei din Recea, care a fost acceptată. Maramureșenii au fost de acord cu cedarea tânărului născut în Baia Mare, pentru 5.000 de euro, dar și câteva procente dintr-un transfer ulterior.

Informația a fost confirmată de președintele clubului Fotbal Comuna Recea, Florin Gheasim, pentru Liga2.ro:

I-am dat drumul lui Mărieș la Universitatea Craiova. E deja transferat, noi nu am vrut să ne opunem mutării, e viitorul copilului. Nu suntem o echipă care să oprim viitorul jucătorilor. Am luat ceva bani mărunți, dar în principiu am luat un procent pentru viitor. Nu vreau să spun suma, pentru că îmi e rușine la cât e de mică, dar înțelegerea a fost ca băiatul să plece când va putea merge la mai bine.

Așa a fost înțelegerea și cu părinții lui, că dacă va avea o ofertă bună, nu îi vom distruge viitorul. 5.000 de euro am luat pe el, plus procente. Asta e realitatea”.

Alexandru Mărieș a avut evoluții bune și constante la Fotbal Comuna Recea, în urma cărora a ajuns la a treia cea mai importantă echipă din fotbalul românesc, Universitatea Craiova. El a evoluat în 24 de meciuri pentru clubul din Maramureș sezonul trecut, reușind să înscrie de cinci ori. A fost titular în 17 confruntări, iar în șapte a intrat pe teren de pe bancă.

Fotbal Comuna Recea mai poate trimite tineri în Liga 1. Oferte există 

Fotbal Comuna Recea a primit oferte și pentru alți tineri, tot de la echipe din Liga 1. Așa se face că ar putea urma și alte cedări.

S-ar putea să mai plece și alți jucători. Mai sunt niște copii doriți în Liga 1”, a mai spus, scurt, Florin Gherasim pentru Liga2.ro.

Tot de la Fotbal Comuna Recea, au mai plecat după finalul campionatului și jucătorii împrumutați: Rareș Ispas (fundaș, 20 de ani, revenit la CFR Cluj), Bryan Mendoza (fundaș, 28 de ani, revenit la FC Botoșani), Adrian Micaș (mijlocaș, 22 de ani, revenit la Universitatea Cluj), Alin Văsălie (mijlocaș, 19 ani, revenit la Universitatea Cluj), Alin Fică (19 ani, mijlocaș, revenit la CFR Cluj), Paul Szecui (20 de ani, mijlocaș, revenit la FCSB) și Marius Coman (atacant, 24 de ani, revenit la Universitatea Cluj).

Lui Marius Coman i-a expirat contractul cu ”U” Cluj și a semnat cu Petrolul, unde a și fost prezentat oficial.

Foto: Fotbal Comuna Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-dican-desemnat-de-u-cluj-cel-mai-bun-jucator-al-sau-u21-in-editia-2020-2021-a-ligii-2-a-fost-un-an-in-care-am-avut-multe-lucruri-de-invatat-19188588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrogradata-pandurii-si-a-depus-dosarul-de-certificare-pentru-liga-2-asteptam-sa-vedem-care-va-fi-oficial-formatul-campionatului-sau-ce-echipe-se-vor-retrage-sau-vor-fuziona-19188585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bugetul-cu-care-costel-lazar-va-aborda-promovarea-cu-petrolul-si-comparatia-cu-anii-trecuti-acum-am-castigat-sume-prin-reziliere-in-ce-relatie-este-cu-suporterii-19188578

Răzvan STÎNGĂ 09 Jun. 2021, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă