EXCLUSIV | Principalul favorit să preia FC Brașov în locul lui Ilie Stan. Ce variante are pe lista sa președintele Ioan Mărginean: ”Vrem să aducem un antrenor pe modelul nostru”

Marius ANGHEL, Adi MARICA 04 Oct. 2021, 14:11 Liga 2
EXCLUSIV | Principalul favorit să preia FC Brașov în locul lui Ilie Stan. Ce variante are pe lista sa președintele Ioan Mărginean: ”Vrem să aducem un antrenor pe modelul nostru”

Conducerea FC Brașov a luat astăzi decizia de a-l demite pe Ilie Stan (53 de ani), antrenorul pe care l-a numit în vară, atunci când a și fost înființat noul club, cel care a cesionat locul în Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov.

Ca în momentul debutului proiectului, variante pentru numirea unui antrenor sunt destule, însă informațiile Liga2.ro sunt că principalul favorit să-i ia locul lui ”Iliesta” este Vergil Andronache (51 de ani).

Vergil Andronache, favorit să-i ia locul lui Ilie Stan la FC Brașov

Hotărârea schimbării băncii tehnice era urmărită de o perioadă de timp la FC Brașov, ținând cont de relația rece pe care o avea președintele Ioan Mărginean cu antrenorul Ilie Stan, conducătorul fiind numit în funcție după ce ”principalul” fusese deja instalat de primarul Allen Coliban, dar și a rezultatelor sub așteptări.

Eșecul suferit sâmbăta trecută de FC Brașov la Giurgiu, scor 0-2 cu Astra, în etapa a 9-a a Ligii 2, a umplut paharul, iar astăzi, luni, Mărginean s-a prezentat la obișnuita conferință de presă de la începutul săptămânii și a anunțat decizia rupturii de Ilie Stan.

Faptul că Liga 2 a intrat într-o pauză forțată pe durata meciurilor naționalelor a contribuit la rândul ei în această hotărâre de schimbare a antrenorului, pentru că cel care va fi adus în loc va avea mai mult timp la dispoziție să își cunoască lotul de jucători, următorul meci fiind programat peste două săptămâni, nu una, cum se întâmplă de obicei.

Acum, președintele FC Brașov și autoritățile locale, cele care sprijină financiar clubul, au discuții pentru a ajunge la un consens în privința noului antrenor.

Din informațiile Liga2.ro, cel care este favorit să îi ia locul lui Ilie Stan este Vergil Andronache, fost antrenor la Sportul Studențesc, Juniorul București, Viitorul Domnești, CFR Cluj 2 și FCSB. Fostul jucător al Sportului Studențesc, originar din Radomirești (Olt), a mai fost antrenor secund și la FCSB și CFR Cluj, la clubul ardelean activând ultima dată.

Vergil Andronache a fost antrenor secund, dar și principal la FCSB. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Multe variante luate în calcul, Mărginean vrea un antrenor ”pe modelul nostru”

Cornel Țălnar și Gheorghe Mulțescu sunt alte două variante la care Mărginean se gândea, însă nu are susținere pentru a numi unul dintre aceștia.

Pe lista lui Mărginean sunt însă alte câteva nume interesante, printre care Viorel Moldovan, Marius Lăcătuș, Bogdan Andone sau Adrian Falub.

Surprinzător, preferatul lui ”Limoniu” este Vergil Andronache, fost antrenor principal la FCSB, cel care ultima oară a făcut parte din stafful celor de la CFR Cluj, când antrenor era Edward Iordănescu!

Întrebat dacă dorește un antrenor cu personalitate, sau un antrenor gen ”breloc”, adică unul care să asculte și să execute tot ceea ce i se transmite, Mărginean a spus că: ”Nu știu ce înseamnă un antrenor breloc. Eu îl caut pe ăla care poate să reușească. Sunt multe variante la ora asta. Eu am lucrat cu mulți antrenori. Noi vrem să aducem un antrenor pe modelul nostru. Vreau să plec și eu fericit de la stadion după meciuri. Eu nu am controlat în toată cariera mea niciun antrenor. Cu Edi Iordănescu cred că a fost o scăpare (n.r. – Edi Iordănescu a povestit că l-a dat afară pe Mărginean de la un antrenament în perioada când era antrenor la Gaz Metan Mediaș). Aveam biroul în stadion. M-am certat cu el, dar și m-am împăcat, dar ne-am îndeplinit obiectivul!”

Călin Moldovan, antrenorul cu care a promovat în Liga 2 Corona Brașov, și cu care FC Brașov este în litigiu, a fost și el o variantă, însă acesta nu e agreat de primarul Allen Coliban.

Ioan Mărginean a scăpat în cel din urmă de Ilie Stan, antrenor pe care nu l-a numit el și cu care s-a contrat în dese rânduri.

Ilie Stan se va prezenta la antrenamentul pe care e programat să-l conducă Andrei Șanta

Altfel, până la numirea unui nou antrenor principal, antrenamentul de astăzi, programat de la ora 16:00, va fi condus de antrenorul de portari Andrei Șanta.

Despărțirea dintre FC Brașov și Ilie Stan nu va fi însă așa de simplă, fiindcă antrenorul căruia i s-a transmis prin e-mail și poștă actele de reziliere a contractului se va prezenta și el la antrenament, pentru a conduce ședința de pregătire. Contractul îl obligă, atâta timp cât nu este de acord cu rezilierea care i-a fost propusă.

”I-am reziliat contractul lui Ilie Stan. Am anunțat FRF, i-am trimis și decizia antrenorului prin e-mail, dar și prin curierat, cu semnătură de primire, că am încheiat relațiile contractuale cu Ilie Stan. Vreau să-i mulțumesc pe această cale lui Ilie Stan pentru tot ce a făcut până acum la FC Brașov. Având în vedere că avem puține puncte, doar 9 din 27, și vin meciuri de foc, credem și sperăm într-o redresare a echipei. Este nevoie de un șoc la echipă. E nevoie de un șoc la echipă. În cursul zilei de astăzi vom stabili cine va fi noul antrenor”, a spus Mărginean despre despărțirea de Ilie Stan.

Din stafful lui Ilie Stan făceau parte Romeo Surdu, Casian Maghici, ca ”secunzi”, Andrei Șanta, ca antrenor de portari, și Florin Drăghici, ca preparator fizic.

Cu 9 puncte, FC Brașov se află pe locul 15 în clasamentul Ligii 2, iar în etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, joacă acasă cu Petrolul, liderul clasamentului.

Foto principal: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-demis-de-la-fc-brasov-esecul-cu-astra-i-a-fost-fatal-antrenorului-19204179

Marius ANGHEL, Adi MARICA 04 Oct. 2021, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă