EXCLUSIV | Turris Oltul a înștiințat în mod oficial Dunărea Călărași că nu se prezintă la meciul direct din optimile Cupei României. Absența de la joc îi atrage echipei din Turnu Măgurele și excluderea din Liga 2

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 15:01 Liga 2
EXCLUSIV | Turris Oltul a înștiințat în mod oficial Dunărea Călărași că nu se prezintă la meciul direct din optimile Cupei României. Absența de la joc îi atrage echipei din Turnu Măgurele și excluderea din Liga 2

Turris Oltul Turnu Măgurele a informat astăzi, 5 februarie 2021, clubul Dunărea Călărași despre faptul că nu se va prezenta la meciul de Cupa României pe care cele două echipe trebuiau să îl dispute în optimile competiției, marți, 9 februarie, de la ora 17:45, pe stadionul ”Ion Comșa” din Călărași.

Dacă nu se va produce vreo minune în următoarele zile, pentru ca Turris Oltul să își reia activitatea, atunci Dunărea va câștiga la ”masa verde” calificarea în sferturile Cupei României, iar echipa din Turnu Măgurele, pentru această neprezentare, va fi exclusă din campionatul Ligii 2, așa cum specifică regulamentul.

Turris Oltul nu se prezintă la meciul de Cupa României cu Dunărea Călărași

  • O echipă care nu se prezintă în Cupa României este, totodată, exclusă din campionat.

”Prin prezenta adresă vă aducem la cunoștință faptul că echipa AFC Turris Oltul Turnu Măgurele nu se va prezenta la meciul din Cupa României, meci care se va disputa marți, 09.02.2021, ora 17:45. Vă mulțumim!”, anunță președintele clubului Turris Oltul, Mădălin Ioniță, clubul Dunărea Călărași.

Din informațiile Liga2.ro, tot astăzi, Turris Oltul a înștiințat și FRF că nu se va prezenta la meciul cu Dunărea Călărași și nici că va mai continua în Liga 2.

Mădălin Ioniță mai dădea 10 la sută speranțe de supraviețuire echipei Turris Oltul

Mădălin Ioniță, președintele clubului Turris Oltul Turnu Măgurele, era sceptic, săptămâna trecută, că echipa clasată în acest moment pe locul 13 în Liga 2 după 15 etape, își va mai continua activitatea. Acesta îi mai dădea doar 10 la sută șanse de supraviețuire, fiindcă încă mai spera să găsească un sponsor care să pună pe picioare clubul, după ce Valentin Dragnea, principalul finanțator, și-a retras sprijinul.

Trupa din județul Teleorman și-a pierdut toți jucătorii în această iarnă, după ce fiul fostului lider PSD Liviu Dragnea a hotărât să lase să plece toți componenții lotului care au oferte sau doresc să continue la alte echipe, din dorința de a reduce drastic cheltuielile. În urmă cu trei săptămâni, după o ședință în cadrul clubului, Valentin Dragnea își anunța retragerea sprijinului financiar, astfel că Turris Oltul a intrat în imposibilitatea de a-și mai continua activitate.

”Situația nu arată prea bine. Vă spun, 90 la sută vom dispărea. Eu sunt singur în club și cele 10 la sută pe care vi le zic sunt așa, teoretice. Am încercat să găsesc ajutor de la oamenii de afaceri pe plan local, din Turnu Măgurele.
Deși există oameni potenți financiar, majoritatea mi-au spus că nu se bagă pentru că nu se pricep la fenomen. Așa că este probabil să ne retragem. Cât despre sponsorizări din alte orașe, eu nu cred că poate fi vorba.
Un răspuns final o să îl aflăm luni (n.r. – 1 februarie) când vom anunța dacă putem continua sau nu în campionat.
Dar, v-am spus, eu sunt singur în club și o să mai bat la uși pentru a încerca, dar speranțele noastre de a continua sunt foarte mici. Am văzut că a apărut că aș fi vorbit cu domnul Florică, dar eu nici nu îl cunosc pe dânsul. Situația este dramatică și probabil se va încheia totul aici”, spunea Mădălin Ioniță (foto, în stânga) pentru Fanatik.

Turris Oltul abandonează Liga 2 în pauza de iarnă, când era pe locul 13, cu șanse minuscule să prindă play-off-ul de promovare

Aflată la al doilea sezon în Liga 2, Turris Oltul ocupa locul 13 după primele 15 etape, cu 19 puncte acumulate, fiind la patru puncte în spatele echipei ”U” Cluj, ultima clasată pe pozițiile care duc în play-off-ul de promovare.

Teleormănenii aveau șanse minuscule să mai prindă play-off-ul în acest sezon, din care au mai rămas de disputat doar șase meciuri din campionatul regular. În ediția trecută a Ligii 2 a ratat în ultimele secunde alte jocului cu Rapid o promovare directă în Liga 1, în minutul 90+6 primind golul egalizator care a distrus oportunitatea istorică a clubului de a accede în primul eșalon.

Campionatul Ligii 2 e programat să se reia în jurul datei de 20 februarie, când Turris Oltul trebuia să joace în deplasare la liderul U craiova 1948 SA.

Meciurile din faza 8-imilor de finală ale Cupei României:

marți, 9 februarie
Dunărea Călărași – Turris Oltul Turnu Măgurele, ora 17:45
Petrolul Ploiești – Politehnica Iași, ora 20:30

miercuri, 10 februarie
Farul Constanța – Chindia Târgoviște, ora 14:30
Universitatea Cluj – UTA Arad, ora 17:15
Dinamo – FCSB, ora 20:30

joi, 11 februarie
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Mediaș, ora 15:00
ASU Politehnica Timișoara – Astra, ora 17:45
FC Botoșani – Universitatea Craiova, ora 20:30

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă