EXCLUSIV | Turris vrea să intre în cantonament după ridicarea stării de urgență. Erik Lincar: ”Avem un stadion nou. Avem unde să stăm izolați și să protejăm jucătorii”

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 10:44 Liga 2
EXCLUSIV | Turris vrea să intre în cantonament după ridicarea stării de urgență. Erik Lincar: ”Avem un stadion nou. Avem unde să stăm izolați și să protejăm jucătorii”

Turris Oltul Turnu Măgurele ia în calcul posibilitatea ca, după ce stare de urgență va fi ridicată, să intre într-un cantonament până la începerea campionatului Ligii 2, dacă legea îi va permite acest lucru. Erik Lincar (41 de ani), antrenorul echipei de pe locul 3, a afirmat că se gândește să apeleze la această variantă, pentru că jucătorii au nevoie de cel puțin o lună de pregătire ca să revină la un nivel fizic apropiat de cel pe care îl aveau în momentul în care sezonul a fost suspendat.

Erik Lincar: ”După starea de urgență, vedem dacă intrăm în cantonament” 

Cantonamentul poate fi făcut fără probleme la stadionul din Turnu Măgurele, pentru că arena are facilități moderne, care pot permite acest lucru. Stadionul Municipal din Turnu Măgurele, de 2.000 de locuri, are un mic hotel, astfel că jucătorii pot fi cazați acolo. Dacă ideea va fi pusă în practică, e nevoie ca întreg lotul să fie verificat de COVID-19, spune Erik Lincar.

”Am avea unde să stăm izolați, să ne protejăm cât de cât jucătorii, dar, din păcate, virusul poate fi luat de oriunde. Și prin simpla intrare într-o benzinărie îl poți lua. La noi există posibilitatea să intrăm într-un cantonament închis. Este un stadion nou și avem camere deasupra vestiarelor. Dar până nu expiră perioada stării de urgență nu avem ce face. Am văzut că anumite echipe din Liga 1 vor să facă asta, dar totuși nu aș risca la momentul actual ceva. După starea de urgență, da.

Până atunci, e destul de riscant din puntul meu de vedere. Mai ales că va fi toată echipa cantonată acolo. Cred că se vor face teste, dar asta ține de Federația Română de Fotbal. Probabil că o să vină cineva să testeze jucătorii să vadă dacă sunt în regulă. Pentru că am văzut undeva că dacă sunt persoane care au virusul, dar nu au simptome, pot să-l împrăștie fără să știe. Deci e nevoie să se facă aceste teste”, a declarat Erik Lincar pentru Liga2.ro.

Erik Lincar are nevoie de o lună pentru a-și readuce jucători la un nivel optim din punct de vedere fizic

Antrenorul vrea să o promoveze pe Turris în Liga 1 la finalul sezonului actual, dar un factor important este reprezentat de nivelul de pregătire al jucătorilor. Este necesar ca primul meci oficial după începerea pregătirii, să fie la aproximativ o lună. În caz contrar, riscurile sunt unele mari, crede Lincar.

”Din punctul meu de vedere, dacă intrăm în cantonament, avem nevoie de trei săptămâni de pregătire și în a patra săptămână să jucăm meci oficial. Cam asta e perioada de care e nevoie să pui la punct jucătorii. Dacă e mai puțin de o lună, ar afecta latura fizică pe următoarele săptămâni. Toată lumea trebuie să fie foarte echilibrată după această perioadă. Sunt foarte multe riscuri, nu poți să ți le asumi. E vorba și de accidentări”, a mai adăugat Erik Lincar.

Turris a început bine anul în Liga 2. Înainte de stoparea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, strânsese șapte puncte în trei meciuri (0-0 cu Rapid, 2-1 cu Concordia Chiajna și 1-0 cu Farul Constanța). Rezultatele i-au dus pe elevii lui Erik Lincar pe locul 3 în Liga 2, la egalitate de puncte cu echipa de pe poziția a doua, CS Mioveni. Teleormănenii au, însă, și un meci mai puțin disputat.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele 

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 10:44 Liga 2
Pe aceeași temă