EXCLUSIV | Situația financiară reală de la Petrolul! Ce probleme are, de fapt, liderul Ligii 2, cu șase etape înaintea finalului de campionat

Răzvan STÎNGĂ 15 Apr. 2022, 16:44 Liga 2
EXCLUSIV | Situația financiară reală de la Petrolul! Ce probleme are, de fapt, liderul Ligii 2, cu șase etape înaintea finalului de campionat

În ultimele zile a apărut în spațiul public o informație conform căreia Petrolul o duce rău cu banii și se află în incapacitate de plată.

Liga2.ro a luat legătura cu unul dintre cei mai importanți oameni din club, președintele Costel Lazăr, care a lămurit situația. Declarația lui tinde să îi liniștească pe fanii liderului Ligii 2.

Petrolul nu are probleme mari cu restanțele salariale. Reacția lui Costel Lazăr

Costel Lazăr a recunoscut că există salarii restante către jucători, dar că amplitudinea problemelor nu e atât de mare pe cât s-a speculat și s-a spus în spațiul public. O afirmație puternică a lui Narcis Răducan a agitat, cu siguranță, spiritele în rândul suporterilor pătimași ai Petrolului, cum că echipa a ajuns într-un punct dificil financiar, dar Costel Lazăr a închis discuția.

Președintele liderului campionatului din Liga 2 a precizat că nu se pune problema ca echipa pe care o conduce să ajungă în incapacitate de plată și i-a transmis un mesaj și lui Narcis Răducan. A fost ironic, spunând că poate are date mai exacte decât el și colegii săi din structurile din conducere.

(N.r. – Domnule Lazăr, cât de mari sunt problemele cu banii?) ”Probleme mari? Nu! Sunt ușoare probleme și o ușoară întârziere. Avem o lună de neplată salarială și o primă de joc. Narcis nu știu ce date are, nu intru în polemică. Probabil că el știe mai bine decât noi. Asta știe el. Nu am treabă cu declarațiile pe care le-a făcut, el trebuia să vorbească de cluburile unde a fost, nu de Petrolul.

Ne dorim toți promovarea și vom achita totul, pentru toată lumea care are contract cu noi. În afară de luna de restanțe și o primă de joc, nu e vorba de altceva”, a declarat Costel Lazăr pentru Liga2.ro.

Petrolul, în continuare în discuții și cu alți sponsori 

Se pare că anumiți sponsori sunt dispuși să vină lângă Petrolul, Costel Lazăr declarând că sunt discuții cu companii din străinătate, dar și cu anumite firme cu capital privat din România. Sunt șanse mari ca acestea să fie încheiate cu contracte semnate, mai ales dacă Petrolul va promova în Liga 1.

Am identificat câțiva sponsori, mai sunt discuții, sunt nume destul de importante și cred că se va concretiza și un fenomen de sponsorizare mai amplu, pentru că există interes și din partea unor sponsori străini, și din partea unor societăți din România.

Există scrisori de intenție, totul se face în scris. Sunt societăți cu capital românesc și societăți cu capital mixt, care sunt interesate de asociere sau de sponsorizări. În momentul în care se vor concretiza, vor fi făcute publice”, a mai punctat Costel Lazăr în dialogul cu reporterul Liga2.ro.

Afirmația lui Narcis Răducan a agitat apele la Petrolul

În ceea ce privește declarația lui Narcis Răducan de zilele trecute, el puncta clar că Petrolul se află într-o situație critică, cu datorii mari și că nu mai are șanse să scape. Făcea chiar o analogie cu situația de la FC Hermannstadt, echipă aflată în insolvență și care are, chiar și acum, după începerea procedurii, salarii restante de trei luni.

Cred că aici poate interveni președintele Burleanu. Atât timp cât există o ligă profesionistă și există elita fotbalului, nu ești obligat să primești o echipă în insolvență în Liga 1. Trebuie schimbată legea insolvenței.

Petrolul e în aceeași situație. Suntem în situația în care două echipe importante, care se bat la promovare directă, au mari probleme financiare. După retragerea sponsorului la Petrolul, sunt efectiv în incapacitate de plată. În momentul acesta, Petrolul nu poate plăti nimic, n-au niciun ban, nicio speranță.

Dacă nu apare ceva, un nou sponsor, va fi aceeași situație ca la Hermannstadt. Echipa joacă din inerție în momentul acesta, pentru că au muncit tot sezonul. Dar vine nota de plată în vară, o să vedeți ce probleme o să fie acolo”, spunea Narcis Răducan zilele trecute, conform Digi Sport.

Petrolul va termina și etapa a 5-a pe locul 1 în Liga 2

Petrolul începe de pe primul loc și runda a 5-a a play-off-ului Ligii 2, fiind la cinci puncte de locul 2, FC Hermannstadt, și la șase de poziția a 3-a, ”U” Cluj. Acum, ploieștenii au 54 de puncte, FC Hermannstadt are 49 de puncte, iar ”U” Cluj are 48 de puncte.

Petrolul are meciul cu Unirea Slobozia, de pe teren propriu, duminică (17 aprilie), de la ora 12:30. Pornește favorită, mai ales că și în sezonul regular a câștigat disputa cu formația lui Adrian Mihalcea, de la Slobozia, cu scorul de 2-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Apr. 2022, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă