EXCLUSIV | Ștefan Bărboianu, uimit de ce a găsit la Petrolul: ”Rar mi-a fost dat să văd atât de multă corectitudine.” Fundașul spune ce a simțit în iarnă, când i s-a spus că e pe lista neagră, și de ce nu concepe ratarea promovării la finalul sezonului

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2020, 21:00 Liga 2

Profesionalismul conducerii clubului Petrolul Ploiești l-a surprins într-un mod foarte plăcut pe Ștefan Bărboianu (32 de ani). Fundașul a venit la echipă în vara anului trecut, dar nu se aștepta să găsească astfel de condiții la un club din Liga 2. A declarat, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, că modul în care se lucrează la Petrolul este peste nivelul multor formații din Liga 1.

Ștefan Bărboianu: ”În România, rar mi-a fost dat să văd atât de multă corectitudine”

Bărboianu a venit la Ploiești din dorința de a face performanță. Vrea să promoveze la finalul sezonului, iar din stagiunea următoare să se bată la un loc cât mai bun alături de colegii săi, în Liga 1. ”Am venit la Petrolul pentru proiect, pentru că știam că se vrea performanță. Se vrea promovarea și lucrurile sunt foarte serioase. De când am ajuns aici, dau cuvântul meu că nu a fost o oră de întâriziere a salariilor. În decembrie au fost ceva discuții cu domnul Marius Stan, că a vrut dânsul să ne amâne plata cu trei zile, dar nu altceva. Atât a fost. Nu s-a pus problema că nu ne dă banii. Vă dau cuvântul meu, dacă 15 era vinerea, noi aveam banii în cont. Mie, în România, rar mi-a fost dat să văd atât de multă corectitudine”, a declarat Ștefan Bărboianu la ProSport LIVE.

”Pentru mine e una dintre cele mai mari realizări ca jucător, că sunt unul dintre căpitanii echipei”

În iarnă, fundașul a trecut printr-un moment greu. Petrolul a renunțat la o parte bună a lotului, din cauza rezultatelor sub așteptări din prima parte a sezonului, iar printre cei trecuți pe lista neagră s-a aflat și Bărboianu. În cele din urmă, după înlăturarea președintelui Marius Stan, fiindcă șefilor nu le-a convenit decizia de a reveni în politică, Bărboianu și portarul Cezar Lungu au fost reprimiți în lot. Fundașul a dezvăluit ce a vorbit în acel moment cu antrenorul Costel Enache, care l-a asigurat că va rămâne la echipă, dar și ce discuții au fost în privința rezilierii contractului.

”La jucătorii care reziliau, era vorba de câte salarii pot lua în avans până la finalul contractului. Asta a fost discuția, dar, în rest nu s-a pus problema niciodată să nu își primească salariile. Când m-a sunat pe 4 ianuarie (n.r. – președintele Marius Stan), am simțit că a picat casa pe mine. Mă gândeam de ce mă sună. «Nu e sărbătoare, Ion nu mă cheamă…» Dacă era înainte de sărbători, credeam că mă sună să-mi ureze la mulți ani. Dar așa… a venit ca o veste trăsnet. Nu mi-a venit să cred (n.r. – faptul că i s-a transmis că nu mai e dorit la echipă și că urmează discuțiile pentru rezilierea contractului), pentru că mă simțeam apreciat de cei din jur, de suporteri. Nu a fost meci sau antrenament să nu mă implic sută la sută.

Jucătorii cu experiență se mai consultă, ne mai strângeam după meciurile slabe, și nu-mi venea să cred. După ce s-a terminat totul și domnul Enache mi-a spus că mă dorește în lot și că din punctul dumnealui de vedere nu s-a pus problema ca eu să părăsesc echipa, mi-am revenit. Ce mi-a spus el, așa s-a întâmplat. Mi-am revenit după perioada de incertitudine. Pentru mine e una dintre cele mai mari realizări ca jucător, că sunt unul dintre căpitanii echipei, a mai precizat Ștefan Bărboianu la ProSport LIVE.

Născut la Craiova, Ștefan Bărboianu a ajuns la Petrolul în vara anului trecut. În acest sezon de Liga 2 are 21 de meciuri dintr-un total de 23, toate începute ca titular, și a oferit o pasă decisivă. Anterior, apărătorul dreapta a fost legitimat la Universitatea Craiova, Dinamo, Astra și Concordia Chiajna.

Bărboianu are și un trofeu în palmares, o Cupa României cu Astra, în 2014.

Întreaga intervenție prin Skipe a lui Ștefan Bărboianu la ProSport LIVE o poți urmări în video-ul de mai jos:

Foto: FC Petrolul Ploiești

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2020, 21:00 Liga 2
Pe aceeași temă